ИзгледаСамо 3 ќе има?
Да , освен ако не изненадат и пуштат повеќе, ама тешко.Само 3 ќе има?
Е па и не беше баш толку лоша. Што знам...Првата тиња.
USS Callister почна многу добро ама некако ја утнаа епизодата како одеше према крајот. Идејата за таков A.I. е доста интересна и е баш погодена за универзумот на Black Mirror. Технологија која може да се користи за убави работи ама која има и доста мрачна страна. И јас го сфаќав буцкото како трагичен лик а не како негативец. Аутсајдер во реалниот свет кој си замислува некој подобар фиктивен живот... Мислев дека епизодата ќе се движи во таа некоја депресивна насока и дека човеков ептен ќе забега поради технологијата т.е. ќе почне да го губи сенсот за тоа што е реално. Или па дека ќе исфорсираат некој среќен крај за него. Наместо тоа застранија, го направија негативец, а жена му на Тед од HIMYM ја направија хероина...Само три епизоди има оваа сезона?
Јас конечно пред две недели ја изгледав целата (без интерактивниот филм)
Вака по сезони лично мене омилени епизоди ми беа: 15 milion, White Bear, White Christmas, Nosedive, Heated in nation, Callister, Hand the DJ и Crocodile.
И пошто ми е уште свежа последната сезона и скоро ја гледав епизодата, ќе кажам само дека воопшто не го доживеав дебелиот Мет Дејмон како негативен лик во Калистер, напротив, тој е трагичар и жртва на споулавен A.I и суптилен мобинг од реалните колеги.