Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Па и да беше Манчестер Јунајтед јак ко тшто требит да е, ќе му бегаше на Челзи не 9 поени туку повеќе...

Ве боли кога некој ќе ви ја спомне Барселона и сите плачите Овребо вака така...Вчера во исти случај ја имавте помошта само со Еткинскон во главна улога.:smir:
Го споредуваш судењето на Овребо со она на Еткинсон? You must be sick dude.

:tv:

F

fantomX

Гостин
Па и да беше Манчестер Јунајтед јак ко тшто требит да е, ќе му бегаше на Челзи не 9 поени туку повеќе...

Ве боли кога некој ќе ви ја спомне Барселона и сите плачите Овребо вака така...Вчера во исти случај ја имавте помошта само со Еткинскон во главна улога.:smir:
На овај Челзи, да.

Не, пошто Овребо судеше тогаш и веројатно никогаш појќе, не е смотан Платини двапати да праќа исто говедо. Ме боли шо човекот кој промаши три 100%-ни шанси на 1-0 се уште е една од главните ѕвезди на Челзи. Дрогба се разбира. Само новиве момци во Рамирес, Луис, Торес па и Иванович е реалтивно нов во споредба со голем дел на играчи, даваат надеж, па ќе видиме.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.747
Поени од реакции
9.505
На овај Челзи, да.

Не, пошто Овребо судеше тогаш и веројатно никогаш појќе, не е смотан Платини двапати да праќа исто говедо. Ме боли шо човекот кој промаши три 100%-ни шанси на 1-0 се уште е една од главните ѕвезди на Челзи. Дрогба се разбира. Само новиве момци во Рамирес, Луис, Торес па и Иванович е реалтивно нов во споредба со голем дел на играчи, даваат надеж, па ќе видиме.
Е како не, кога ќе ве читам (не зборвам за тебе) во конфликт со некој фан на Барса, одма го споменувате Овребо како им ја подарил победата на Барса. Затоа го споредив истиот случај и знаете (пошто имате почувствувано на своја кожа) како се чувствуваат фановите на Јунајтед во моментов. Факт е дека вчера Еткинсон му помогна на Челси.

F

fantomX

Гостин
Е како не, кога ќе ве читам (не зборвам за тебе) во конфликт со некој фан на Барса, одма го споменувате Овребо како им ја подарил победата на Барса. Затоа го споредив истиот случај и знаете (пошто имате почувствувано на своја кожа) како се чувствуваат фановите на Јунајтед во моментов. Факт е дека вчера Еткинсон му помогна на Челси.
Зависи, ако некој фан на Барселона почни да се глупира со жалење како судиите биле криви оти отпаднале од Интер, го спомнувам Овребо. Инаку, нема поента никаква, ко Дрогба има поголема кривица од Овребо. Истото треба и вие да го напрајте, пошто имаше многу полабилни ликови пред се во второто полувреме во црвени дресови отколку самиот судија.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.747
Поени од реакции
9.505
Го споредуваш судењето на Овребо со она на Еткинсон? You must be sick dude.
Според овој коментар да сватам дека Еткинсон не направи грешки според тебе?

Зависи, ако некој фан на Барселона почни да се глупира со жалење како судиите биле криви оти отпаднале од Интер, го спомнувам Овребо. Инаку, нема поента никаква, ко Дрогба има поголема кривица од Овребо. Истото треба и вие да го напрајте, пошто имаше многу полабилни ликови пред се во второто полувреме во црвени дресови отколку самиот судија.
Секако дека сум лут на играта на играчите посебно во вториот дел каде средината пред се одигра катастрофално. Но и Челзи не беше сјајен иако ја имаше топката во свој посед ако бидеме реални. Нијансата која го одлучи натпреварот ја даде судијата со недосудениот пенал кога играше Тери со рака, недосудениот црвен на Давид Луиз и смешниот пенал над Жирков.

F

fantomX

Гостин
Со првите две реченици ја сумираш мојата теза дека англискиот фудбал паѓа и паѓа на квалитет.

Околу нијансиве: ситуацијата со Тери добро ја запамтив, топката го удри во надлактицата, негде блиску до рамото - не знам конкретно правило и нема да го коментирам ова, знам верзија дека за игра со рака се смета допир на топка со цела рака, ама знам верзија и дека се гледа само подлактицата ; околу Давид Луиз заклучивме дека имаше втор жолт (не црвен, има голема разлика), ама има многу елементи зошто до то не дојде, вакви или онакви, ги има ; смешен или несмешен, треба да си знај Смолинг, кој како статичен играч во 16-ник му препречи пат на играч во движење со топка пред него, можеби ненамерно, ама несмасно и јасен фаул. Ако беше намерно то значи и црвен патем, имајќи во предвид оти се работи за гол-шанса.

F

fantomX

Гостин
Така нека биди, нека не е гол шанса. Тогаш жолт за намерен старт. За ненамерен, само фаул. Во случјов, во 16 метри = пенал.

A

apidrone

Гостин
Пре би рекол несмасно сопнување на Русинката отколку фаул, али нека ти бидИ.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Во врска со натпреварот.
Во првото полувреме беше изедначено.И со посед на топка и со акции и шутови кон гол.Можеби за нијанса Јунајтед беше подобар.Во второто полувреме беше сосема друга ситуација.Челзи стисна,немаше што да изгуби,се отвори малку повеќе и тргна кон голот на ВДС.И тоа се исплати.
После отпадокот во шеснаест,Луиз се најде на вистинското место и со надворешен фелш погоди.
Челзи имаше иницијатива и напаѓаше после тоа и очигледно дека сакаше победа.

Е сега спорните моменти:

1.Аткисон требаше да го исклучи Луиз,односно да му даде втор жолт картон.
2.Пеналот за Челзи беше дискутабилен.Не се знае точно дали Жирков налета на Смолинг или пак Смолинг го фаулираше него.Судија кога ќе види дека играч паѓа во казнет простор без двоумење свири пенал,па затоа можеби и овој нослаков го направи тоа.
3.Црвениот на Видиќ исто така беше оправдан.Дури и тој не се бунеше толку,затоа што знаеше дека не е во право.
4.Имаше и други ситни ситуации кои можеби судијата ги досуди во корист на Челзи,го признавам тоа.Но,очигледно е дека судењево во Англија годинава е катастрофално!

Како и да е,утакмицава беше можеби најдобра сезонава во Премиер Лига и не за џабе го заслужува епитетот најголемо дерби во последниве 5-6 сезони.И двете екипи играа отворено како што доликува.Челзи беше малку по гнасен и по пргав,но тоа и се очекуваше.

Исто така сакам да кажам дека играчите на Манчестер пред се,се понашаа многу фер,коректно и професионално на терен.Ме изненадија максимално.Ние бевме по кретенски настроени во тој поглед,одколку Манчестеровци.
Секоја му чест и на капитенот Видиќ на крај кога беше исклучен што се поздрави со крмаков наш Анчелоти.Само големите играчи го прават тоа.

И да,Јунајтед беше малце оштетен,да го признаеме тоа,но и Челзи заслужи да победи искрено да зборуваме.Но,немаше да биде и незаслужено ако и Манчестер победеше.

п.с.Овој нивни пораз нема да влијае врз нив.Пак мислам дека ќе си бидат шампиони сезонава.Да ми извинат навивачите на Арсенал,но според мене работите стојат така.
Поздрав до сите и за овие моменти вреди да се живеее,независно за која екипа си!

Копи-пејст од другата тема.Не ја фрлајте цела вина на Еткисон само...
Извини, мора пак тебе да те цитирам, најного ми паѓаш у очи.
У првото полувреме ако ми говореш за изедначено не сам сигурен дали си га гледал таа утакмица за коо шо говореш. Прво полувреме Манчестер одигра едно од најдобрите полувремиња у цела сезона до сега. Имаше и Челзи 2-3 шанси, ама Јунајтед им га скрија топката у чорапите, ФАКТ! Челзи не беа ни блиски до играта на Манчестер у прво полувреме, па за тва второ имаа друга тактика. Оти сега другар ти фантом не каже колко е копач Флечер? Го имаше секаде на терен, без ниту еден направен фаул (мислам), у една ситуација го направи и маленко дете там на Есиен или кој и да беше, коо му кажа да си исплете мрежа меѓу нозете. Флечер бил копач? Коо беше играта на Челзи у второ? Коо беше нивната тактика? Как можеа да го сопрат Јунајтед освен со копачки фудбал? Иванович му направи 100 фаула на Нани, буквално 100. Покрај корнер знаменце у 3 секунди 2 пати му га прекарува преку нозе, го праве исто така маленко дете, на метар пред навивачето на Челзи... Евра осакатен, Руни фаулиран, Чичарито нокаутиран... после фан на Челзи ќе говоре колко ВБА биле копаче? Пенало на Челзи ич не беше дискутабилен, чиста ненамерна ситуација у коо Смолинг му се најде на пато на Роналдињо, пенал според мене... Видич и при првио жолт картон не се бунеше, а имаше и ситуации коо зееше как ненормален, оти судијата, за некој мајка, за друг маќеа... Руни требаше да биде казнен да, не требаше да играа на таа утакмица, а вие одма се фаќате за тва, демек играч на Челзи или друга екипа никојпат не бил "помилуван" за таква работа, па дури и да треба нареден да играа дерба утакмица... Претпоследнио болд, прочити сам коо контрадиктарност га имаш. Добар си, се трудеш да бидеш искрен ама таа сина зависност не ти дозволува да го спуштеш твојоо омилен клуб доле и да кажеш оти ништо не беше реално у второ полувреме на таа утакмица... Еткинсон нее крив, криви се тие шо незнаат од дека му се парите на Абрамович, а тај па незнае веќе на шо да ги троше, дали на играче или по судии. Судењето у Англија е катастрофа у два вида, намерни и ненамерни грешки. Утакмиците на Челзи против Јунајтед почнаа да стануват намерни, па јас со душа чекам поштена утакмица и да изгубеме за да ви честитам на вас фановите на Челзи, как шо сам го сакал тва у 2006 год (мислам) коо не здрвиите 3-0 со тај шах-мат гол на Џо Кол. Ако Јунајтед не га освое титулата таа година, не сам сигурен дали ќе пишам повеќе на тај форум и дали ќе продолжам да гледам фудбал, исто как шо сам се откажал и од игране...

Фантоме, може слободно ак сакаш да си напрааме форум фан клуб екипички и да си покажеме как е да бидеш Челзи против Јунајтед у второ полувреме, па макар и непријателски. :)
И тука по 100ти пат падинат твојте "теории" у вода, а таа сношти мош беше и најголемата. Јунајтед изгуби втор пат таа сезона, и тва од мизернио твој Челзи. Не сам ти фан па да ти ги читам сите мислења, па ако нешто конкретно имаш спомнено за утакмицата, играта, карактеристиките, правдите, неправдите, заклучоците, импресиите и другите убави и неубави работи, кажи ми, ме интересира как? :)

Од друга страна, секоо чест за плано на Челзи. Дено коо требаше да се изиграа утакмица, рекордо на Ферги>Базби, снеего на нивното игралиште, греачите, формата, 70-80те милионе, и на крај црешката наречена судија. :)

Ако се радувате стварно на такви утакмици, ја јас ви кажувам, честито, нека ви се множат. Јас га претпочитам поштената страна. Поздрав :)

В

Вори

Гостин
^

Сине ако напишеш пост на македонски јазик и ако го направиш тоа кратко и конкретно да се долови поентата,ќе ти одговорам.Ама вака пост од 890 реда напишан на струмички дијалект не ми се чита,особено не сега.
И да,се радувам на ваква победа.Каква-така,победа е.Вие немавте да се радувате ако победите на ''ваков''начин?

Па преку кур ми е,најозбилно.Ко ние да сме криви што Еткинсон не досудил некоја одлука во ваша корист.Ко ние да сме криви Смолинг што се залетува ко пијан.Ко ние да сме криви што Видиќ кога игра против Торес или дава автогол,или добива црвен картон.
И што ако на пример Фантом ти признае дека не било пенал.Ќе смени тоа нешто?

Ебаве луѓето па мој мој преку мој веќе.

--- надополнето ---

Пре би рекол несмасно сопнување на Русинката отколку фаул, али нека ти бидИ.
Комплексашу еден,низаеден.Прекини да провоцираш и да тролаш низ темиве.Затоа што не си компетентен да зборуваш.Човек кој навива за 5 екипи дошол да ни соли памет во темава.Оди гледај ги Јувентус и Реал и не напињај зошто си досаден ко мува на гомно.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Комплексашу еден,низаеден.Прекини да провоцираш и да тролаш низ темиве.Затоа што не си компетентен да зборуваш.Човек кој навива за 5 екипи дошол да ни соли памет во темава.Оди гледај ги Јувентус и Реал и не напињај зошто си досаден ко мува на гомно.
Значи ралика од него и тебе нема, исти сте, само што кај болдираното кај тебе треба едно Л на крајот да се стави...

В

Вори

Гостин
Просветителу добро е,не те прозвав така да не се јавувај без врска.

Иначе ти си прототип на Чомбе,така да со такви ко тебе муабет нејќам да праам.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Судењето у Англија е катастрофа у два вида, намерни и ненамерни грешки. Утакмиците на Челзи против Јунајтед почнаа да стануват намерни
Кога се прават грешки против Јунајтед,тоа се намерни грешки,а кога тие се во корист на Јунајтед,тие се ненамерни.
Poz.top si,kis4e!!!

Фергусон за Клатенбург
Mark Clattenburg dealt with it at the time and he's the only person who comes out of this incident with any credit at all,
Фергусон за Аткинсон
You hope you get a strong referee in games like this.It was a major game for both clubs. You want a fair referee - or a strong referee, anyway - and we didn't get that.I don't know why he has got the game. I must say, when I saw who the referee was I did fear it. I feared the worst.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Просветителу добро е,не те прозвав така да не се јавувај без врска.

Иначе ти си прототип на Чомбе,така да со такви ко тебе муабет нејќам да праам.
Значи мора да имам врска за да се јавам? Добро нареден пат ќе ставам...

За разлика од тебе, мене па ми интересно да правам муабет со фудбалска незналица како тебе... :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom