Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Исто најдов и за голот на Бербатов за Манчестер против Блекпул, дефинитивно бил регуларен:

An attacker (C) is in an offside position, not interfering with an opponent, when
a team-mate (A) passes the ball to player (B1) in an onside position who runs
towards the opponents’ goal and passes the ball (B2) to team-mate (C).
Attacker (C) cannot be penalised because when the ball was passed to him, he
was in an onside position.

13-та слика е, кого го интересира. :)

The fourth official indicates the minimum additional time decided by the referee at the end of the final minute of each period of play. The announcement of the additional time does not indicate the exact amount of time left in the match. The time may be increased if the referee considers it appropriate but never reduced.

Ова за случајов со Шити лани. Еден член, мислам дека беше Syn, пиша: ''Барате продолжение на продолжението''?
Еве. Тоа продолжение на продолжение беше оправдано, сељачиштата го славеа голот повеќе од 1 минута, плус имаше една измена до 93-та минута. Некои се бунеа тука, затоа го пишувам ова, се надевам дека сега им се разјасни. :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јунајтед фан@

Ме мрзи да ти го читам комплетно целиот пост но ќе ти одговорам на најкраток можен начин...за офсајд ситуациите убаво објаснато во правилото е дека доколку играч(било кој и во била која положба се наоѓа)влијае како така на играта(во случај на постигнат гол) тогаш се окарактеризирва како офсајд..тоа ''влијае'' не значи само со физички контакт туку и со движењето и положбата на теренот и со тоа оценува помошникот судија дали е офсајд или не..Иначе офсајд од гол аут,корнер,аут,судиска топка,сопствена половина НЕМА.....ако почнам тука да објаснувам и да кажвам правила и ситуации(што никогаш не се случиле) тогаш фудбалот ќе ви стани равенка со 5 непознати....

П.С. 17 правила се!

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Јунајтед фан@

Ме мрзи да ти го читам комплетно целиот пост но ќе ти одговорам на најкраток можен начин...за офсајд ситуациите убаво објаснато во правилото е дека доколку играч(било кој и во била која положба се наоѓа)влијае како така на играта(во случај на постигнат гол) тогаш се окарактеризирва како офсајд..тоа ''влијае'' не значи само со физички контакт туку и со движењето и положбата на теренот и со тоа оценува помошникот судија дали е офсајд или не..Иначе офсајд од гол аут,корнер,аут,судиска топка,сопствена половина НЕМА.....ако почнам тука да објаснувам и да кажвам правила и ситуации(што никогаш не се случиле) тогаш фудбалот ќе ви стани равенка со 5 непознати....

П.С. 17 правила се!
Не знам дали не ме разбра убаво, или не го знаеш правилото. За првата ситуација зборам, за голот на Бербатов против Блекпул, тоа што го објаснив во постот погоре. Сепак не било офсајд.

Седни и учи, така не се станува судија. Затоа гледаме ситуации како споменативе и оние за кои со денови се расправаме на форум.

Се заебавам брат, не се лути. :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не знам колку фудбалски правила постојат, ама кога веќе си имаме работа со аматер кој претендира да стане професионалец (? :)), би сакал да те прашам нешто.
Дали во една ситуација кога играч прима топка и потоа му додава топка на друг, кој постигнува гол, но кога овој првиов ја примил топката бил во офсајд, треба да се суди офсајд? На Блекпул - Јунајтед имаше една ваква ситуација, па ме интересира кое е правилото во овие ситуации.

И за глума дали има пишано правило да се доделува жолт картон? Руни против Челзи глумеше за пенал, судијата го виде, а не му даде жолт картон.
И уште едно, ако еден играч додава до свој соиграч, кој бил во офсајд, но пред да стигне топката до него удрила во противнички играч, дали треба да се суди офсајд? Арсенал прими ваков гол, од Евертон.

Баш ме интересираат твоите одговори. :)
1) Ова како што ти е објаснато ми изгледа како офсајд бидејќи сепак во текот на играта и каде што топката била упатена имало играч во недозволена позиција(без ралзика од завршетокот на акцијата)..ако тој првиот бил во офсајд тогаш се суди офсајд..но веќе кога не видел помошникот(или не проценил) тогаш акцијата се продолжува..!
2)За симулирањето на играчите во теренот е судиска одлука односно само судијата одговара за тоа дали ќе му додели жолт картон на глумецот или не...поентата ми е дека судиите немаат посебни инструкции за тоа од судиските контролори и дописници..
3)Чист оффсајд..без ралзика на противничкиот играч(освен тој самиот ако му ја нема подадено на напаѓачот за да постигне гол) кога веќе во моментов топката била упатена кон играчот(кој бил во недозволена ситуација) (без разлика од колку играчи ќе се одбие) тогаш се окарактеризирва како недозволена положба т.е. офсајд и индиректен удар...

П.С. се чуствувам како на семинар да сум:)

--- надополнето ---

Не знам дали не ме разбра убаво, или не го знаеш правилото. За првата ситуација зборам, за голот на Бербатов против Блекпул, тоа што го објаснив во постот погоре. Сепак не било офсајд.

Седни и учи, така не се станува судија. Затоа гледаме ситуации како споменативе и оние за кои со денови се расправаме на форум.

Се заебавам брат, не се лути. :)
еве ти одговорив погоре за да ти стани појасно..доволно имам учено не се секирај:):)..

Неможам да ти објаснам веќе поконкретно од ова погоре:toe:..едноставно такво е правилото и то е то!

--- надополнето ---

Ме мрзи да ти го читам комплетно целиот пост но ќе ти одговорам на најкраток можен начин
Иначе и ова погоре ти го напишав :)

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Тука го види голот на Бербатов, очигледно не знаеш за кој гол зборам.

И според ова:
''An attacker (C) is in an offside position, not interfering with an opponent, when
a team-mate (A) passes the ball to player (B1) in an onside position who runs
towards the opponents’ goal and passes the ball (B2) to team-mate (C).
Attacker (C) cannot be penalised because when the ball was passed to him, he
was in an onside position.''
е регуларен, според твоето објаснување не е. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
The Times told that Kolo Toure told Mancini he had taken some of his wife's dietary pills xD

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Тука го види голот на Бербатов, очигледно не знаеш за кој гол зборам.
Па да не го знаев голот и ти договорив според твоето објаснување каде очигледно не сум го разбрал најубаво...голот како што го видов е регуларен бидејќи од контактот на Флечер веќе се отпочна нова акција и Бербатов нема никаква врска со пасот на Нани кон Флечер...!:helou:

F

fantomX

Гостин
Само поддршка за Александер Фергусон во неговата херојска броба против бессрамниот судија кој исто така, не виде една ваква работа на пример, која треба да ја санкционира со жолт картон за неспортско однесување:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
А, ти виде некаде реакција од Руни или соиграчите за пенал? Се сопна, падна и акцијата продолжи, никаде никаква реакција... не смее да падне, мора да значи дека ако паднал, дека глуми? ц ц ц

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што тука, сам од себе се сопна, плус ништо не беше досудено.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Па и не се сопна баш... требаше да добие жолт картон, што е така така е. Претерува Руни со вакви испади во последно време.

F

fantomX

Гостин
А, ти виде некаде реакција од Руни или соиграчите за пенал? Се сопна, падна и акцијата продолжи, никаде никаква реакција... не смее да падне, мора да значи дека ако паднал, дека глуми? ц ц ц
Од соиграчите не, од Руни гледам, како крева рака и гледа кон судијата. Веројатно не му зборна ништо, остана само на то, инаку сигурно одеше жолт. Но и за самата помисла да бара треба жолт, па јас ова би го додал како уште еден аргумент за одбараната на Фергусон, како тоа лошо судел како се викаше тој судијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom