- Член од
- 25 септември 2008
- Мислења
- 8.785
- Поени од реакции
- 1.555
Фабрика за чипс и некој мали чоколатца.
Ne e muabetot za na serenje, tuku sakav da kazam deka se pravat tie pari vo tolkav period.
inace zaminavme so isselenicka viza, dobivme posle 3 god cekanje.
tatko mi ima 2ca brajka i edna sestra ovde, i samo tatkomi bese vo MKD i ni odobrija viza ko demek za zblizuvanje na familii svajcas?
inace..za vrabotuvanje..imam tetin koj sto me vraboti kaj nego, vo servis za TV, ali rabotev za mn mali pari vo sporedba so normalite plati ovdeka. i vo meguvreme barav rab preku net, poddavav resume na poveke mesta, i se vrabotiv vo fabrika za koli ( potocno rabotime za Toyota, pravime sedista, auspluci, drugi delovi za motorot i takvi rab.)
i taka brat..so baranje so rastrcuvanje navamu-natamu..se snajdovme site za brzo vreme.
ali ne me bendisuva zivotov ovde..
izgleda ke si idam vgodina, i itaka spomnav..dajte nekoj sovet
vo sto bi bilo isplatlivo da vlozam okolu 50 000 evra a?
Ve molam za serioznost, i sekoj komentar bi mi znacel mnogu.
ajde pa ako trgne biznisot, ke ima nesto i za toj koj so ke mi pomogni vo odlukata ))
pozz
Отвори менувачница, ама онака по сите стандарди, блиндирана. (За да не те ограбат). Ако ти тргне работата, ќе размислуваш за штедилница ...Ne e muabetot za na serenje, tuku sakav da kazam deka se pravat tie pari vo tolkav period.
inace zaminavme so isselenicka viza, dobivme posle 3 god cekanje.
tatko mi ima 2ca brajka i edna sestra ovde, i samo tatkomi bese vo MKD i ni odobrija viza ko demek za zblizuvanje na familii svajcas?
inace..za vrabotuvanje..imam tetin koj sto me vraboti kaj nego, vo servis za TV, ali rabotev za mn mali pari vo sporedba so normalite plati ovdeka. i vo meguvreme barav rab preku net, poddavav resume na poveke mesta, i se vrabotiv vo fabrika za koli ( potocno rabotime za Toyota, pravime sedista, auspluci, drugi delovi za motorot i takvi rab.)
i taka brat..so baranje so rastrcuvanje navamu-natamu..se snajdovme site za brzo vreme.
ali ne me bendisuva zivotov ovde..
izgleda ke si idam vgodina, i itaka spomnav..dajte nekoj sovet
vo sto bi bilo isplatlivo da vlozam okolu 50 000 evra a?
Ve molam za serioznost, i sekoj komentar bi mi znacel mnogu.
ajde pa ako trgne biznisot, ke ima nesto i za toj koj so ke mi pomogni vo odlukata ))
pozz
od prilep sum jas, i tuka mislam da investiram.Кажи ми прво во кој град сакаш да инвестираш 50000 евра па да ти кажиме како да ги дуплираш
Jas ti preporacuvam da gi investiras vo akcii-ima vo Makedonija portfolio menadzment koj funkcionira dobro-kade investiciski sovetnici ti go vodat portfolioto i prikazuvaat sekoj kvartal dobri rezutati....i e ok, u prosek 10% ( ili neko j procent povekje ) na tri meseci spored mene e okod prilep sum jas, i tuka mislam da investiram.
a inace za toa za menuvacnica..so znam..dobra ti e idejata samo problem e so ne sum dobro zapoznaen so toj tip na biznis.
da ne ja zaebam rabotata
Bily Bily....!? Ti cvrsto veruvas vo investiranje na berza na hartii od vrednost!? Ama se poveke ovde istite (akciite) stanuvaat hartii bez vrednost!Jas ti preporacuvam da gi investiras vo akcii-ima vo Makedonija portfolio menadzment koj funkcionira dobro-kade investiciski sovetnici ti go vodat portfolioto i prikazuvaat sekoj kvartal dobri rezutati....i e ok, u prosek 10% ( ili neko j procent povekje ) na tri meseci spored mene e ok
Dr.Zmigo, jas ne samo sto cvrsto veruvam vo investiranjeto vo berza - osobeno vo nasata tuku sum i zakoraven investitor- investirav i 2006 koga mi se smeea site, profitirav MNOOGU vo 2007 koga site investiraa , i prodolziv da investiram vo 2008, i uste vo 2009... i duri i sega imam dobar % profit...Bily Bily....!? Ti cvrsto veruvas vo investiranje na berza na hartii od vrednost!? Ama se poveke ovde istite (akciite) stanuvaat hartii bez vrednost!
Ovoj muabet ne ti treba, treba samo da pises ovde kaj nas nisto ne uspeva treba da plukas na site strani i da pisuvas samo crni raboti, znaes toa e vo moda kaj nas.Dr.Zmigo, jas ne samo sto cvrsto veruvam vo investiranjeto vo berza - osobeno vo nasata tuku sum i zakoraven investitor- investirav i 2006 koga mi se smeea site, profitirav MNOOGU vo 2007 koga site investiraa , i prodolziv da investiram vo 2008, i uste vo 2009... i duri i sega imam dobar % profit...
i koga bi se poznavale so zadovolstvo bi gi dobil na uvid moite izvestai od trguvanjeto-i od prijavuvanjeto na danokot vo UJP za da ne mislis deka foliram...Nemam losi nameri, samo onaka nezadolzitelno.poz:smir:
Haha, ohrid...cool, ama jas sum demode..si ja sakam ovaa nasa MakedonijaOvoj muabet ne ti treba, treba samo da pises ovde kaj nas nisto ne uspeva treba da plukas na site strani i da pisuvas samo crni raboti, znaes toa e vo moda kaj nas.
A sto ke se prai so toa mineralot Gabro???http://kajgana.com/makedonija/otkriena-rudata-gabro-vo-okolinata-na-selo-pantelej-kochansko.html
Ајде малку да се пофалиме,а воедно и добар бизнис,ако имаш вишок пари:smir:
Da be.... mladicu! Se e ROZOVO! Se e OK! Puf!.... Ma berzanskiot index ne padna za tripati! Puf!.... Ma cveta ekonomijata, bre brate....se e cool! Ete i stanovite u Ohrid ko alva se prodavat za 1500 Evra! Puf!....Ovoj muabet ne ti treba, treba samo da pises ovde kaj nas nisto ne uspeva treba da plukas na site strani i da pisuvas samo crni raboti, znaes toa e vo moda kaj nas.
brat ne se nerviraj tolku, ti mozes da si 100% vo pravo ama jas znam deka vo MK place i tepaniot i netepaniot, i za toa ne mozes da mi kazes deka ne e taka, a za ideja ete prodavaj palcacinki i pufkaj, pokaza deka si bil dobar za palacinki pa druga ideja ne ti treba, ima luge sto pravat pari i od palacinki.Da be.... mladicu! Se e ROZOVO! Se e OK! Puf!.... Ma berzanskiot index ne padna za tripati! Puf!.... Ma cveta ekonomijata, bre brate....se e cool! Ete i stanovite u Ohrid ko alva se prodavat za 1500 Evra! Puf!....
Ke obleceme beli carsafi i ke peeme: Hare krisna, hare hare, hare rama.... i ke si bideme site srekni! Da ti svitkam edna "palacinka" mladicu da si pafnes edna!?.... A bre optimisti breee!? Ne, neee dobra e berzata, prodavajte gi stanovite na roditelite i investirajte na nea! Od Fersped i od Granit kupuvajte :pos2: ....
Ne vaka mladicu! Konkretna idea daj ti! Ne da se pravis pameten kolku toa pesimisti imalo vo Makedonijava! Daj konkretna idea! Znaes pred izvesno vreme otvoriv tema: idea za investiranje 40.000 Evra, ne se sekavam nesto deka dade pametna idea tamu!? Pa ni ovde nesto slabo nesto konkretno!? DAJ NESTO OPTIMISTICKO!
A Bili pak... si ja sakal Makedonijava so toa sto se filma na berza! I site drugi sto sakaat da investiraat vo nesto drugo, ne ja sakale!?
Pazi... u slamenom sesiru!