Breaking Bad

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Get ready for Ozymandias :D

EDIT: Ја изгледала Ozymandias, до последна епизода е, а не вратила на темава. ARE YOU ALRIGHT SRCEEEEEE? :place:

Хахаха изгледана цела серија. Последнава сезона ми беше најдобра, заврши баш онака како што се надевав. Да ви ги дочитам мислењава, ќе се навратам пак на темава :)

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Поминаа неколку недели откако ја завршив серијата и не ми се почнува ниедна друга, дури и тековните ме мрзи да ги гледам поради впечатокот што ми го остави ББ.

Најдобра :cuc::cuc::cuc:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Епизодава партали, на последната сцена акцијата воопшто не беше исфорсирана, све си беше на место, плус вриштеше режија!

Имам една мала забелешка на моментот кога црнњата го мавна Метју со палка и му вика get your ass up, види ти црнњава поштен му дава шанса да стане:ROFLMAO:
Тоа малце нереално но како и да е, i'll let that shit slide, сепак е серија нели? :)

И во оваа епизода не изостанаа одличните дијалози, констатноста на квалитетот не опадна ни малце, генијални умови работат позади серијава, нема заебанција, браво.:cuc:

да не ја згреши темата? :icon_lol:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Се чудам јас од кај ми е позната фацата на Џеси, од спотот. =)

малце офф, сори :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Конечно да чкрабнам збор-два.
Ја исчитав цела тема, многу клипчиња не изгледав туку ги ставив во букмаркс. Исто и многу мислења ми се во букмаркс ама не можам сега да оговарам на нив, ајде здравје. Ќе има реприза на мултицитатите од ГоТ изгледа :D

Anyway, серијава премногу ми се допадна. Следни на список од не-комедии за гледање ми се Фринџ и Person of interest, али како да ги пуштам после ова жити се, знам дека ќе останам разочарана. На последната сцена со Џеси ќе се расплакав, жими се. Во срце ми остана глумецот. Волтер на почеток колку го сакав и сочувствував со него, после колку одвратен ми стана, абе не можев да поверувам. Хенк требаше потактички малку на крајот да изигра. Од старт згреши со тоа што ја зеде книгата од купатилото на Волтер. Па има мобилни на денешницава, бар да сликаш е лесно. Али ај, ваљда збркан беше. Скајлер исто така не можев да ја поднесам. Му се лути на Волтер што прави нешто нелегално, а ваму прва прилика легнува со човек кој крие данок. И ај најди НЗС. За разлика од сите други, Мари ми беше сосема океј лик, дури и ја засакав на крај.

Најмногу ми се допаднаа првата и последната сезона. Најмалку втората или третата не знам точно, пошто беа најспори, а јас не сум по драмите. Крајот ми направи ќејф, заврши баш онака како што се надевав дека ќе заврши. Саундтракот исто морам да го пофалам. Исто и хуморот, особено во првата сезона и особено поради тоа што не очекував да се смеам на серијава.
Најјака и сосема неочекувана сцена, нормално, кога му рече на Туко "This isn't meth.". Втора најјака и најнеочекувана - кога Хенк и Мари ја гледаа касетата во која Волт го обвинува Хенк. Јас мислев дека ќе видам признание, кога тоа...
Бесмислено ми беше кога Гас го уби тој дечкото што правеше мет пред Џеси и Волт. Ако го уби ради тоа што луѓе го виделе кога проверуваше дали Гејл е мртов, океј. Ама да го убие ради тоа што правеше мет, а некој ден подоцна да му се клања на Џеси за истото, малце не е логично.
И сцената кога Гас умре - кога го видов кога излага од собата и си ја мести краватата и после кога му го покажаа целото лице, помислив дека серијава сменила жанр во sci-fi и си имаме работа со роботи. И како тоа никој од лепенките на собите не се повреди? Ниедна баба мајкуму стара, никаква колатерална штета.

Да ми разјасни некој зошто нацистите сакаа да го убијат Волт кога на нивната претходна средба му оставија едно буре пари. Што толку се смени во меѓувреме? Што не го убија во пустината, барабар со Хенк?
И на крај, богат е Џеси или не?

Можеби од погоре напишаното ќе помислите дека серијава не ми се допаднала пошто и најдов неколку маани, ама не е така. Една од најдобрите серии кои ги имам гледано.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Конечно да чкрабнам збор-два.
Ја исчитав цела тема, многу клипчиња не изгледав туку ги ставив во букмаркс. Исто и многу мислења ми се во букмаркс ама не можам сега да оговарам на нив, ајде здравје. Ќе има реприза на мултицитатите од ГоТ изгледа :D

Anyway, серијава премногу ми се допадна. Следни на список од не-комедии за гледање ми се Фринџ и Person of interest, али како да ги пуштам после ова жити се, знам дека ќе останам разочарана. На последната сцена со Џеси ќе се расплакав, жими се. Во срце ми остана глумецот. Волтер на почеток колку го сакав и сочувствував со него, после колку одвратен ми стана, абе не можев да поверувам. Хенк требаше потактички малку на крајот да изигра. Од старт згреши со тоа што ја зеде книгата од купатилото на Волтер. Па има мобилни на денешницава, бар да сликаш е лесно. Али ај, ваљда збркан беше. Скајлер исто така не можев да ја поднесам. Му се лути на Волтер што прави нешто нелегално, а ваму прва прилика легнува со човек кој крие данок. И ај најди НЗС. За разлика од сите други, Мари ми беше сосема океј лик, дури и ја засакав на крај.

Најмногу ми се допаднаа првата и последната сезона. Најмалку втората или третата не знам точно, пошто беа најспори, а јас не сум по драмите. Крајот ми направи ќејф, заврши баш онака како што се надевав дека ќе заврши. Саундтракот исто морам да го пофалам. Исто и хуморот, особено во првата сезона и особено поради тоа што не очекував да се смеам на серијава.
Најјака и сосема неочекувана сцена, нормално, кога му рече на Туко "This isn't meth.". Втора најјака и најнеочекувана - кога Хенк и Мари ја гледаа касетата во која Волт го обвинува Хенк. Јас мислев дека ќе видам признание, кога тоа...
Бесмислено ми беше кога Гас го уби тој дечкото што правеше мет пред Џеси и Волт. Ако го уби ради тоа што луѓе го виделе кога проверуваше дали Гејл е мртов, океј. Ама да го убие ради тоа што правеше мет, а некој ден подоцна да му се клања на Џеси за истото, малце не е логично.
И сцената кога Гас умре - кога го видов кога излага од собата и си ја мести краватата и после кога му го покажаа целото лице, помислив дека серијава сменила жанр во sci-fi и си имаме работа со роботи. И како тоа никој од лепенките на собите не се повреди? Ниедна баба мајкуму стара, никаква колатерална штета.

Да ми разјасни некој зошто нацистите сакаа да го убијат Волт кога на нивната претходна средба му оставија едно буре пари. Што толку се смени во меѓувреме? Што не го убија во пустината, барабар со Хенк?
И на крај, богат е Џеси или не?

Можеби од погоре напишаното ќе помислите дека серијава не ми се допаднала пошто и најдов неколку маани, ама не е така. Една од најдобрите серии кои ги имам гледано.
Не ми текнува многу детали, пошто поминаа веќе 5 месеца, али ако збориш за тој Виктор, дечкото што им правеше мет, точно е дека го уби дека го видоа луѓе коа проверуваше кај Гејл.
Инаку има некои мали неправилности нормално, ете пример со Гас кога умре. Али колку што знам експлозијата беше само во таа соба и умреа тројцата (Хектор и тој црнецот). Ете, и во таа сцената коа рече "This isnt meth" и коа се деси толкава експлозија и се искршија и прозори и се.. А на крај си искочи Волтер со гребнатинки :D
За последново прашање, не ми текнува искрено. Ама мислам сакаа да го убијат бидејќи знаеа дека чим им бара состанок да се видат (така беше?), ќе има намера да го ослободи Џеси.
За семејството на Волтер, се богати, нели Гречен и Елиот ќе им ги дадат парите на 18ти роденден, така нешто беше. А најверојатно и Џеси си ги има своите 50% од парите, ма да можда сум пропуштил некој детал. Али мислам дека не му се воопшто битни парите веќе, сите хорори што ги доживеа беа само заради парите (hence сцената кога почна да фрла пари од прозорот у колата), а сеа коа конечно е слободен, се сомневам дека огромни суми пари би му се вртеле у глава.

Kajgana Shop

На врв Bottom