Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.073
Поени од реакции
37.466
Zlate, ништо ли нема да напишеш за Бетмен? :D Како првиот суперхерој на кој му даваш шанса.. Dark Knight ми е во топ 10 филмови. :D

Зарем само 5/10 за Gatsby? (n)
Што да кажам за филм за кој е веќе се кажано? Еве - The Dark Knight Rises ми беше троа спор, и по мое мислење - најлош е од трилогијата. Можеби тоа се должи на фактот што не го очекував Bane за villain, повеќе меракот би ми го напраил The Riddler, па дури и The Penguin - позабавни се и двајцата. Инаку - Хит Леџер во The Dark Knight го однесе Џокер на едно сосема друго ниво. Не верувам дека некој по тој перформанс ќе има смелост повторно да го глуми Џокер.

За Gatsby - го оценував филмот како филм, а не само приказната, зошто таа веќе ми беше добро позната. По мое мислење Лурман го уништил уживањето кое го носи романот на Фицџералд. Со визуелните ефекти во филмот на моменти добивав впечаток дека го гледам Hugo на Скорсезе или Oz, the Great and Powerful.
Јасно ми е дека забавите кои Гетсби ги приредувал би требало да изгледаат помпезно и гламурозно, но овие во филмот мене ми изгледаа кич и смешно. И не само забавите, туку се околу Гетсби. Ко да гледав некоја бурлеска, а не сериозен филм.
Затоа е петката за „Големиот Гетсби“ на Баз Лурман наспроти десетката за „Големиот Гетсби“ на Френсис Скот Фицџералд. ;)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Добро бе постои некој филм од новиве од 720п или 1080п што го дава на цел екран на лед телевизор? Ми се одмили гледање филмови више коа ќе ја видам скапанана скратена слика со црно од горе и доле.
Да постојат такви ,се верува дека ги има по некој сајтови(y)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Се работи за оскаровецот на браќата Коен - No Country for Old Men
Од мене, топла препорака за филмов.
Оцена: 9, IMDb: 8.2
Го гледав поради препорака на еден мој пријател кој е огромен фан на браќата, ако не се лажам ова му е и омилен филм.

Не го сфакам хајпот што го следи филмот, некои работи ми се допаднаа како глумата и добрата изработка ама приказната ми беше тотално срање и неверојатно досадна. А пак за крајот на филмот не знам што да кажам помислив дека сум симнал некоја верзија на која што се исечени последните минути :)

Од мене 6/10

Daniel.

Juventino per sempre
Член од
18 август 2009
Мислења
620
Поени од реакции
356
Го гледав поради препорака на еден мој пријател кој е огромен фан на браќата, ако не се лажам ова му е и омилен филм.

Не го сфакам хајпот што го следи филмот, некои работи ми се допаднаа како глумата и добрата изработка ама приказната ми беше тотално срање и неверојатно досадна. А пак за крајот на филмот не знам што да кажам помислив дека сум симнал некоја верзија на која што се исечени последните минути :)

Од мене 6/10

De gustibus non est disputandum.
Како што и самиот рече, на другар ти му е омилен, на тебе приказната не ти се допаѓа. Кај секој има различен ефект. За крајот, дејството на филмот "завршува" неколку минути пред самиот крај на филмот. На крајот е прикажана самата порака на филмот. Мене најмногу ми се допаднаа неколку тензични сцени, како што и спомнав во рецензијата и дадов пример за сцената со паричката ,ќе се сетиш за која ти зборувам.
Се на се, мене поприлично ми се допадна филмов, како што и го оценив. Но, сепак, секој има различно видување.

B

Blade Torch

Гостин
најпозната негледана трилогија : Back To The Future
најпозната негледана анимирана трилогија : Toy Story
најпознати негледани акциони филмови со повеќе делови : Indiana Jones & Lethal Weapon
најпознати негледани хорор делови : Hellraiser

(n)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Добро бе постои некој филм од новиве од 720п или 1080п што го дава на цел екран на лед телевизор? Ми се одмили гледање филмови више коа ќе ја видам скапанана скратена слика со црно од горе и доле.
Да, да, тоа требаше да ни кажеш, дека телевизорот ти е лед а не неговата резолуција :D
Не, извини, за лед телевизори нема. Само за плазми.
http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=9502
ако ти е толку битно тоа, пред да симнуваш филм види ја неговата резолуција
доколку симнуваш од асални места, тоа треба да го пишува негде во description.

Супер ти е форава иначе, бараш филм по резолуција а не по тематика/актери и слично :D

Anyways, some Natalie appreciation

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Најнеизживеан живот: Blade Torch :D

Мора да се гледаат Back to the Future, барем неколку пати. Hellraiser не е некој пропуст според мене. Колку што ми е во сеќавање, само првиот дел ми се допаднал.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.137
Io da ne bese dezerter kako ke te iskarase za Back to the Future..
Ja ke se pridruzev za Toy Story.
Dzimay ke dodadese nesto za Lethal Weapon.
A dragonsky za Hellraiser, kolku da e u tek so moda. :D
Ama ete lesno ke mines.....

By the way, Filth dosta potceneto filmce, sve sto kaza grandejuve, so pogolem akcent na James.. Rasturanje! (y)

A za fullscreenot, anon sredil, ali obicno web dl (hd 1080) snimkite se takvi.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Io da ne bese dezerter kako ke te iskarase za Back to the Future..
Ja ke se pridruzev za Toy Story.
Dzimay ke dodadese nesto za Lethal Weapon.
A dragonsky za Hellraiser, kolku da e u tek so moda. :D
Ama ete lesno ke mines.....

By the way, Filth dosta potceneto filmce, sve sto kaza grandejuve, so pogolem akcent na James.. Rasturanje! (y)

A za fullscreenot, anon sredil, ali obicno web dl (hd 1080) snimkite se takvi.
Па види HellRaiser и не се така лоши филмови.. :D Ама добро е мислев ќе каже Saw не ги гледал, во тој случај ќе пишев нешто вака не :D

Него зошто Ио да каже нешто за БТТФ ?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.137
Па види HellRaiser и не се така лоши филмови.. :D Ама добро е мислев ќе каже Saw не ги гледал, во тој случај ќе пишев нешто вака не :D

Него зошто Ио да каже нешто за БТТФ ?

Pa deka negledani, a za nego se kao lektira. Go potsekaat na detstvoto, zlatnata doba vo filmskata industrija i koga wotovcite ne vladeea so svetot. :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
За момент помислив дека ќе ги хејта а тоа сасвим спротивно било. Ми олесна :ROFLMAO:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.137
За момент помислив дека ќе ги хејта а тоа сасвим спротивно било. Ми олесна :ROFLMAO:

Ja не разбирам како може вакво нешто да незнаеш, се понашаш као да си член од, незнам, 2010та. :D
Затоа да ти кажам, аs an ex to a next, do your homework пред да постираш вакви ствари, оти познавајќи го момакот дискутиран, youre in the..

https://www.youtube.com/watch?v=siwpn14IE7E

Kampanjata za vrsenje inception vrz Plax da gleda Archer prekinuva tuka.

Eve citnete kvalitetna recenzija za Filth.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Ja не разбирам како може вакво нешто да незнаеш, се понашаш као да си член од, незнам, 2010та. :D
Затоа да ти кажам, аs an ex to a next, do your homework пред да постираш вакви ствари, оти познавајќи го момакот дискутиран, youre in the..

https://www.youtube.com/watch?v=siwpn14IE7E

Kampanjata za vrsenje inception vrz Plax da gleda Archer prekinuva tuka.

Eve citnete kvalitetna recenzija za Filth.

Ако не почни да гледа ќе почниме со неговиот лек.

Plah you have been warned.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
си најдов многу (веб) мокјументарис

Then we got HELP! Ep 3 "8 Track Soundtrack" - YouTube
Pure Pwnage (TV Series 2010– ) - IMDb
The Wingmen (TV Series 2008– ) - IMDb
My Life as Liz (TV Series 2010– ) - IMDb
The Jon Dore Television Show (TV Series 2007–2009) - IMDb

имам многу за гледање пред да бидам очаен за глупа анимација :D

исто и
The Greatest Event in Television History - свежо, кратко мокјументари со познати комичари

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
http://www.fest.rs/Program

Погледенете ја програмата од 75 филмови на Белградскиот филмски фестивал Фест. Си најдов доста нови европски филмови за на watch листата на ИМДБ, а како што гледам и Nymphomaniac ќе го дават целосна верзија, uncut од 240 минути, така да ако некогаш дојде кај нас само на фестивал може да го видиме во целост, во кината одат скратени верзии на два дела.

Kajgana Shop

На врв Bottom