Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Јас пак таквите ко тебе воопшто не ги ни читам, и така неумат да напишат и да сврзат две реченици, дека многу разбираат.
Иначе, ти заборави колку провоцираше во почетокот? Те памтам ја.
зато шо провоцирав добив бан , а тебе ништо не ти дадоја и зато не ти иди умот

A

Auditore

Гостин
зато шо провоцирав добив бан , а тебе ништо не ти дадоја и зато не ти иди умот
Мене да не ми идел умот, немаше да бидам на овој форум, немој да се грижиш за мене, иначе вчера се знаеше кои наседнаа на провокациите, тие на кои беа упатени, а кои секогаш провоцираа и кога требаше и кога не требаше, и долго време сум ви го собирал тој гнев на поединци од вашиот фан-клуб и планирав да ви го свитнам исто ко вие што правите за да видите како е, пошто и со бановите што си ги пиете не ви доаѓа баш на вас умот, ја сум спремен ко вистински маж да се носам со секоја санкција немој да се грижиш, али битно ти направив огледалце.:toe:

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Мене да не ми идел умот, немаше да бидам на овој форум, немој да се грижиш за мене, иначе вчера се знаеше кои наседнаа на провокациите, тие на кои беа упатени, а кои секогаш провоцираа и кога требаше и кога не требаше, и долго време сум ви го собирал тој гнев на поединци од вашиот фан-клуб и планирав да ви го свитнам исто ко вие што правите за да видите како е, пошто и со бановите што си ги пиете не ви доаѓа баш на вас умот, ја сум спремен ко вистински маж да се носам со секоја санкција немој да се грижиш, али битно ти направив огледалце.:toe:
се лутам оти на НЕФЕР начин тепавте! Ете зато а не од твојте провокации , ти шо сакаш можиш да си кажуваш ...

G

Gray Foxx

Гостин
Saturday Afternoon - Rooney gets away with a dirty challenge and doesn't get sent off.

Saturday Evening - Every football website around the world reports Man Yoo and Rooney bias, questions how Rooney got away with it and calls for FA action.

Sunday Morning - Every newspaper in England reports Man Yoo and Rooney bias, questions how Rooney got away with it and calls for FA action.

Tuesday Evening - A blatant Terry handball gets ignored, a soft penalty and David Luiz (on a yellow) gets away with at least two dirty challenges and doesn't get sent off.

Tuesday Night - Every football website around the world reports on Man Yoo losing, karma and how Vidic is out of order for his conduct after being sent off. Not one website anywhere is asking for the FA to take post match action against Luiz.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.747
Поени од реакции
9.505
185987_197133210310552_197034536987086_643509_7185693_n.jpg
Уште во овој случај требаше Давид Луиз да добие жолт картон, иако беше досудена предност. Така да не се работи за 3 фаули во 10 минути. Али тоа е тоа, бидна и овој пат како и минатата сезона кога се извадивте со помош на судиите:smir:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Дрогба од офсајд, Македа со рака.
Смирени? :smir:
Не знам дали се обидуваш да бидеш интересен или што и да е, ама дефинитивно не ти оди. И другиот дел од постот го игнорираше случајно ?

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Дрогба од офсајд, Македа со рака.
Смирени? :smir:
Гол на Тери со фаул, Дрогба од офсајд, гол на Лампард од непостоечки пенал... гол на Македа со рака.
Нервозни!!! :)

--- надополнето ---

Шојмаше срамно во судењето бе, ало, нормални сте шо зборвите? То шо Давид Луиз не беше исклучен со втор жолт заради фаулите после вториот гол? Јебига, ко ќе судит Веб и некои безвезни работи за вас се пенали, ако се накашлат некој во одбрана од противникот и ваш играч паднит, одма пенал, а убиства во туѓ шеснаесетник не се пенали, тоаш супер е судењето, знам. Немања доби црвен со право, за жолт беше фаулот а веќе си имаше еден, не сум му ни јас ни судијана крив шо е тенок на нерви. Пеналот беше чист ко солза, голот од Луиз исто така. Значи освен то шо Луиз не беше исклучен, кај е проблемот?

Проблемот е можда во то шо еднаш се досудило нешто шо не е во ваша корист, па одма куродрвење на форум и фрустрации. Хауард Веб за вас е арен, а Еткинсон ви го фрлил пикот. Абе оди бегај.
Ако имат поглупо створење од фан на Манчестер, то мојт да бидит само двајца фаној на Манчестер. Чест на исклучоци, во секој случај по неколку ги имат.
Ааа дечко, ти изгледа си гледал Бока Јуниорс на СпортКлуб, на СпортКлуб+ даваа Челзи - Манчестер Јунајтед... ова е тема Премиер Лига, за Аргентинско првенство ако нема, отвори си и таму пишувај :)

Еднаш??? Па да ланскиот натпревар кога Тери даде гол со фаул над Видич или Флечер (не се сеќавам кој играч беше, сите беа во шеснаесетник :) )... вчера пошто си гледал Бока Јуниорс, затоа и велиш еднаш, со вчерашниот натпревар два пати судиите не судат не во наша корист, туку поштено, ама два пати на само два натпревари во само една година, кога играме со Челзи...

Поглупо створење има, тоа сте вие... глуп човек навива за тим кој преку ноќ сака да биде тим со традиција и мрси муда тука по форумите... истите тие глупи створења до пред некоја година навиваа за други тимови... Срдечен поздрав :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Прегледај го приврзокот 40931
Уште во овој случај требаше Давид Луиз да добие жолт картон, иако беше досудена предност. Така да не се работи за 3 фаули во 10 минути. Али тоа е тоа, бидна и овој пат како и минатата сезона кога се извадивте со помош на судиите:smir:
Биди среќен што не беше 3 или 4-1.

F

fantomX

Гостин
Само шо смешно ми е што некои од фановиве на Челзи се гордеат со реакциите на Луиз а го пцуевте Еванс лани. Невермајнд, да не испадне дека некои од нас се болни чим се палат на такви работи, еве и контра реплика.
Сите фаној на Челзи се согласија дека Луиз заслужи исклучување, дури и Анчелоти рекол како Луиз „may have been lucky“.
Горди се за тоа шо го има сегде по теренот ако треба, не се плаши од ништо и никого и покажа техника на шут и контрола на топка на која Руни и Торес заедно можеа да мастурбираат истовремено.

^ Освен тоа што не бил исклучен ? Знаеш добро што значи играч повеќе на ваков натпревар, не се прави наудрен. И тоа на 1-1 имаше фаули со кои комотно можеше уште во 60та да го напушти теренот ? Еднаш се случило ?
Заборави шо се случи во април, коа Дрогба го даде можеби одлучувачкиот гол и тоа од офсајд ? Биди реален, барем за последниве 2 натпревари на Манчестер и Челзи.
Да, го памтиме и „можеби одлучувачкиот гол“ на Овен во 7 минута од 4те продолжение против Сити кој е „можеби одлучувачки гол“ за тој момент кога Дрогба даде гол од метар и пол офсајт да ми го трубите овде како „можеби одлучувачи гол“.
Како не ви е мака не знам, за срам и скрупули знам дека немате.

Saturday Afternoon - Rooney gets away with a dirty challenge and doesn't get sent off.

Saturday Evening - Every football website around the world reports Man Yoo and Rooney bias, questions how Rooney got away with it and calls for FA action.

Sunday Morning - Every newspaper in England reports Man Yoo and Rooney bias, questions how Rooney got away with it and calls for FA action.

Tuesday Evening - A blatant Terry handball gets ignored, a soft penalty and David Luiz (on a yellow) gets away with at least two dirty challenges and doesn't get sent off.

Tuesday Night - Every football website around the world reports on Man Yoo losing, karma and how Vidic is out of order for his conduct after being sent off. Not one website anywhere is asking for the FA to take post match action against Luiz.
Gooner-он наш кај е?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Ајде сеа ќе ве цитирам као мало дете и ќе се објаснуваме...
Не ми е јасно како ВИЕ плукате по судиите како да секогаш ви одмагаат? Дали сте заборавиле колку пати ви помогнале и ви донеле бодови?
Најмалку што треба е да го кривите судијата... убаво реков, ако тие два досудени пенали против Арсенал на мечот со Њукасл беа пенали, тогаш убаво е што се продолжува со вакви стандарди и се судат исти пенали против сите екипи.

Судењето во Англија е катастрофално, мерак ми е што вие осетивте како е тоа, штета што на 10 помагања ќе добиете едно одмагање додека со другите тимови ситуацијата е обратна...

Серијата на Арсенал беше пред 200 години, шо па тоа си има врска со денешниот натпревар? Знам, комплекси од Јунајтед дека секогаш ви ги прекинуваат "сериите". Ова со Њукасл го нема направено ни Турново, но секако тука е твојот Арсенал да го направи најглупавото нешто шо сум го видел. Покажаа карактер, нема што. Очигледно уште не си го преболил ова. А за со Ливерпул у право си, без пола одбрана сме, којзнае шо ќе се прави, можда Руни ќе го стаат штопер...:tapp:. Многу интересена стана ПЛ сега, Арсенал се приближил, аииии...ама изгледа само ќе се приближи како и секогаш шо се приближува. Да не почнат туширањата и на другите фронтови, треба калциум да им давате повеќе на дечките, пак почнаа со повредите. Пошто нели на Арсенал сите коцки му се наредени, си нашол да береш гајле и за одбраната на Манчестер...
Е оваа сезона вашите се мноооооооогу здрави, Фердинанд неможе 3 месеци утакмица асална да изигра, на Валенсија да не му ја скршија ногата?
И што ти се фаќаш за Арсенал? или немаш како на друг начин да ми реплицираш. Незнам што лошо пишав јас со тоа што реков мислете со каква одбрана ќе искочите со оглед на тоа што Еванс, Видиќ и Фердинанд нема да играат.
Вчерашниот натпревар нема врска со тоа дали ќе биде Арсенал шампион на крај, јас само кажав дека може да се доближи до 1 бод, може нема да го преземе првото место може ќе го преземе во секој случај пак ништо лошо не кажав со тоа што Челзи ја направи ПЛ поинтересна...

Или па може вие коа губите сите ви се криви па ај сеа плукај кај ќе стигнеш...

Не знам фановиве на Манчестер зошто уште се бунат, некогаш судиите ни помагаат, некогаш им помагаат на нив против Манчестер и тоа е тоа.

Ако ние треба да мислиме што ќе правиме без пола одбрана против Ливерпул, тогаш сочувство за вас со магичните Бендтнер и Шамак во напад, сигурна сум дека ќе разараат.
За болдираното убаво кажано барем си признаваш за разлика од 80% од вашите фанови.
За второто, ние играме против Сандерленд дома вие играте против Ливерпул гости, кој е потежок натпревар? Бендтнер и Шамак може се дрва моментално ама чат пат Бендтнер дава по некој гол... и пак ќе кажам што лошо виде во тоа што јас реков мислете му ја на одбраната кога стварно нема кој да ви игра во одбрана и со таква одбрана лесно може да примите гол (изгубите) од Ливерпул.

Убаво ќе беше да ги пишеше и ситуациите во кои Манчестер беше оштетен, барем сезонава. Или пак оние кога Арсенал беше помогнат. Колку онака, да видиме дали стварно си коректен или имаш комплекси од Јунајтед што твојот тим не може ебан трофеј да види од него.

И нема што да мислиме ние, ќе мисли Фергусон. А Арсенал со капитен ко Фабрегас титула не уште 6, туку уште 600 години нема да види.
Види бе мајката сите се фаќате за титлите на Арсенал... изгледа убаво кажав немате како другачје да реплицирате па мора така... не е битно кога ќе земеме титула, можеби годинава можеби нема, само се прашувам колку од "навивачите" на Манчестер би останале навивачи доколку Манчестер не земе титула 5-6 години? веројатно само тие вистинските (кои за жал не се сите). И не се секирајте тоа време брзо иде, кога Фергусон ќе си отиде вие губите пола од екипата (исто како и Арсенал кога би си отишол Венгер).

Е сеа за ситуациите, мислам дека сонне убаво ти кажа доколку нешто не ти е јасно пак прашај.

G

Gray Foxx

Гостин
Да, го памтиме и „можеби одлучувачкиот гол“ на Овен во 7 минута од 4те продолжение против Сити кој е „можеби одлучувачки гол“ за тој момент кога Дрогба даде гол од метар и пол офсајт да ми го трубите овде како „можеби одлучувачи гол“.
Како не ви е мака не знам, за срам и скрупули знам дека немате.
Тука сум за да ти разјаснам зошто Манчестер доби продолжение на продолжението. Значи ако добро си следел ке видиш дека Белами голот го дава во 89 минута и 54 секунди, славјето на фудбалерите на Шити завршува во 91 минута и 5 секунди е пази ...сега, во 91 мин и 6 секунди четвртиот судија најавува 4 мин продолжение тоа значи дека утакмицата треба да заврши во 95 мин и 6 секунди. Голот на Овен е постигнат во 95 минута и 28 секунди, е сеа ке прашаш каде се вие 22 секунди што фалат за продолжението, ама ако се потрудиш ке ти текне дека во 92мин и 30 секунди Фергусон(тактички гениј) прави измена и го става Керик место Андерсон, според правилата на ФИФА за секоја змена се добива продолжение од 30 секунди и ВУАЛА.... Сосема регуларен гол..
Иначе не коментирам за утакмицаа пошто е залудно. Се гледаме на Олд Трафорд каде што судиите судат само за нас. Веќе кога тргнала само со судии работава...

F

fantomX

Гостин
Тука сум за да ти разјаснам зошто Манчестер доби продолжение на продолжението. Значи ако добро си следел ке видиш дека Белами голот го дава во 89 минута и 54 секунди, славјето на фудбалерите на Шити завршува во 91 минута и 5 секунди е пази ...сега, во 91 мин и 6 секунди четвртиот судија најавува 4 мин продолжение тоа значи дека утакмицата треба да заврши во 95 мин и 6 секунди. Голот на Овен е постигнат во 95 минута и 28 секунди, е сеа ке прашаш каде се вие 22 секунди што фалат за продолжението, ама ако се потрудиш ке ти текне дека во 92мин и 30 секунди Фергусон(тактички гениј) прави измена и го става Керик место Андерсон, според правилата на ФИФА за секоја змена се добива продолжение од 30 секунди и ВУАЛА.... Сосема регуларен гол..
Иначе не коментирам за утакмицаа пошто е залудно. Се гледаме на Олд Трафорд каде што судиите судат само за нас. Веќе кога тргнала само со судии работава...
Импресивно. Верувам дека е така, знајш оти? Пошто Фергусон е хипокрит и манипулатор кој ако има можност за нешто и е во право за то, го прај то; а во ситуации ко вчерашната кога нема право одма почнува да јади гомна за медиуми. Навистина, стварно импрсивно.

--- надополнето ---

Да беше толку јак Челзи не ќе требаше да чекат помош од судија ;)
Море да беше јак Челзи ко шо треба да е, Манчестер Јунајтед немаше да биди прв. А не Челзи грчевито шо се бори за 4то место сега.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.747
Поени од реакции
9.505
Море да беше јак Челзи ко шо треба да е, Манчестер Јунајтед немаше да биди прв. А не Челзи грчевито шо се бори за 4то место сега.
Па и да беше Манчестер Јунајтед јак ко тшто требит да е, ќе му бегаше на Челзи не 9 поени туку повеќе...

Ве боли кога некој ќе ви ја спомне Барселона и сите плачите Овребо вака така...Вчера во исти случај ја имавте помошта само со Еткинскон во главна улога.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom