Black Mirror

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
Look how they massacred my boy...

Pola epiozda od tretava bev iznerviram poso mislev ja kradaat na trent pesnata

Losa epizoda, detinesta, neseriozna... a ubavo pocna. Tuka nekade mi se so vtorata seuste.
Vo ovaa probuvaat, sto e trade mark kolku tolku za black mirror, kolku i losa da bese egzekucijata.
U vtora odlicna egzekucija, ama niso content, ne mi se veruvase sto probuvaa da narecat BM epizoda.

Se na se, konecno da se soglasam deka e usrana. U denial bev so pretposlednata sezona.
Najdobro da ja prekinat. Ne mozat plus da si dozvolat 3 epizodi, tuku mora nad 6 poso ne se sposobni ko englezive, mora da ima prostor za hit and miss.

No i da e taka, ne sakam da izgledam 5 sranje epizodi za edna da pogodat kako sto mozea samo oni.
Batali.

лошо, лошо, лошо.
Ја гледам на ова како обид да се омекне серијата и да се симне границата на гледаност на истата.
Да не се лажеме, до претходните сезони, серијава беше многу тешка за некој под 22 години (би рекол и повеќе ама нема везе). А таа публика е најголема и најбитна за Нетфликс.
Делумно бидејќи е темна серија, делумно бидејќи темите се тешки за сфаќање на некои млади деца.
Со ова они пробаа да ја симнат границата на публиката а и да се вклопат во левичарството (а и доминантната тинејџерска гледаност) на Нетфликс.
Дури и оваа сезона е океј ако глеаме изолирано и компарираме со други серии кои кружат и кружеа на нетфликс. Споредено со претходните е катастрофа.
Генерално, многу сум разочаран, бидејќи ете и со бандерснач уште толку ми ги кренаа очекувањата за новата сезона. Али знаев дека ќе се посерат нештата со Сајрус.

Пред 10 дена ја почнав серијата и денес ја догледав 4та сезона. Серијата е врв :cuc::cuc: после секоја епизода ти треба одмор да се соземеш прејака серија. Од 4те сезони само Metalhead ми беше дно дна 40 минути потрошени за ништо. Епизода без никаква поента и крајот се знаеше после првите 5 минути. Искрено мислев на моменти дека е грешка нешто со торентот или дека некој на заебанција ја ставил. Ама после тоа видов на имдб дека таа е стварно... И на тв тајм во коментари интересно како ја оправдуваат епизодата како демек мајката го направила сето тоа за да го направи детето среќно. А верувам детето ке беше ептен посреќно со мајка му жива покрај него а не да умре заради некоја си глупа играчка. Затоа ми е тешка глупост епизодата далеку од Black Mirror квалитет и да сега ми остана уште последната сезона верувам дека ке се добри бидејки се само 3 епизоди.

Ја завршив трета сезона, брилијантна е. Знам дека има уште две сезони плус и филм и една божиќна, али трета сезона е оган. Нема промашена епизода. Дилемата е само измеѓу Hated in the nation и San Junipero која е подобра.

Искрено 5та сезона разочара малку далеку од БМ квалитет. Се навикнавме на плот твистови и трагичен крај.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Пред 10 дена ја почнав серијата и денес ја догледав 4та сезона. Серијата е врв :cuc::cuc: после секоја епизода ти треба одмор да се соземеш прејака серија. Од 4те сезони само Metalhead ми беше дно дна 40 минути потрошени за ништо. Епизода без никаква поента и крајот се знаеше после првите 5 минути. Искрено мислев на моменти дека е грешка нешто со торентот или дека некој на заебанција ја ставил. Ама после тоа видов на имдб дека таа е стварно... И на тв тајм во коментари интересно како ја оправдуваат епизодата како демек мајката го направила сето тоа за да го направи детето среќно. А верувам детето ке беше ептен посреќно со мајка му жива покрај него а не да умре заради некоја си глупа играчка. Затоа ми е тешка глупост епизодата далеку од Black Mirror квалитет и да сега ми остана уште последната сезона верувам дека ке се добри бидејки се само 3 епизоди.

:confused: Не заебавај. Дистописка, црно-бела, напната, без одолговлекувања и дијалози, само адреналин. A Quiet Place ја покрал епизодава. Мене ми е една од најдобрите.

:confused: Не заебавај. Дистописка, црно-бела, напната, без одолговлекувања и дијалози, само адреналин. A Quiet Place ја покрал епизодава. Мене ми е една од најдобрите.
Незнам кој како ама после 5-10 минути знаев дека ке умре на крајта бидејки е БМ и ја гледав лабаво. Може не е толку лоша ама заради претходните очекував премногу па затоа оваа ми беше досадна.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Shut Up and Dance! Реков јас, ние веќе го живееме Black Mirror.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom