Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Se nafakam da ja uspijam ili razladam. :D

Inaku Fruitvale Station iskoci dvdrip, kaj i da e.. inaku filmot rasturi niz site dosegasni festivali i e kao mustwatch.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Форест Гамп не е филм за Форест Гамп. Тоа кога ќе го утнете, џабе се објаснувања.

Bush Jr. The early years.
--- надополнето: 1 август 2013 во 06:49 ---
Не знам дали веќе имате зборено за Wolverine ама го гледав саботата и се разочарав што не можат на ликот филм воопшто да му погодат веќе и по втор пат. Дали не е доволно интересен без друштво на икс-мениве па не може сам филм да извади или типовите што го пишуваат сценариото не ги бива, не знам. Со исклучок на сцената во возот целиот филм заспано го поминав. Џабе драгонскај ме хајпаше со motion постерине.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Добра испадна дискусијата, изгледа само јас и Pluh не сме фасцинирани од убавината на Форест Гумп :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Добра испадна дискусијата, изгледа само јас и Pluh не сме фасцинирани од убавината на Форест Гумп :)
Ако само јас сум од твоја страна, треба да се преиспиташ малку...just sayin

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Вака искрено ми е гајле кому што му се допаднало, ама некои моменти ми се исклучок, како „Форест Гамп е нереален, глупости на кило, холивудска приказна...“ Или што вика џимеј, не ми е за филмот, за вас ми е :) (y)

Мислам, сочувствувам со загубата, едно филмиште помалку за вас.

Друг момент се разбира: „Кум е спор и досаден, Гудфелас е подобар“. Во моменти како овој посакувам да сум диктатор во дистописко општество со увид во IP адреси.

Мислам, по ваква изјава треба во најмала рака да ви се конфискува целата опрема и да ве пратат во некоја вукојебина без компас, пари и храна, да уживате во Into the Wild.

Има филмови за кои е грев да пишеш нешто лошо. Овие два во нив.

G

grande-juve

Гостин
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не сум го гледал Oblivion, но имам чувство дека ќе ми се допадне. Том Круз не ми се допаѓа како карактер (не актер), а кога сме кај актерство сегде го пикаат ради името и тоа додатно ми иде нa нерви, иако некои од омилените sci-fi/action парчиња ми се негови филмови (Mission Impossible, Vanilla Sky, Minority Report etc.). Филмов, како и многу други, заслужуваа(т) некое друго име во водечка улога освен него. That being said, сигурен сум дека нема полоши sci-fi остварувања од The Darkest Hour и Battleship, и дека Oblivion и After Earth колку и да се со маани и непосакани водечки улоги, нема да можат да ги заземат тие места кај мене во листа. Абсолутно дно кога се работи за научна фантастика според мене.

Pacific Rim баш пред да го гледам ми го спичкаа расположението со јадење гомна за филмот, скоро до спојлерство, и очекував да биде хејтан филм од моја страна, но пријатно се изненадив. Ретко кога блокбастери ме изненадуваат пријатно, кога идам да гледам блокбастер, обично знам точно што да очекувам на крај како впечаток (дали добар или лош). Ќе направам рецензија за филмот во скоро време, ќе пишам зошто од моја гледна точка, од мене истиот има 8ца. Ќе ги гледам и двата филма (Oblivion и After Earth) и ќе видам what's the whole fuss about, и дали повеќе со Io Sono или со Wot ќе бидам близу со впечатоците.

Дотогаш, enough bickering. Its just a fucking movie comrades. И двајцата сте делум во право за многу работи.

B

Blade Torch

Гостин
Не сум го гледал Oblivion, но имам чувство дека ќе ми се допадне. Том Круз не ми се допаѓа како карактер (не актер), а кога сме кај актерство сегде го пикаат ради името и тоа додатно ми иде не нерви, иако некои од омилените sci-fi/action парчиња ми се негови филмови (Mission Impossible, Vanilla Sky, Minority Report etc.). Филмов, како и многу други, заслужуваа(т) некое друго име во водечка улога освен него. That being said, сигурен сум дека нема полоши sci-fi остварувања од The Darkest Hour и Battleship, и дека Oblivion и After Earth колку и да се со маани и непосакани водечки улоги, нема да можат да ги заземат тие места кај мене во листа. Абсолутно дно кога се работи за научна фантастика според мене.

Pacific Rim баш пред да го гледам ми го спичкаа расположението со јадење гомна за филмот, скоро до спојлерство, и очекував да биде хејтан филм од моја страна, но пријатно се изненадив. Ретко кога блокбастери ме изненадуваат пријатно. Ќе направам рецензија за филмот во скоро време, ќе пишам зошто од моја гледна точка, од мене истиот има 8ца. Ќе ги гледам и двата филма и ќе видам what's the whole fuss about, и дали повеќе со Io Sono или со Wot ќе бидам близу со впечатоците.

Дотогаш, enough bickering. Its just a fucking movie comrades. И двајцата сте делум во право за многу работи.

Зафркаваш ? Некој кењал за Пацифик Рим ? :eek:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Зафркаваш ? Некој кењал за Пацифик Рим ? :eek:
Да ....

2013 Americanized, Hollywood version of Godzilla meets Gundam. Нешто во тој стил. Како да доживеале оргазам беа после кога сами го гледаа филмот.

Тоа е она, да се кења ради кењање. На негледано.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Да ....

2013 Americanized, Hollywood version of Godzilla meets Gundam. Нешто во тој стил. Како да доживеале оргазам беа после кога сами го гледаа филмот.

Тоа е она, да се кења ради кењање. На негледано.
Се сложувам со тие што ти го рекле ова :D

Ок филм како блокбастер е забавен ама според мене требаше да биде посериозен филм.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Се сложувам со тие што ти го рекле ова :D

Ок филм како блокбастер е забавен ама според мене требаше да биде посериозен филм.
Its alien invasion. Ми викаш посериозен?

Kajgana Shop

На врв Bottom