Незнам па как успеа да ги прочиташ тие неколку работи шо си ги искоментирал (а другите не?) коо не ти се читат реченици на дијалект. Победа е, точно, 3 бода, тва е модернио фудбал и живот, снајди се па живеј, за тва кажах секоо чест за Челзи за плано. За другите незнам, јас на такви победи најного се радувам, а на поштените оште повеќе. Не за друго, туку оти знам тва најного боле, а ме иритират "невини фацички" как тебе шо се прават искрени. Кажи си реално как јас шо сам кажал за утакмицата со ВБА на пример, не ми глуми пристрасен фан шо ќе си даде живото за сина боја. Ние не сме никаков фактор у сите тие ситуации, обични смртници. Нејќам да коментирам шо какаш за Видич и Смолинг, нејќам да праам инат на твојоо инат. Фантом е убијал човек? Никој нема шо да ми признае, едноставно дискутираме, само на здрави мозоци се правете ментални, глумете сродни душички.^
Сине ако напишеш пост на македонски јазик и ако го направиш тоа кратко и конкретно да се долови поентата,ќе ти одговорам.Ама вака пост од 890 реда напишан на струмички дијалект не ми се чита,особено не сега.
И да,се радувам на ваква победа.Каква-така,победа е.Вие немавте да се радувате ако победите на ''ваков''начин?
Па преку кур ми е,најозбилно.Ко ние да сме криви што Еткинсон не досудил некоја одлука во ваша корист.Ко ние да сме криви Смолинг што се залетува ко пијан.Ко ние да сме криви што Видиќ кога игра против Торес или дава автогол,или добива црвен картон.
И што ако на пример Фантом ти признае дека не било пенал.Ќе смени тоа нешто?
Можам одма да ти кажам намерна грешка против Манчестер, Руни пред 5 дена. Повеќе од јасно ќе беше оти има хајка, ако ловџиите и тај пат го видеа излето на Руни. Не за џабе Фергусон врше притисок на секоја судиска одлука. Посебно на дерби утакмици, судиите треба да бидат бескомпромисни, не се бунам за 2та бода од Бирмингем. И не се прај шмизлаКога се прават грешки против Јунајтед,тоа се намерни грешки,а кога тие се во корист на Јунајтед,тие се ненамерни.
Poz.top si,kis4e!!!
Занчу, за разлика од Давор ја цело и убо ти го прочитав ова. Делот до пеналот можам само да го објаснам на еден начин : we'll do what we want, we're Man united, We'll do what we want!
Мислам го знајме терминот професионална деформација сите, така? Ова вашево е аматерска деформација, полоша од професионаланата.
Пеналот, нема врска намерно или не. Фаул е фаул, ако е намерно има картони.
Шо сакаш да ти кажам за дуелот? Прво полувреме Манчестер Јунајтед беше слободна риба во море, второ полувреме стана риба во конзерва. Слободно лажи се и ти ко црвеноноснион лицемер крив ви е судијата со неговите одлуки или Челзи со агресивната игра. Такви гнаси кои форсираат агресивна игра, а се жалат ако некој притисни уште поагресивно искрено ги жалам.
најверојатно втор,со бирмингем гости е првиот .А вие мислите дека ова е прв натпревар на Манчестер оваа сезона кога судиите биле против него ?
И Силвестре имаше 400Му веруваш на Фергусон дека Рио нема да игра во сабота? Свака ти част ако по толку следење премиер лига мислиш дека Браун и Смолинг ќе се одбраната.
А и да е Браун, човекот има 400 утакмици во нозете. Вие играте и без Фабрегас/Волкот така да види кој е пооштетен.
Уште еден навивач на Манчестер што би се рангирал како искомплексиран според теоријата на ЗанчиGrow up, малечок. Што има врска што навивам за 3 екипи, во три различни првенства? Не смеам? Забрането е? Единствен сум таков на планетава? Не можеш да разбереш некој што не ти зборува на кинески, туку на обичен дијалект, а мене си нашол памет да ми солиш. До кога ти и таквите како тебе (а богами и играчите на Арсенал) ќе ве чекаме да пораснете?
А ти со што имаш да реплицираш бе бате? Како на друг начин да го објаснам твојот комплекс? И јас ги мразам тие муабети, а јадете гомна тука како само Манчестер да добивал помош од судии! Никогаш не сум кажал дека некој судија направил намерна грешка против мојот тим, никогаш не сум рекол еј овде немаше пенал, намерно досудија за да победи Арсенал! Затоа што не е така, или барем не би требало да биде така.Види бе мајката сите се фаќате за титлите на Арсенал... изгледа убаво кажав немате како другачје да реплицирате па мора така... не е битно кога ќе земеме титула, можеби годинава можеби нема, само се прашувам колку од "навивачите" на Манчестер би останале навивачи доколку Манчестер не земе титула 5-6 години? веројатно само тие вистинските (кои за жал не се сите). И не се секирајте тоа време брзо иде, кога Фергусон ќе си отиде вие губите пола од екипата (исто како и Арсенал кога би си отишол Венгер).
Е сеа за ситуациите, мислам дека сонне убаво ти кажа доколку нешто не ти е јасно пак прашај.
И што ми објаснил sonne? Соне се прави неписмен. Јас прашав за ситуациите во кои Арсенал бил помогнат од судиите, а не оштетен.
зборувам за оваа сезона и јас , неписмен тоа е релативно и во склоп со тоа како ти гледаш на нештава .кога ?
- гол во 6-та минута продолжување кога топката е префрлена на центарот - со сандерленд ?
- пенал против кокошкине , за идентична ситуација нареден или понареден меч - со виган недосуден истиот ?
- два пенали против њукасл ? црвен на играч на кого ногата му била скршена од таков старт - црвен заради тоа што го направи - јасни се правилата , но на истиот тој меч , требало и нолан да го крка .
- пенал за ВБА заради модерен балет во шеснаесет ?
- против сити , бари играше ко голман од гол линијата ?
???
вака го помагаат арсенал ??
одлично мислиш .
Не сум компетентен да коментирам дали Арсенал повеќе го оштетувале судиите сезонава или му помагале, како што ни вие не сте компетентни да зборувате за Манчестер Јунајтед. И јас сум гледал само 2-3 натпревари на Арсенал, и вие 2-3 на Манчестер. На ОТ не се сеќаш на раката на Чамак, на 0:0?зборувам за оваа сезона и јас , неписмен тоа е релативно и во склоп со тоа како ти гледаш на нештава .
помпгнат - оштетен - тоа се спротивни поими , но се однесуваат на муабетот .
кога на арсенал му свирнале пенал во судиско надополнување ? кога на арсенал му подариле гол од офсајд ? кога на арсенал му погленале низ прсти во ситуција ко со руни против виган ? дали ги штитат играчите на арсенал ко играчите на јунајтед , сити , челзи ?? па еден вба и бирмингам го штитат повеќе од арсенал - црвен картон на болтон при резултат 3 : 1 , кога гари кејхил го сруши шамак ? кога шамак беше отепан против блекпул кога истиов излегуваше еден на едне со голман , беше досуден црвен за блекпул ?
дај ти кажи ми некоја ситуација и просветли ме . да не останувам така неписмен и да ми паѓа рејтингот без аргументи - биди фер и кажи зошто е така , но немој да се однесуваш ко некое недосраснато и да ми кажеш дека од мојот пост немаш приметено ништо дали бил помогнат или бил оштетен .
зборуваме за оваа сезона .
не се сеќавам на тоа искрено - но вие имавте пенал на Олд Трафорт ко што се сеќавам , да не треба по три да ви судат за да бидете задоволни ? оти пак ти не се сети кога беше поништен голот на РвП во 95 та минута , заради офсајд кој според мене немаше ни о од офсајд но тоа е - јас следам фудбал , посебно сакам да ја следам играта на ривалите да видам кој е понаперд кој со што располага и кој може и кој е најсилен психички - тоа е резултатот на успехот , јас не се мешав во ситуацијата со челзи верувај гледав добар меч , динамичен тоа ми беше доволно . ти праша за судиска помош , јас ти кажав каде ја гледам јас помошта од судиите во ЕПЛ и ако продолжат да помагаат така одлично би било - Арсенал е оштетен со повеќе од * бодови заради судиите - види погорен пост и мери и сечи .Не сум компетентен да коментирам дали Арсенал повеќе го оштетувале судиите сезонава или му помагале, како што ни вие не сте компетентни да зборувате за Манчестер Јунајтед. И јас сум гледал само 2-3 натпревари на Арсенал, и вие 2-3 на Манчестер. На ОТ не се сеќаш на раката на Чамак, на 0:0?
Не барам да судат 3 пенали, туку онолку колку што треба. Во тој случај 2. И нели зборуваме конкретно за оваа сезона? Тогаш за ван Перси имаше пасивен офсајд, ама јас да бев ќе го признаев голот. И ајде, ако тоа те прави среќен, ќе кажам и за пеналот на Руни, кога изглуми. Не беше пенал и јас мразам такви победи. Верувај дека повеќе сакав Руни тогаш да го промаши пеналот отколу Лампард завчера. Ама Руни одглуми совршено, дури и Роналдо можеше да му биде љубоморен, судијата наседна на тоа и Манчестер доби пенал.не се сеќавам на тоа искрено - но вие имавте пенал на Олд Трафорт ко што се сеќавам , да не треба по три да ви судат за да бидете задоволни ? оти пак ти не се сети кога беше поништен голот на РвП во 95 та минута , заради офсајд кој според мене немаше ни о од офсајд но тоа е - јас следам фудбал , посебно сакам да ја следам играта на ривалите да видам кој е понаперд кој со што располага и кој може и кој е најсилен психички - тоа е резултатот на успехот , јас не се мешав во ситуацијата со челзи верувај гледав добар меч , динамичен тоа ми беше доволно . ти праша за судиска помош , јас ти кажав каде ја гледам јас помошта од судиите во ЕПЛ и ако продолжат да помагаат така одлично би било - Арсенал е оштетен со повеќе од * бодови заради судиите - види погорен пост и мери и сечи .
Арсенал никогаш не бил миленик на судиите од времето на греам пол - кој правеше срања за Арсенал кој плаќа до денес заради тоа - патем неможе да ме убедиш дека арсенал е позаштитен од утд во никој случај , вас две грешки : бирмингам што и беше така - со рака играше србинот , а бојер мислам дека беше од офсајд даде и сега ко што велите дека глумел жирков - е тука е веќе судиско убедување -
го гледаше мечот на Арсенал со њукасл ? таму имаше дсва апсурдни пенала - дали може да се замислите вие во таква ситуација и што би сториле - ако против вас досудат два бизарни пенала , столчат судиите со црвен кој ако веќе е покажан треба да биде во дупликат и ако ти поништат гол во 95 та за 5 : 4 ?
немој да иронизираш немој - зборуваме изгледа за две различни нешта .
сите знаеме дека судењето во ЕПЛ е заникаде ( фантом Х ) цела сезона труби детето само затоа , зошто оти челзи имаше катострофални резултати ? што требаше да каже челзи ако изгубеше од фулам ?? што треба да кажеме ние кога сити направија два пенали и никој ништо не стори во врска со тоа , карванот минува песовите лаат - тоа е проблем свесни се и од ФА и од судиска федерација - гледаш која е иронијата ? сега фергусон треба да му се извини на аткинсон ( кој и јас го мразам доста ) заради мир во куќата ,
А вие мислите дека ова е прв натпревар на Манчестер оваа сезона кога судиите биле против него ?
Неможам да разберам шо сакаше да кажеш со тва... маабето погооре е друг, личен, не за тематаУште еден навивач на Манчестер што би се рангирал како искомплексиран според теоријата на Занчи
Разбираш, разбираш.. Според твој критериум кој редовно го повторуваше во претходни муабетиНеможам да разберам шо сакаше да кажеш со тва... маабето погооре е друг, личен, не за темата