mnogu jak muabet kaza nema sto, a da rabotevte 8mina kolku ke zarabotevte, plus ako imate i nekoj biznis ili site 8 mina ste doktori cuda ke naprajte. vakov muabet za na serenje, pa ako zboruvame taka ima luge ili kako sto ti vikas familii vo Makedonija sto gi pravat tie pari. Slucajov bese ako ne razbra za sam covek koj sto rabotel cistac ili turkal kolicki vo nekoj supermarket i toa sam.
I drugo daj be drugar kazi nekoj sovet kako da gi napravam tie pari, ne bidete tolku sebicni pa samo za vas gi cuvate, jas ke povtoram sam rabotam i se otepav od rabota i nemozam kraj so kraj da zavrtam a vie mi zborvite za milionski sumi. I objasni im na lugevo, eve eden te prasa kako najde rabota, te cekaa na aeorodrom samo da slezis, ili te pribra cicko ti , vujko ti drugar ti, baraseli ti sam rabota ili nekoj te preporaca. Ima luge sto se gladni za informacii pa daj informirajte malku vaka ne e fer.
Ne e muabetot za na serenje, tuku sakav da kazam deka se pravat tie pari vo tolkav period.
inace zaminavme so isselenicka viza, dobivme posle 3 god cekanje.
tatko mi ima 2ca brajka i edna sestra ovde, i samo tatkomi bese vo MKD i ni odobrija viza ko demek za zblizuvanje na familii svajcas?
inace..za vrabotuvanje..imam tetin koj sto me vraboti kaj nego, vo servis za TV, ali rabotev za mn mali pari vo sporedba so normalite plati ovdeka. i vo meguvreme barav rab preku net, poddavav resume na poveke mesta, i se vrabotiv vo fabrika za koli ( potocno rabotime za Toyota, pravime sedista, auspluci, drugi delovi za motorot i takvi rab.)
i taka brat..so baranje so rastrcuvanje navamu-natamu..se snajdovme site za brzo vreme.
ali ne me bendisuva zivotov ovde..
izgleda ke si idam vgodina, i itaka spomnav..dajte nekoj sovet
vo sto bi bilo isplatlivo da vlozam okolu 50 000 evra a?
Ve molam za serioznost, i sekoj komentar bi mi znacel mnogu.
ajde pa ako trgne biznisot, ke ima nesto i za toj koj so ke mi pomogni vo odlukata
))
pozz