Подобра сезона отколку 7мата. Втора сезона засега според јачина (сеуште ми е фаворит петтата, убедливо според мене најдобра). Ама оваа може и допрва да изненади. Оваа сезона има многу интересно сценарио. Тешки одлуки мора да се донесат, на пример дали да се жртвува Хасан наспрема 100 илјади американци. Не знам дали Тејлор постапи правилно што попрво ги жртвуваше нејзините луѓе.
Од друга страна, сега не знам што понатака. Не видов само дали Самир беше меѓу жртвите што ги уби Бауер на крајот од епизодата? Ако избегал тој, ко така очекувам уште да го има до крајот на сезоната. Од трета страна, сега оној "најглавниот" може да биде било кој. Постојат две варијанти, или тој е лик што е константно во осмава сезона, или ќе убацат некој сосема Х лик да биде главата на организацијата.
Добро е што во оваа сезона терористите се покажаа далеку попаметни отколку терористите во изминатите сезони. Интересна финта беше таа кога експлодира ESP бомбата во CTU, интересна финта беше и замената на Хасан со колите.
Све на све, задоволен сум од сезонава, иако негде кон 8-9 епизода малку стана досадно, ама одма ги поправија работите.
И нешто што се мислев деновиве, не заприметувате дека Џек Бауер во оваа сезона е многу малку прикажан во однос на изминатите сезони?