Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
A ima i Android E71 ?
Ptu nemam sreka:facepalm:(poklon mi e )
Да те разочарам нема да можеш да инсталираш Андроид на Е71, и некој и да успее да го направи тоа (за кое е потребно месеци работа) ќе биде премногу бавен, Е71 има одвај 369MHz процесор, а Андроидот одвај некако тера на 600MHz процесор, зборувам за постарите верзии на Андроид а тие се 1.6, 2.1, така да не, не очекувај такво нешто, единствено ако Viber не решат да го направат за Symbian ништо од работата, моја препорака е да го продадеш Nokiata и да си купиш Android уред.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Да те разочарам нема да можеш да инсталираш Андроид на Е71, и некој и да успее да го направи тоа (за кое е потребно месеци работа) ќе биде премногу бавен, Е71 има одвај 369MHz процесор, а Андроидот одвај некако тера на 600MHz процесор, зборувам за постарите верзии на Андроид а тие се 1.6, 2.1, така да не, не очекувај такво нешто, единствено ако Viber не решат да го направат за Symbian ништо од работата, моја препорака е да го продадеш Nokiata и да си купиш Android уред.
Ok,fala za odgovorot:(:(:(

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
moze li da se apdejtira alcatel 995 od 2.3.6 na android 4.0.4 bez rutiranje? postoi li oficijalna verzija?

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Член од
3 март 2008
Мислења
29
Поени од реакции
5
имам едно прашанње. Земав вчера хтц оне х инсталирав 4.11 (Jelly bean) на телефонот, арно ама за заклучување и отклучување ми остана исто т.е прстенот.Како да наместам да не ми биде прстенот за отклучување ?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
32
Поени од реакции
15
Дечки здраво.
Иам еден голем проблем па се надевам дека некој од тука ќе знае да ми помогне и да ми заштеди време и пари од влечкање по сервиси. Вака, иам LG Optimus L3. Го земав пред некој си 2 месеца. Тој е на андроид Gingerbread. И прво да кажам дека стварно е океј телефончето. Т.е.е беше... Фрката е следната: пред неколку саати на нет најдов дека можам да инсталирам андроид Ice cream sandwich 4.0 и се израдував ептен, па незнаејќи што правам се залетам. Имаше чекор по чекор инструкции. Првин го рутував телефонот, после тоа симнав апликација која се викаше ROM manager, ја инсталирав и почнав со работа. Го симнав зипуваниот фајл што ми требаше за инсталација на ICS, го префрлив у телефон и му напраив рестарт. При уклучување на телефон, требаше да стиснам Volume down + Home + Lock button и ми се отвори мени. Таму напраив clean data, clean cache бла бла и го инсталирав зипуваниот фајл што го стаив у телефон. Инсталацијата пројде супер, телефонот го рестартирав пак и почна да се бутува. И тука фрката почна. Телефонот функционираше океј, ама екранот беше за нигде. Контрастот ужасен, боите испревртени и ништо неможев да видам. Едвај се снаоѓав. Мислев дека нешто сум згрешил па уште 3-4 пати го реинсталирав зипуваниот фајл ама џабе. После тоа барав како да се вратам на Gingerbread и да го избришам ICS CyanogenMod.На една страна најдов како и еве што ми бараше да направам: http://007support.webs.com/apps/blog/entries/show/19541474-upgrade-lg-optimus-l3-e400-to-ics (тука во линкот имате и инсталација на ICS и враќање на Gingerbread). Направив се што бараше, но на крај наместо црн екран, мене уште пред да заврши инсталацијата ми се ресетира телефонот и почнува да се бутува. Но, ќе се укочи и пак ќе се ресетира и пак ќе се бутува и така цело време. Пробав неколку пати да реинсталирам, симнав различни firmwares или roms (незнам како се викаат) и ниеден не успеваше.
Затоа, ако има некој тука што знае како да ја исправам работава нека пише во најбрзо можно време пошто без телефон останав. :/ Фала ви многу унапред :)

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
ХИТНОО ми треба навигација за телефонот. Имам Сони Ериксон Хпериа х8. Мемориската картица ми е 1ГБ. Имам интернет на телефонот од Т-Мобиле. Инсталирав Навигон (али само ја симнав и инсталирав без да ги уфрлам мапите на тел). Ко пробав да ја пуштам ми јави Failed to verify this copy of NAVIGATION MobileNavigator as legally asquired in Android market. This application will now be disabled.
Please unninstall NAVIGON MobileNavigator and purchase a legal copy i Android Market. Дали има чаре да се инстаира на овој телефон некоја добра навигација и колку и се барањата. Ми требаат мапи само за македонија (ако имате некој да ми пратите).
Барај IGO за андроид на гугл. Јас имам Igo, Navigon I Google maps navigation ама најдобар се покажа IGO. Igo и navigon се офлајн навигации.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Инсталирав Rocket Player и кога ми ги сортира албумите, песните ми се со чуден редослед, а не по број како шо се таговите на фајловите. Не се сортирани ниту по големина, ниту по азбучен ред фајловите, ако е тој муабетот. Како да ги средам?

Член од
8 јануари 2013
Мислења
16
Поени од реакции
0
Zdarvo. Imam eden mal problem so mojot android telefon Samsung galaxy Ace s5830i. Android verzijata mi e 2.3.6 Gingerbread. Sega problemot e vo toa sto ne mi dozvoluva da simnuva pesni i sl. Veli deka nema memorija na telefonot. A na tel ima 50mb ostanato slobodno mesto. Dali nekoj znae da mi kaze kako da napravam toa sto mi se simnuva da odi na memoriskata karticka?

П

Пепси_

Гостин
проблем/че.....

Пошто претходно немам користено андроид и смартфон, ме интересира зошто ми кажува дека немам меморија кога ставам слики и песни ? - имам хтц desire c

ова се јавува без мемориска картичка,дали мора да ја користам мемориската и дали ќе се среде откога ќе ја ставам.

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
проблем/че.....

Пошто претходно немам користено андроид и смартфон, ме интересира зошто ми кажува дека немам меморија кога ставам слики и песни ? - имам хтц desire c

ова се јавува без мемориска картичка,дали мора да ја користам мемориската и дали ќе се среде откога ќе ја ставам.
Сите слики и песни што ги ставаш одат на внатршна меморија, а пошто тој телефон има мала меморија ти го јавува тоа. Затоа ставај сд картичка веднаш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom