Android корисници (проблеми, прашања, совети)

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Некоја страна со тутријал за рутирање на телефон?

Член од
9 април 2011
Мислења
814
Поени од реакции
1.055

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Знае ли некој да ми кажи како се флешува ром на Samsung galaxy s 2 I777 пошо ми даде за update и му направив и сега не ми работи ништо што е поврзано со gmail ми бара некој сигурносен сертификат.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
дечки и девојки, имам една мака со телефонот, htc cha cha
ќе пробам да го опишам проблемот. или се можда 2-3, не знам
прво, контактите што ги имам, ги имам префрлено од нокиа. и ок е тоа.
но, после некое време направив backup на контактите. но тука некако ми настанува проблемот.
прво, контактите се дуплирани. и тоа старите. а новите што во меѓувреме сум ги ставил во контакт листата ми ги нема. и тоа за жал го приметив кога направив reset factory settings. ги активирав контактите и пак дупли ми се појавија.
а за проба, .... пробав да направам некаков sync со google mail и тука ми се појавија само дел од контактите. на пр, ако биле 400 контакти, 25-30 се појавија на маил. е сега, си терам јас со тел и вака, иако би сакал да ги доведам работите во ред. ако некој може да ми помогне би бил благодарен

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
дечки и девојки, имам една мака со телефонот, htc cha cha
ќе пробам да го опишам проблемот. или се можда 2-3, не знам
прво, контактите што ги имам, ги имам префрлено од нокиа. и ок е тоа.
но, после некое време направив backup на контактите. но тука некако ми настанува проблемот.
прво, контактите се дуплирани. и тоа старите. а новите што во меѓувреме сум ги ставил во контакт листата ми ги нема. и тоа за жал го приметив кога направив reset factory settings. ги активирав контактите и пак дупли ми се појавија.
а за проба, .... пробав да направам некаков sync со google mail и тука ми се појавија само дел од контактите. на пр, ако биле 400 контакти, 25-30 се појавија на маил. е сега, си терам јас со тел и вака, иако би сакал да ги доведам работите во ред. ако некој може да ми помогне би бил благодарен
Да не ги имаш копирано и на симот? Пошто и кај мене се дупли ама заради тоа што ги имам и на сим и на телефон.

Sent from my U8600 using Tapatalk 2

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Да не ги имаш копирано и на симот? Пошто и кај мене се дупли ама заради тоа што ги имам и на сим и на телефон.

Sent from my U8600 using Tapatalk 2
не, затоашто на сим може само 250 броја, а јас имам 400+.
а плус тоа реков дека новите контакти не ми ги сочувува. со месеци барам начин да го средам проблемов

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Можеби ќе одам малку офтопик ама јбг...

Има ли некој сретнато усб OTG (ON THE GO) кабел во Mакедонија? Порачав еден од dealextreme.com ама или јас сум ја утнал порачката или ми пратиле тие фалшлив производ бидејќи не одговара. Се мислам дали да правам нова нарачка ама не ми се чека пак цел месец и кусур и уште да се мислам дали ќе биде во ред кога ќе стигне.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Имаш во Анхоч и во Амц мислам, треба да има и по мобилариве.

КЛИК

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Sorry,edno prasane : Dali moze Viber da se instaliva vo Nokia E71 ?
Ако тера на Симбиан, не. Пробај со Fringe, таа е слична апп и тера и на Симбиан и на Андроид.

Kajgana Shop

На врв Bottom