Што бизнис би отвориле без разлика колку треба да се вложи?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.791
Поени од реакции
12.273
Банка и една зграда од оние ексклузивните кај Орце. Доста е.

Alicair

pP
Член од
22 јули 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
E bas sakav da vidam sto ke kazis ama sega ova gi nadmina site podocekuvanja,ti ke mora da si ot Prilep, vakvi vicevi samo vie moze da kazete i duri sega navistina veruvam vo prikaznite na Itar Pejo.Evo predlagam moderatorive da napravat anketa ova da se izglasa za vic na vekot.Ako ova go procitaat clenovive od dijaspora ne ke mozat tri dena da prestanat od smeenje. Duri i koga tatkoti ne bi platil eban cent za nisto vo Avstralija i koga bi rabotal 16 sati sekoj den bez pauza ovie spomnati 40000 evra nema nikakva sansa da zastedat za 2.5 godini.Pa toj da ne ti rekol slucajno 4000 evra a ti da ne si go razbral dobro.Da rabotese nesto arhitekt, doktor nekoja visoka pozicija vo IT i slicno ajde da ti vervam ama so turkanje kolicki vo " Tineks ili Vero" i cistenje na banki nemoj ne lupaj da ne ti se smejat lugevo.:pos2::pos2::pos2:
Ajde da ne pravam analiza ke vi ja rasipam temava, zatoa prodolzite da tresite zeleni.

p.s. Sega mi e jasno od kade idei na lugevo kaj nas deka stom pukne vizna liberalizacija site ke izlezele od rabota i metak zapad. So vakvi muabeti ja veruvam deka duri i politicarive ke napustat i parlament i zeni i svalerki i site pravo na zapad da turkaat kolicki i klozeti da cistat i za dve tri godini site milioneri.

ne e toj od Prilep, tuku jas sum..hehe..
i jas sum vo Avstralija, potocno vo Melburn eve 2 god.
muabetot mi bese deka 40 000 evra za dve god mozat da se zarabotat!
nesakam javno da objavuvam za mojata ili potocno NASATA zarabotka ( posto sum so cela familija ) ali tie pari mozi da se napravat za tolku vreme. e sega...ZA SAM..neznam dali bi mozel coek da gi napraj, ali za familija, so 4ca vraboteni, se pravat..i duri i poveke
pozz

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Кафиќи на атрактивни дестинации на море, кај што едно нес е 5 евра!

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
nesakam javno da objavuvam za mojata ili potocno NASATA zarabotka ( posto sum so cela familija ) ali tie pari mozi da se napravat za tolku vreme. e sega...ZA SAM..neznam dali bi mozel coek da gi napraj, ali za familija, so 4ca vraboteni, se pravat..i duri i poveke
pozz
Како замина Австралија и како си најде работа .... пиши ни повеке за тоа можи ? :kesa:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
pozz
mnogu jak muabet kaza nema sto, a da rabotevte 8mina kolku ke zarabotevte, plus ako imate i nekoj biznis ili site 8 mina ste doktori cuda ke naprajte. vakov muabet za na serenje, pa ako zboruvame taka ima luge ili kako sto ti vikas familii vo Makedonija sto gi pravat tie pari. Slucajov bese ako ne razbra za sam covek koj sto rabotel cistac ili turkal kolicki vo nekoj supermarket i toa sam.
I drugo daj be drugar kazi nekoj sovet kako da gi napravam tie pari, ne bidete tolku sebicni pa samo za vas gi cuvate, jas ke povtoram sam rabotam i se otepav od rabota i nemozam kraj so kraj da zavrtam a vie mi zborvite za milionski sumi. I objasni im na lugevo, eve eden te prasa kako najde rabota, te cekaa na aeorodrom samo da slezis, ili te pribra cicko ti , vujko ti drugar ti, baraseli ti sam rabota ili nekoj te preporaca. Ima luge sto se gladni za informacii pa daj informirajte malku vaka ne e fer.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
требаат повеќе пари ама ако ги имаш кладилница да отвориш ќе завршиш голема работа :helou:

Член од
24 февруари 2009
Мислења
196
Поени од реакции
3
Би отворила ланец на кладилници и ланец на кафулиња или барови или приватна болница

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Најдобро е да инвестираш во само надоградување некој курс за лимар,електричар,водоводџија,кнауф па може и за програмер или дизајнер ако ти фаќа кликерот.
Џабе ти се сите пари на светот ако немаш во главата, кога имаш знаење и мудрост и во пустина да те пуштат ќе се снајдеш.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Купувам 1 стан во Охрид 3 стана во Скопје и ги издавам на студенти туристи за сезоната и така...и не е некој бизнис лежеш и зимаш пари ама тоа би направил.
:kesa::smir:

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Bravo majstore!
Bi vlozil (za tri stana vo Skkopje i eden vo Ohrid) cca 200.000.- Evra... za da zemes celi 700-800 Evra! Mnogu inventivno, nema sto! I na krajot od kraistata NEMA NISTO DA RABOTIS! :aplauz: najbitno e deka so lezenje ke zemas pari!
Pa podobro vo banka so dev. klauzula i kamata od 7% god... ke dobivas cca 1.200.- Evra mesecno! :nenene:.... dosta veke vaka mudri idei!

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
se mislev sto bi mozela jas vakva da rabotam i mi tekna.

ke stanam zitel na nekoj grad od vnatresnosta ,na primer strumica.posle ke se kandidiram za pratenik ,i koga ke me izberat(veruvam deka sega gi imam potrebnite kvalifikacii za pratenik vo sobranie-stanav kaj kaj poglupava od porano)ke si dojdam vo skopje na stan pod kirija ,a patnite trosoci sto ke gi dobivam ke si gi stedam i op milijarderka bez trud ,ama so mozok.

Kardasevski

Осло
Член од
4 септември 2008
Мислења
56
Поени од реакции
1
Би отворил лабороторија за абортус
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх
:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Фати се пријател со Хаџи-ристевски , напрај малски фудбалски тим!
Нека те мести секоја година шампион, обезбеди настап во кфалификации за ЛШ , и таму продавај утакмици.

Докажано , изводливо ...made in macedonia

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Фати се пријател со Хаџи-ристевски , напрај малски фудбалски тим!
Нека те мести секоја година шампион, обезбеди настап во кфалификации за ЛШ , и таму продавај утакмици.

Докажано , изводливо ...made in macedonia
не е сигурна работа може да те изиграт.....
нојпрофитабилно оранжерија со канабис или ливада со афион тука немаш утка......................

Alicair

pP
Член од
22 јули 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
mnogu jak muabet kaza nema sto, a da rabotevte 8mina kolku ke zarabotevte, plus ako imate i nekoj biznis ili site 8 mina ste doktori cuda ke naprajte. vakov muabet za na serenje, pa ako zboruvame taka ima luge ili kako sto ti vikas familii vo Makedonija sto gi pravat tie pari. Slucajov bese ako ne razbra za sam covek koj sto rabotel cistac ili turkal kolicki vo nekoj supermarket i toa sam.
I drugo daj be drugar kazi nekoj sovet kako da gi napravam tie pari, ne bidete tolku sebicni pa samo za vas gi cuvate, jas ke povtoram sam rabotam i se otepav od rabota i nemozam kraj so kraj da zavrtam a vie mi zborvite za milionski sumi. I objasni im na lugevo, eve eden te prasa kako najde rabota, te cekaa na aeorodrom samo da slezis, ili te pribra cicko ti , vujko ti drugar ti, baraseli ti sam rabota ili nekoj te preporaca. Ima luge sto se gladni za informacii pa daj informirajte malku vaka ne e fer.
Ne e muabetot za na serenje, tuku sakav da kazam deka se pravat tie pari vo tolkav period.
inace zaminavme so isselenicka viza, dobivme posle 3 god cekanje.
tatko mi ima 2ca brajka i edna sestra ovde, i samo tatkomi bese vo MKD i ni odobrija viza ko demek za zblizuvanje na familii svajcas?
inace..za vrabotuvanje..imam tetin koj sto me vraboti kaj nego, vo servis za TV, ali rabotev za mn mali pari vo sporedba so normalite plati ovdeka. i vo meguvreme barav rab preku net, poddavav resume na poveke mesta, i se vrabotiv vo fabrika za koli ( potocno rabotime za Toyota, pravime sedista, auspluci, drugi delovi za motorot i takvi rab.)
i taka brat..so baranje so rastrcuvanje navamu-natamu..se snajdovme site za brzo vreme.
ali ne me bendisuva zivotov ovde..
izgleda ke si idam vgodina, i itaka spomnav..dajte nekoj sovet
vo sto bi bilo isplatlivo da vlozam okolu 50 000 evra a?
Ve molam za serioznost, i sekoj komentar bi mi znacel mnogu.
ajde pa ako trgne biznisot, ke ima nesto i za toj koj so ke mi pomogni vo odlukata :)))
pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom