Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
http://www.fest.rs/Program

Погледенете ја програмата од 75 филмови на Белградскиот филмски фестивал Фест. Си најдов доста нови европски филмови за на watch листата на ИМДБ, а како што гледам и Nymphomaniac ќе го дават целосна верзија, uncut од 240 минути, така да ако некогаш дојде кај нас само на фестивал може да го видиме во целост, во кината одат скратени верзии на два дела.

ај копирај ги и стај ги во спојлер, не ми отвара.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
ај копирај ги и стај ги во спојлер, не ми отвара.
http://www.fest.rs/upload/document/program_fest_2014.pdf
А ова ти отвара ли? Многу се, 75, додека ги напишам сите наслови, еве овде имаш во pdf програма, тој линкот што го пратив јас имаше опис за секој филм, го отвара нормално кај мене пробај со друг броусер.

Член од
15 јули 2012
Мислења
131
Поени од реакции
27
Предлог филм во кој приказната е за некој (спортист,писател или што и да е) пример како започнува со неговата кариера од млади год и како поминува макотрпно за да стигне до целта и да стане успешен. Немора да е спортист, било што и да е само да е вистинска приказната.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Предлог филм во кој приказната е за некој (спортист,писател или што и да е) пример како започнува со неговата кариера од млади год и како поминува макотрпно за да стигне до целта и да стане успешен. Немора да е спортист, било што и да е само да е вистинска приказната.
Senna

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945

Еве ти нешто слично од 2013 година, според вистинска приказна само не е од мал како станува полека најдобар. Bhaag Milkha Bhaag - не е баш тоа што бараш, слично е
има трауми од детството и кога трча таман пред да стигне до целта тоа му се повторува и ја губи силата.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Солидна снимка, некако имам големи очекувања за филмот. Her.2013.DVDScr.XVID.AC3.HQ.Hive-CM8

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.137
Toлку е лош акцентот на Пит во 7 years in Tibet што се предомислив, ќе искачам. :pos:

Уште по цедиња кога се гледаа филмови, изгледа не бев приметил, или толку сум разумео.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Многу ми се допадна Далас Бајерс. Ако Метју Меконахи не земе оскар ќе биде скандалозно. Ова му е животната улога. Мора да се испочитува оваа трансформација со оскар. Мислам дека нема конкуренција. Иако не сум го гледал Волкот, сигурен сум дека Дикаприо не може да му се доближи на Меконахи. А сигурен сум поради тоа што се водам по една равенка (чисто да разграничиме) а тоа е - стави го Мет Дејмон во филм наместо Леонардо Дикаприо = исти курац различно паковање.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.072
Поени од реакции
37.459
Многу ми се допадна Далас Бајерс. Ако Метју Меконахи не земе оскар ќе биде скандалозно. Ова му е животната улога. Мора да се испочитува оваа трансформација со оскар. Мислам дека нема конкуренција. Иако не сум го гледал Волкот, сигурен сум дека Дикаприо не може да му се доближи на Меконахи. А сигурен сум поради тоа што се водам по една равенка (чисто да разграничиме) а тоа е - стави го Мет Дејмон во филм наместо Леонардо Дикаприо = исти курац различно паковање.
Лео уште не сум го видел да бакнува маж, па затоа за милиметар Мет Дејмон е помал курац од Лео. :P

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.666
Поени од реакции
8.722
Луѓе препорачајте некое кул филмче за релаксација. :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Peaceful Warrior , сум му дал дури 9 на имдб ,одамна ми е гледан , знам беше добар и многу сличен на тоа што го бараш

Kajgana Shop

На врв Bottom