- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 15.065
- Поени од реакции
- 37.454
Што да кажам за филм за кој е веќе се кажано? Еве - The Dark Knight Rises ми беше троа спор, и по мое мислење - најлош е од трилогијата. Можеби тоа се должи на фактот што не го очекував Bane за villain, повеќе меракот би ми го напраил The Riddler, па дури и The Penguin - позабавни се и двајцата. Инаку - Хит Леџер во The Dark Knight го однесе Џокер на едно сосема друго ниво. Не верувам дека некој по тој перформанс ќе има смелост повторно да го глуми Џокер.Zlate, ништо ли нема да напишеш за Бетмен? Како првиот суперхерој на кој му даваш шанса.. Dark Knight ми е во топ 10 филмови.
Зарем само 5/10 за Gatsby?
За Gatsby - го оценував филмот како филм, а не само приказната, зошто таа веќе ми беше добро позната. По мое мислење Лурман го уништил уживањето кое го носи романот на Фицџералд. Со визуелните ефекти во филмот на моменти добивав впечаток дека го гледам Hugo на Скорсезе или Oz, the Great and Powerful.
Јасно ми е дека забавите кои Гетсби ги приредувал би требало да изгледаат помпезно и гламурозно, но овие во филмот мене ми изгледаа кич и смешно. И не само забавите, туку се околу Гетсби. Ко да гледав некоја бурлеска, а не сериозен филм.