Во врска со натпреварот.
Во првото полувреме беше изедначено.И со посед на топка и со акции и шутови кон гол.Можеби за нијанса Јунајтед беше подобар.Во второто полувреме беше сосема друга ситуација.Челзи стисна,немаше што да изгуби,се отвори малку повеќе и тргна кон голот на ВДС.И тоа се исплати.
После отпадокот во шеснаест,Луиз се најде на вистинското место и со надворешен фелш погоди.
Челзи имаше иницијатива и напаѓаше после тоа и очигледно дека сакаше победа.
Е сега спорните моменти:
1.Аткисон требаше да го исклучи Луиз,односно да му даде втор жолт картон.
2.Пеналот за Челзи беше дискутабилен.Не се знае точно дали Жирков налета на Смолинг или пак Смолинг го фаулираше него.Судија кога ќе види дека играч паѓа во казнет простор без двоумење свири пенал,па затоа можеби и овој нослаков го направи тоа.
3.Црвениот на Видиќ исто така беше оправдан.Дури и тој не се бунеше толку,затоа што знаеше дека не е во право.
4.Имаше и други ситни ситуации кои можеби судијата ги досуди во корист на Челзи,го признавам тоа.Но,очигледно е дека судењево во Англија годинава е катастрофално!
Како и да е,утакмицава беше можеби најдобра сезонава во Премиер Лига и не за џабе го заслужува епитетот најголемо дерби во последниве 5-6 сезони.И двете екипи играа отворено како што доликува.Челзи беше малку по гнасен и по пргав,но тоа и се очекуваше.
Исто така сакам да кажам дека играчите на Манчестер пред се,се понашаа многу фер,коректно и професионално на терен.Ме изненадија максимално.Ние бевме по кретенски настроени во тој поглед,одколку Манчестеровци.
Секоја му чест и на капитенот Видиќ на крај кога беше исклучен што се поздрави со крмаков наш Анчелоти.Само големите играчи го прават тоа.
И да,Јунајтед беше малце оштетен,да го признаеме тоа,но и Челзи заслужи да победи искрено да зборуваме.Но,немаше да биде и незаслужено ако и Манчестер победеше.
п.с.Овој нивни пораз нема да влијае врз нив.Пак мислам дека ќе си бидат шампиони сезонава.Да ми извинат навивачите на Арсенал,но според мене работите стојат така.
Поздрав до сите и за овие моменти вреди да се живеее,независно за која екипа си!
Копи-пејст од другата тема.Не ја фрлајте цела вина на Еткисон само...
Извини, мора пак тебе да те цитирам, најного ми паѓаш у очи.
У првото полувреме ако ми говореш за изедначено не сам сигурен дали си га гледал таа утакмица за коо шо говореш. Прво полувреме Манчестер одигра едно од најдобрите полувремиња у цела сезона до сега. Имаше и Челзи 2-3 шанси, ама Јунајтед им га скрија топката у чорапите, ФАКТ! Челзи не беа ни блиски до играта на Манчестер у прво полувреме, па за тва второ имаа друга тактика. Оти сега другар ти фантом не каже колко е копач Флечер? Го имаше секаде на терен, без ниту еден направен фаул (мислам), у една ситуација го направи и маленко дете там на Есиен или кој и да беше, коо му кажа да си исплете мрежа меѓу нозете. Флечер бил копач? Коо беше играта на Челзи у второ? Коо беше нивната тактика? Как можеа да го сопрат Јунајтед освен со копачки фудбал? Иванович му направи 100 фаула на Нани, буквално 100. Покрај корнер знаменце у 3 секунди 2 пати му га прекарува преку нозе, го праве исто така маленко дете, на метар пред навивачето на Челзи... Евра осакатен, Руни фаулиран, Чичарито нокаутиран... после фан на Челзи ќе говоре колко ВБА биле копаче? Пенало на Челзи ич не беше дискутабилен, чиста ненамерна ситуација у коо Смолинг му се најде на пато на Роналдињо, пенал според мене... Видич и при првио жолт картон не се бунеше, а имаше и ситуации коо зееше как ненормален, оти судијата, за некој мајка, за друг маќеа... Руни требаше да биде казнен да, не требаше да играа на таа утакмица, а вие одма се фаќате за тва, демек играч на Челзи или друга екипа никојпат не бил "помилуван" за таква работа, па дури и да треба нареден да играа дерба утакмица... Претпоследнио болд, прочити сам коо контрадиктарност га имаш. Добар си, се трудеш да бидеш искрен ама таа сина зависност не ти дозволува да го спуштеш твојоо омилен клуб доле и да кажеш оти ништо не беше реално у второ полувреме на таа утакмица... Еткинсон нее крив, криви се тие шо незнаат од дека му се парите на Абрамович, а тај па незнае веќе на шо да ги троше, дали на играче или по судии. Судењето у Англија е катастрофа у два вида, намерни и ненамерни грешки. Утакмиците на Челзи против Јунајтед почнаа да стануват намерни, па јас со душа чекам поштена утакмица и да изгубеме за да ви честитам на вас фановите на Челзи, как шо сам го сакал тва у 2006 год (мислам) коо не здрвиите 3-0 со тај шах-мат гол на Џо Кол. Ако Јунајтед не га освое титулата таа година, не сам сигурен дали ќе пишам повеќе на тај форум и дали ќе продолжам да гледам фудбал, исто как шо сам се откажал и од игране...
Фантоме, може слободно ак сакаш да си напрааме форум фан клуб екипички и да си покажеме как е да бидеш Челзи против Јунајтед у второ полувреме, па макар и непријателски.
И тука по 100ти пат падинат твојте "теории" у вода, а таа сношти мош беше и најголемата. Јунајтед изгуби втор пат таа сезона, и тва од мизернио твој Челзи. Не сам ти фан па да ти ги читам сите мислења, па ако нешто конкретно имаш спомнено за утакмицата, играта, карактеристиките, правдите, неправдите, заклучоците, импресиите и другите убави и неубави работи, кажи ми, ме интересира как?
Од друга страна, секоо чест за плано на Челзи. Дено коо требаше да се изиграа утакмица, рекордо на Ферги>Базби, снеего на нивното игралиште, греачите, формата, 70-80те милионе, и на крај црешката наречена судија.
Ако се радувате стварно на такви утакмици, ја јас ви кажувам, честито, нека ви се множат. Јас га претпочитам поштената страна. Поздрав