Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Луѓе,ова Таск Килер помага нешто или ?

Го спуштив за да ги затворам апликациите што работат во позадина,за да не оди батеријата бадијала.
Не помага, после гасењето, апликациите автоматски се стартуваат. Имам прочитано некаде дека така бил дизајниран Андроидот за да се заштедело на време на подигање на апликациите т.е. постојано да биле вклучени оние што му се потребни на системот.
Ако ти е рутиран телефонот, тогаш можеби некако би можело апликациите да се исклчуат односно да не се подигаат со подигање на системот.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не помага, после гасењето, апликациите автоматски се стартуваат. Имам прочитано некаде дека така бил дизајниран Андроидот за да се заштедело на време на подигање на апликациите т.е. постојано да биле вклучени оние што му се потребни на системот.
Ако ти е рутиран телефонот, тогаш можеби некако би можело апликациите да се исклчуат односно да не се подигаат со подигање на системот.
Многу зависи на која Андроид верзија си, на ICS 4.0.X или JB 4.X.X на фабрички инсталираните апликации во settings/apps има копче disable и не се вклучува апликацијата се додека ти не смениш. На преинсталираните апликации само force close и нема никаков проблем. :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Многу зависи на која Андроид верзија си, на ICS 4.0.X или JB 4.X.X на фабрички инсталираните апликации во settings/apps има копче disable и не се вклучува апликацијата се додека ти не смениш. На преинсталираните апликации само force close и нема никаков проблем. :)
Јас имам Vodafone V860 (android 2.3.7) и со рутиран систем пак неможам да ги исклучам фабричките апликации, копчето Disable е сиво (не може да се притисне на него).

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Јас имам Vodafone V860 (android 2.3.7) и со рутиран систем пак неможам да ги исклучам фабричките апликации, копчето Disable е сиво (не може да се притисне на него).
Сигурно нешто до софтверот е, јас користам телефон и таблет и двата со JB 4.1.2, телефонот со root а таблетот без и немам никаков проблем со гасењето на апликациите, се' си работи совршено.

Член од
6 јуни 2011
Мислења
185
Поени од реакции
138
instalirav android 2.3.7 na sony ericsson xperia x8 i ne mi se uklucuva kamerata. Dali nekoj ima resenie okolu ovoj problem?

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Галакси кецот.
Со било која апликациија во маркет што е наменета за тоа...пиши само Screenshot
и ќе ти излезат еден куп...одбериси една во зависност од тоа дали ти е рутиран телефонот или не.Повеќето апликации бараат рутиран телефон.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.938
Поени од реакции
23.076
Сакам да земам LG Optimus L7, па би сакал некој од искуство да каже дали е добар телефонот..

DarthKaran

Gray Jedi
Член од
4 јули 2008
Мислења
141
Поени од реакции
123
да не знаете некоја добра радио аларм апликација, со класично радио, без стриминг

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Сакам да земам LG Optimus L7, па би сакал некој од искуство да каже дали е добар телефонот..
па не е толку лошо ама слаба резолуција има подобро со таа ценовен ранг да земеш сони експериа ама да е ист ИНЧи со L7 ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom