Не сум го гледал Oblivion, но имам чувство дека ќе ми се допадне. Том Круз не ми се допаѓа како карактер (не актер), а кога сме кај актерство сегде го пикаат ради името и тоа додатно ми иде нa нерви, иако некои од омилените sci-fi/action парчиња ми се негови филмови (Mission Impossible, Vanilla Sky, Minority Report etc.). Филмов, како и многу други, заслужуваа(т) некое друго име во водечка улога освен него. That being said, сигурен сум дека нема полоши sci-fi остварувања од The Darkest Hour и Battleship, и дека Oblivion и After Earth колку и да се со маани и непосакани водечки улоги, нема да можат да ги заземат тие места кај мене во листа. Абсолутно дно кога се работи за научна фантастика според мене.
Pacific Rim баш пред да го гледам ми го спичкаа расположението со јадење гомна за филмот, скоро до спојлерство, и очекував да биде хејтан филм од моја страна, но пријатно се изненадив. Ретко кога блокбастери ме изненадуваат пријатно, кога идам да гледам блокбастер, обично знам точно што да очекувам на крај како впечаток (дали добар или лош). Ќе направам рецензија за филмот во скоро време, ќе пишам зошто од моја гледна точка, од мене истиот има 8ца. Ќе ги гледам и двата филма (Oblivion и After Earth) и ќе видам what's the whole fuss about, и дали повеќе со Io Sono или со Wot ќе бидам близу со впечатоците.
Дотогаш, enough bickering. Its just a fucking movie comrades. И двајцата сте делум во право за многу работи.