Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.978
Поени од реакции
37.251
Prisoners најдобар годинава до овој момент од сите што ги гледав. Hours беше ок, Paranoia слаб а Runner Runner катастрофа, го избришав после 40% и жалам за потрошеното време. Лош дијалог и срање приказна а глумата на Џастин кога ги губи сите пари за школувањето е хајлајт. :D

Од блокбастерите гледав Elysium, Another Earth и Mortal Instruments сите три срање. Единствено ми се допадна Man of Steel и Desolation of Smaug кој беше одличен.

Гледав и ред други ама овие ми се најтазе и ми останаа во сеќавање по добро или лошо.
Another Earth - блокбастер?
И плус, од годинава?
Има некој друг Another Earth за кој не сум слушнал?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Don Jon нишо посебно, Левит под просекот, имаше некои ретардирани моменти, сестра му ја влечеа цел филм за две реченици да каже само, Скарлет fuckable as always, Џулиен беше најдобра со глумата, ама и она може многу повеќе ...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
3:10 to Yuma супер филм!
Ок филм, ништо посебно. Добри глумци и убаво беше направен. Некако не ми се допадна прикажувањето на негативецот, веројатно е фиктивен лик не сум сигурен.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Џулиен со темниот аспект од филмот го направи гледабилен(????) инаку занимљив за гледање али без некоја суштина, сепак првенец на Џозеф, добива пролазна од мене, 6-ка. Денес, оти кризирав добри 20тина денови и умирав за филмче плус испити.. денес изгледав дури 5. :D

Don Jon - 6
Spectacular Now :( Го очекував многу, ради поврзаноста со 500 days of Summer. Штета. 5.
Fruitvale Station did it for me, sorry fellas, 8.
The Necessary Death of Charlie Contryman Мајло тапа предлог, Шиа не го хејтам јас, генерално немањето континуитет го уби за мене. 4.
И 8.5 ама како за годинава чиста 10ка The Best Offer. Предобро филмче. Џефри Раш поштено си растури, а и интригантно. Преголема препорака.
Се надевам ќе зема оскар за странски, шо стварно незнам зошто се смета таков. :D

Кога сме кај странски не ми текнува да има тема, дискусијата во Оскари ме подразмисли за оскарите и оштетените.
@Zlatikevichius ти се отвара или да отворам? Мислам дека нема за неанглиско говорно подрачје, може да падне добра дискусија и предлози.
Ја годинава 10тина изгледав а беа по 10 пати подобри од 'мериканските. И од номинираните за оскар планирам сите да ги прелистам, ако се погоди да не сум..

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.114
Поени од реакции
9.064

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Ок филм, ништо посебно. Добри глумци и убаво беше направен. Некако не ми се допадна прикажувањето на негативецот, веројатно е фиктивен лик не сум сигурен.
Ок, и вестерни повеќе да не гледаш. :cautious:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.978
Поени од реакции
37.251
Кога сме кај странски не ми текнува да има тема, дискусијата во Оскари ме подразмисли за оскарите и оштетените.
@Zlatikevichius ти се отвара или да отворам? Мислам дека нема за неанглиско говорно подрачје, може да падне добра дискусија и предлози.
Ја годинава 10тина изгледав а беа по 10 пати подобри од 'мериканските. И од номинираните за оскар планирам сите да ги прелистам, ако се погоди да не сум..
Искрен да бидам, не се сметам за некој доволно упатен во (и компетентен за) неамериканската кинематографија. Не дека не следам - неамериканските „блокбастери“ ми се секогаш први на watchlist, на Cinedays сум обично редовен посетител, ама има на форумов луѓе со кои не можам да се мерам... Прв што ми паѓа на памет е @MyloXyloto, барем за се она што излезе годинава во Европа и остатокот од светот. Ама ај, ќе пробам да склопам една тема, па да видиме дали ќе се развие некоја дискусија.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Некој филм за кога не ти се учи? :D
Секој филм е добар кога треба да се учи :)

Adore (2013)

Ужасен филм , еден од најлошите кои ги имам гледано , како тапа сценарио , жити драмата безвезе. Не кажувам што ве очекува во овој филм но ќе ви кажам дека гледајќи како се редат дебилни сцени една по една , си реков на крај ќе завршат в кревет перфектните мајки заедно , а и глупите синови заедно.

6.1 дале на IMDb , јас му давам 5.
Де бре, скалава од 5 ти почнува?
За книгите се збореше дека се плагијати на јапонскиот филм Battle Royale (додуша ова пред да биде филм било аниме ли мангла ли, кој да знае), гледај го и него, може ќе ти се допадне.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
The Host - Глуп филм, незнам зашо не го изрепризирав спајдермен на сител до крај туку го пуштив овој. Разочаран сум многу. 4/10

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
За книгите се збореше дека се плагијати на јапонскиот филм Battle Royale (додуша ова пред да биде филм било аниме ли мангла ли, кој да знае), гледај го и него, може ќе ти се допадне.
Книгите почнав да ги читам, супер е првата. За Battle Royal, сакав да го гледам, ама ми расипа филм што продолжението било катастрофа. Така да не знам дали вреди само за првиот дел да гледам...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Е многу ме нервира вака кога некои нердови за аниме филмови ќе ги дигнуваат на пиедестал анимињата со вакви ставови како Холивуд краделе идеи од аниме филмови. Може истово да се каже дека и The Hunger Games "украле" и од The Running Man, по истава логика. Ако има некои слични работи со друг филм не значи дека намерно е "украдено", можеби е и само инспирација.

Kajgana Shop

На врв Bottom