Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Очекувајте некоја 3,4ка од њот деновиве за Redemption :D

Iceboy такво му е вкусот, што па тебе до толку баш овие оценки ти влегоа во око од сите различни оценки во темата ? :)
Транс. Филмиште беше, страшно добар трилер, пресврти милион имаше за време на филмот и уште не можам да сфатам како може на FF да му се даде поголема оценка.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.911
Поени од реакции
11.265
Фејл затоа што филмовите не се слични, или затоа што не се сложуваш со тоа кој е подобар ?
Второто. Вкусови нормално, ама еве зошто е подобар според тебе?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.169
Ова ти го кажува човек кој не гледа премногу акциони филмови и не ги обожава па овој ми беше баш добар отскок кога се во прашање. Гледано од страна на Џејсон сега на ИМДБ, прв филм од него гледам, ниту Транспортер не сум ги гледал ниту Брзи и безни, така да немам баш познанство. Ме бендиса филмот затоа што имаше повеќе елементи содржано од акција до трилер и малце драма.
Ќе го ѕирнам кога ќе сакам акција.

Инаку Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Revolver? Ако не ти се подитно.
Новиве акција трилери го форсираат како акционен херој поради Транспортер и затоа нечинат и ниеден не вреди.

Освен можеби далечната 07 ми се допадна Crank, или барем идејата за филмот. :D

Го гледав Dead Man Down.. океј онака, 6-ка. И Scary Movie 5.. (n) 2-ка.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Транс. Филмиште беше, страшно добар трилер, пресврти милион имаше за време на филмот и уште не можам да сфатам како може на FF да му се даде поголема оценка.
Па добро него му се допаднал ФФ повеќе од Транс. Секој со свои преферени и вкусови, на крај ако тој дал подобра оценка на еден филм не значи дека филмот е стварно подобар/полош од друг филм :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.169
Поени од реакции
46.321
Kој од вас очекува фијаско од dawn of the planet of the apes ?
Знаци Rise мене ептен ми се свиѓаше од секој аспект, одлично стокмена приказна и основа за нова асална триологија ( мислам дека за тоа беше планиран ), сега гледам нов кастм, нов режисер ( до душа, има потенцијал типот ), једино тимот на сценаристи горе доле е ист, да ти ебам скапаниот Холивуд мршав. Баш ме интересира со што го придобија Гери Олдман, останативе не се нешто многу експонирани.

Ја еве очекуем просек од филм и уништување на целиот потенцијал кој го имаше овој нов серијал на филмови.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Добро јас не сум фан на Форест Гумп, не ја гледам уметноста во приказната каде се наредени 5-6 неверојтни и рандом настани околу главниот лик. Може најголема грешка ми беше што мислев дека е вистинска приказна сторијата додека го гледав и после кога прочитав дека не е филмот ми беше тотално без веза.

За разлика од него Into The Wild кој исто така го прати животот на еден човек кој е доста необичен е пишуван по вистински настани. Иако неможам да кажам дека ги разбирам потезите на Алекс сепак самото тоа што е вистинска приказна го тера човекот на размислување и има голем ефект врз тебе.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Добро јас не сум фан на Форест Гумп, не ја гледам уметноста во приказната каде се наредени 5-6 неверојтни и рандом настани околу главниот лик. Може најголема грешка ми беше што мислев дека е вистинска приказна сторијата додека го гледав и после кога прочитав дека не е филмот ми беше тотално без веза.

За разлика од него Into The Wild кој исто така го прати животот на еден човек кој е доста необичен е пишуван по вистински настани. Иако неможам да кажам дека ги разбирам потезите на Алекс сепак самото тоа што е вистинска приказна го тера човекот на размислување и има голем ефект врз тебе.
Форест Гамп е објаснуван многупати. Не овој Forrest Gump него никој жив не може да го објасни. Ама во кратки црти:

Форест Гамп е институција од филм.
И то.

Into the Wild прво не е ни во иста лига со Гамп, а второ, се работи за тотално промашен филм во кој еден компетен лудак ни се опишува како херој. Не го разбираш затоа што нема што да се разбере, а ако прочиташ малку за вистинската приказна за ликот можеби ќе ти биде појасно. Нема ништо херојски, инспиративно, паметно, логично... во тоа што ајванот отиде да го јадат мечките. Колку и да сакаат да ни го протуркаат тоа.

Kој од вас очекува фијаско од dawn of the planet of the apes ?
Знаци Rise мене ептен ми се свиѓаше од секој аспект, одлично стокмена приказна и основа за нова асална триологија ( мислам дека за тоа беше планиран ), сега гледам нов кастм, нов режисер ( до душа, има потенцијал типот ), једино тимот на сценаристи горе доле е ист, да ти ебам скапаниот Холивуд мршав. Баш ме интересира со што го придобија Гери Олдман, останативе не се нешто многу експонирани.

Ја еве очекуем просек од филм и уништување на целиот потенцијал кој го имаше овој нов серијал на филмови.
Јас не очекувам пошто и онака потенцијалот на филмот за нов серијал го уништија кога ја сменија причината за падот на луѓето. Но јас сум од оние кои не очекуваат премногу од римејк серијалите и среќен сум да видам нешто ново. Во секој случај далеку е подобро од обидот на Валберг во 2001 мислам, тоа беше трагедија од филм.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Red 2 е баш забавно филмче. Такви филмови барам за блокбастери. Има се што треба еден блокбастер да има. Забавен исто како и првиот. Најискрено се надевам дека ќе има и трет дел.
Интересно е исто што и филмов е базиран на стрип, а и цел филм го има тој "стип филинг" забава+акција+се останато.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Нема ништо херојски, инспиративно, паметно, логично... во тоа што ајванот отиде да го јадат мечките. Колку и да сакаат да ни го протуркаат тоа.
24.000 долари што му биле дадени него ги донирал во добротворна организација за гладните пред да отиде.
Инспиративното е што бил доволно храбар за да ги направи тие работи, иако овде можеби бил тврдоглав.
Херојски е за луѓето што се палат на „society sux man“.
Не отишол уште одма кај мечките. Прво бил на рандом места, работел...
Пред да отиде кај мечките, се спремил (малку ofc) со книга за растенијата, луѓето му давале совети...немало голем ризик да умре од животно или труење.

Ова е за напалените^

A самиот Супертрамп на крај од филмот (и книгата) ни кажува дека тоа што го направил е грешка, па никој не ни форсира дека тоа било паметно или логично

happines only real when shared, man...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Инспиративна е приказната во одредени делови, некаде е чудна ама во секој случај е необична. Исто така неможеш да кажеш дека човекот е глуп туку малку забеган.

Ниту еден од овие критериуми не ги задоволува Форест Гумп затоа што е измислена приказна !

99% од луѓето ќе го прифатеа новиот автомобил и така ќе се завршеше филмот ;-)

Kajgana Shop

На врв Bottom