bobipp
Let's cook!
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 11.979
- Поени од реакции
- 7.117
Колку кошта отприлика да се направи еден e-commerce site, слично нешто на ова www.pbc.mk
Ова е џумла во комбинација со (претпоставувам) VirtueMart како модул за е-комерција. Дополнително ако креираш и електронско плаќање, мое мислење е некаде околу 500 евра.Колку кошта отприлика да се направи еден e-commerce site, слично нешто на ова www.pbc.mk
па да, електронско плаќање секако, пред се пејпал....значи 500 еур а?Ова е џумла во комбинација со (претпоставувам) VirtueMart како модул за е-комерција. Дополнително ако креираш и електронско плаќање, мое мислење е некаде околу 500 евра.
Под електронско плаќање мислев на поврзување со некој наш модул за наплата (банка/касис и слично). Штом ти е за пејпал, тогаш ти советувам да одиш со OpenCart или некој сличен фрејмворк затоа што сите тие доваѓаат со предефинирани и изработени модули за наплата преку пејпал.па да, електронско плаќање секако, пред се пејпал....значи 500 еур а?
Полесно приближно ќе ја одредиш цената за цел проект однапред отколку да речиш, ќе наплаќам по сат. којзнае какви се заебанции ќе ти се случат успат, освен ако имаш преголемо искуство па тешко нешто може да ти ја попречи работата.Не постои ценовник, цената е релативна работа, некој можеби за слична работа ќе наплати повеќе од 500 еур а некој и 200 еур.
Зависи од клиентот и од веб девелоперот. Мислам дека најрелана цена би била да си одредиш цена по саат и да резмислиш колку саати ти треба да го завршиш тоа. Јас за оваа работа би одел со 200 еур и за полнење по еур од производ.
Toкму затоа напишав дека зависи и од девелоперот од тоа колку е искусен.Полесно приближно ќе ја одредиш цената за цел проект однапред отколку да речиш, ќе наплаќам по сат. којзнае какви се заебанции ќе ти се случат успат, освен ако имаш преголемо искуство па тешко нешто може да ти ја попречи работата.
Зависи од обемот на содржините (материјалите), веб апликации и слично. треба повеќе детали да наведеш за да знаеме отприлика цена да ти кажеме.Колку чини да ми направат комплет html5 responsive сајт?
Колку плус со content manager?
Не се разбирам ништо, па да не ме заебат
Не рекле за џабе "Koлку пари толку музика"Еден совет до сите. Кога барате некој да ви прави веб страна, немојте да идете со на комшијата брат му, пошо ќе ви напраи поевтино. Најдете си некој што се разбира и што пред се работи тоа подолго време.
У последно време ми се погоди да ми дадат да праам редизајн на некои сајтови и не можам да ви опишам со какви грешки се среќавам. На пример, цел факин хедер го нема од сајтот, ми се јавуваат у паника. Отварам, им го стаиле хедерот на фри имиџ хоуст
Под илјадарка тешко изработка, и тоа онака, шалабајзерска. За озбилна зко не повеќе помножи со 2. Плус внес на податоци или екстра кодирање и наплата за парсирање, конверзија на бази, табели и сл. плус хостинг кој ако е добар не ќе да е под пеесче месечно.Колку отприлика кошта оваква страна со добар хостинг и добар сервер ?
http://www.avtosklad.bg/