Better Call Saul

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Како се лупна Чак и мене главата ме заболе :coffee:

Како го изигра Чак на крајот, ау. Убеден бев дека ќе го снима разговорот, дека се преправа со сето тоа само за да го натера Џими да признае.

Наредната сезона треба да биде уште појака.

Серијата се претвори во лудилоо, полека но сигурно му се приближува на ББ, и мислам дека има материјал за уште најмалку 2-3 сезони.
Оценка 10/10 дефинитивно!
Се читаме до година. :)

Interesno e kako nekoi slucki koi Se vo progres a Se povrzani so BB, (primer Cela advokatska kariera na Saul ili pak Mike denes so go cekase so snajper na toj mexikanecot zaboraviv kako Se vikat) Se razvivaat so nekoe tempo I pravec koj znaes deka ne e mozno da Se desi zatoa sto znaeme kade Se I edniot I drugio vo BB Ama Se nadevas za ishodot.

Primer ako nekojj go nema gledano BB ke mislese deka Mike ke go ubie Deneska na Ovaj senilniov, ili pak vnukot negov ke ostane vo zarvor.
Cak I jas pomisliv deka ke go pukat pa od tamu toj ke ostane invalid.

Mislam Se razbravme :D

Sent from my D2403 using Tapatalk

Оној Чак неможе да поднесе што сите го сакаат Џими кој е неодговорен и нерационален, а овој се по правила оди и пак Џими е омилен меѓу другите. Тоа со смртта на мајка им мислам дека сакаа да покажат зошто Чак не го сака Џими.

Се се мислам кој го спречи Мајк да чека за атентат. Мислите дека е можно да е Гас?

Јас мислам дека Начо го спречи, впрочем и тој му велеше цело време да не прави нешто против Хектор, за да не настрада тој. Сигурно има разбрано некако, па има пуштено некој да го вклучи алармот.

Него, за момент и јас помислив дека Мајк ќе го упука и заради тоа ќе остане инвалид.

И ја ви се приклучувам во идејата дека можеби Хектор ќе беше застрелан и поради тоа ќе биде инвалид, ама ништо од тоа.

Се на се, добра епизода.

Сезона 3 2017 почнува?

Јас сепак мислим дека вмешан е Гас во предупредувањето на Мајк да не пука. Начо не ми е верно затоа што не е до толку паметен и плус несака да дознаат за него и не би вклучувал многу многу други лица затоа што Саламанка може да дознае за неговите активности. Можеби и намерно од режијата направија да му попречи на Мајк за да мислиме дека намерно застана на таа позиција. Ме наведуа на Гас затоа што многу јак стратег е и дека и он сака да го тргне Саламанка од патот и во Мајк гледа добра прилика само што тоа сака да го направи на негов начин. Или пак му треба уште малку Саламанка.

Како и да е супер серија според мене.

Јас уште мислам дека Мајк ќе биде причината за инвалидноста на Хектор, само што не се случи сезонава.

Генерално земено, многу ми се допаѓа серијава, дејството е доста споро, но нема кадар, нема сцена која не е професионално изработена, тука се гледа квалитетот.

Не знам Чак што мисли да прави со снимката, како што знаеме од врвниот македонски правен систем, нелегално снимени материјали не се признаваат на суд (сечени, лепени и монтирани) :D. Да и ги покаже на Ким исто нема ефект, таа веќе знае дека Џими правел малверазции во врска со Меса Верде.

За постапките на Џими и Чак ептен одговара поговорката „патот до пеколот е поплочен со добри намери“. Џими има само добри намери кога ги прави сите сплетки и нелегални активности, но никогаш не размислува до какви големи последици може да доведе тоа (ситуацијата со чак во копирницата).

Чак од друга страна исто, само сака се да биде по законот и да го изведе Џими на „прав пат“ (некаква негова верзија) но правејќи го тоа го минира секој обид на брат му за среќа и успех, повредувајќи го и него и многумина околу себе.

Ги изгледав и јас последниве две, супер е сезонава, не сакам да правам споредби со BB оти е рано сеуште, ама шмекот и го има, квалитетот и го има, приказната исто почнува споро и после си се развиваат работите феноменално.

Е сега, според Чак (а и реално е до некаде), Џими е крив за неговата најголема професионална срамота што ја преживеал некогаш и поради тоа ќе направи се за да докаже дека он е „валкан“ адвокат, кој не заслужува да биде член на адвокатската комора. Џими, колку и да беше изнервиран од постапката на Чак во врска со Меса Верде, сепак се гледа дека многу го почитува и го сака, нешто што не би можело да се каже за Чак, како што рековте погоре, почетната сцена со мајка им најверојатно сакаше да го покаже тоа.

Има логика и во постапкиве на Чак, ставете се во негова позиција, цел живот да правиш се како што треба, да бидеш послушен, мирен, да бидеш главен на една огромна адвокатска фирма, а сите околу тебе да го сакаат повеќе твојот помал брат кој никогаш нема направено ништо како што треба да биде според социјалните стандарди.

Ама мислам дека Џими ќе се извади на болеста на Чак, само тоа му е спасот, или можеби со овој сниман разговор почнува трансферот на Џими Мекгил во Сол Гудман.

Најголема мистерија ми е како Мајк од ваков во Better call saul станува 180 степени различен во Breaking bad.

Најголема мистерија ми е како Мајк од ваков во Better call saul станува 180 степени различен во Breaking bad.

Тука сеуште има скрупули. Моментално ја прават транзицијата во Мајк од ББ, кадешто завршува работа без разлика на што е. Во наредната сезона претпоставувам дека Мајк ќе го пронајде Виктор, his guy.

Имаше одлична сцена во ББ, кадешто му го закачуваат Џеси за да се исчисти кадешто Мајк ги губи нервите со изјавата: You - are not the guy. You're not capable of being the guy. I had a guy, but now I don't. You - are not the guy.

17201175_1278866918816938_3896310000670054675_n.jpg

:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom