Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Тејкт Шелтер го иам и многу добар ofc
Dogtooth...foreign & weird as fuck..дефинитивно не е за мене
Баг ќе го глеам, многу ми се насобраа па сега, а atm го гледам Side Effects..да надокнадам со мејнстрим помеѓу семи-хипстерајов :D

Има и други глумци на кои ми се дига освен на Нортон бе...

И шо да праам со листава...ми се виде арна зашто има 100 филма. Активирајте се повеќе у темата за малкубројна актерска екипа, па од таму да собирам

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.416
Го изгледав Бартон Финк, и да ви кажам право не сум ни сигурен колку прашања имам во врска со истиот. Ме поремети филмов ништо не разбрав(n). Изгледа утре пак ќе треба да го глеам.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.408
Поени од реакции
25.287
Го изгледав Бартон Финк, и да ви кажам право не сум ни сигурен колку прашања имам во врска со истиот. Ме поремети филмов ништо не разбрав(n). Изгледа утре пак ќе треба да го глеам.
Го имаше во дискусија за филм, еве од овде почнува. Малку сиромашна дискусија затоа што филмот заврши со 5-6 поста ама вреди да ги прочиташ, едноставно колку да видиш другите како го доживеале... :)
Anyway, од тие што ги немав изгледано и ги изгледав у последно време...
rear window - onaka
hard candy - mnogu dobar
glengarry glen ross - onaka
phone booth - dobar
bronson - dobar
the road - dobar
cube - mnogu dobar
panic room - onaka
uknown - dobar
five fingers - dobar

Сакаш од понеделник сабајлечки да ти мрчам на постов? :D
Болдираните си ги потценил, особено за Гленгари Глен Рос да речиш дека е онака, грев на Алек Болдвин му пишиш. :(
Црвениот болд - Филмот мислам дека секоја вечер го даваа на А1 последните 5-6 години. :D

Еј го гледаше Rope на Хичкок? И тој е во темата.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Го имаше во дискусија за филм, еве од овде почнува. Малку сиромашна дискусија затоа што филмот заврши со 5-6 поста ама вреди да ги прочиташ, едноставно колку да видиш другите како го доживеале... :)

Сакаш од понеделник сабајлечки да ти мрчам на постов? :D
Болдираните си ги потценил, особено за Гленгари Глен Рос да речиш дека е онака, грев на Алек Болдвин му пишиш. :(
Црвениот болд - Филмот мислам дека секоја вечер го даваа на А1 последните 5-6 години. :D

Еј го гледаше Rope на Хичкок? И тој е во темата.
Не ми е нешто многу гајле за Алек колку што ми е за Спејси :D Греота да потценувам филм со него, ама тоа е..

Го немам гледано, ќе го гледам и тој (actually сите од темата и сега што ми ги предложија), ама до сега се што имам изгледано од Хичкок ми било онака

Вкус, џимеј, вкус...не смееш да хејташ сега :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.408
Поени од реакции
25.287
Не ми е нешто многу гајле за Алек колку што ми е за Спејси :D Греота да потценувам филм со него, ама тоа е..

Го немам гледано, ќе го гледам и тој (actually сите од темата и сега што ми ги предложија), ама до сега се што имам изгледано од Хичкок ми било онака

Вкус, џимеј, вкус...не смееш да хејташ сега :D
Абе мене за тебе ми е... :D Rope мислам ќе го задоволи твојот (не)вкус. :D Еве сеа викаш се од Хичкок ти било онака... А Vertigo е онака?

Бонус ако не сум го спомнал на темата, ексклузивен предлог, двајца се во една соба, и тоа Депардје и Полански и кога ќе ги споиш што добиваш? Одличен филм. Не знам @VLJ дали го гледал, иако ќе го прочита мислењево да го пингнам онака... :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Абе мене за тебе ми е... :D Rope мислам ќе го задоволи твојот (не)вкус. :D Еве сеа викаш се од Хичкок ти било онака... А Vertigo е онака?

Бонус ако не сум го спомнал на темата, ексклузивен предлог, двајца се во една соба, и тоа Депардје и Полански и кога ќе ги споиш што добиваш? Одличен филм. Не знам @VLJ дали го гледал, иако ќе го прочита мислењево да го пингнам онака... :D
Тоа „се“ се само два филма (rear window и dial m) :D Голем дел од Хичкок филмовите уште одма ги имам исклучено зашто се црно-бели. А Вертиго го немам гледано, ќе го гледам тој некогаш. Роуп го ставив да се симиња и ќе го гледам најбрзо шо можам

Како и да е, не ги хејтам филмовиве, знам што (треба да) се цени во филмската уметност n shit (бар нешто научив од вас хипстерите :D), ама како и да е, знаејќи ги сите тие работи, пак не ми се добри...не се тие за мене. За мене се само психолошки трилери и драми со пресврти, по можност да не се убер-хипстерски. Освен кога сум расположен за тежок мајндфак или психоделија, па да навртам на Линч :D

Инаку ги немам пробано Coen bros, многу добри ми беа Barton Fink i Big Lebowski, треба некогаш и другите да им ги изгледам

btw, хипстер тајм...Го гледав Shuffle (у боја верзијата, не црно-белиот!) и ми се свиѓаше. Го немате гледано сигурно .!. Ако ви се гледа нешто како butterfly effect, eternal sunshine...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.204
Coen се overrated. Burn after reading i A serious man ми се во топ 5 најлоши филмови, што значи ако имаат eден два добри, не ги вади од калта. Им се погодило.

Lifeboat го има такоџе на листата од one set филмови, од Хичкок. Кога го збориме. Свежо гледан ми е. Не е Vertigo ама сепак..
Незнам зашо имаш проблем со црно бели, Син Сити не ти се свиѓа? Clerks? :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Имам проблеми зашто битен дел од филмовите ми е да се визуелно квалитетни. Не да имаат добри ефекти или психоделија, туку...да имаат повеќе од 2 бои

Кога имам многу голем избор на филмови во боја кои сум сигурен дека ќе ми се свиѓаат, не сакам да се мачам со црнобелите. Разбирам дека се квалитетни и многу од нив имаат добрo сценарио, дека се класици n shit, оригинални...

Не ми сметаше црнобелото во american history x...ама бар Нортон го гледав <3
А Following i Pi сум издржал да ги изгледам до крај

Како и да е, бев ignorant и кон старите филмови и хипстерските, но го надминав некако тоа. Maybe, just maybe...некој ден ќе сакам и црнобели да гледам :D
http://www.imdb.com/title/tt0040746/

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
да предложите некој авантуристички филм со патувања.. нешо ко Euro Trip, мада неморат да е комедија

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Го гледав пред некоја година. Филмов е чист пример дека за да направиш нешто квалитетно не ти се потребни трилијарди долари, туку добра актерска екипа, и пред се` сценарио кое ќе им го задржи вниманието на луѓето од почеток до крај и ќе ги натера да внимаваат на секој детал. Да не зборам за јакиот пресврт на крајот.

Она кое го немав гледано до пред некој ден, а кое го гледав поради твоја препорака, е Black Death. Еден од подобрите хорори кои сум ги гледал во последно време, а не се сеќавам кога, или дали воопшто имам гледано средновековен хорор. Во атмосферата ме потсети на Wicker Man, плус Мелисандре и Нед Старк заедно на исто место. Ми се чини дека малку им е неточен маркетингот, бидејќи постерот поради кој го избегнував филмот до сега, асоцира дека дејството се врти главно околу Нед Старк како прави покољ од мртовци. Најверојатно ова им е колку да ги превлечат фановите на GoT. Реалноста е дека приказната на филмот повеќе обрнува внимание на тензичните елементи, атмосферата и психологијата кај луѓето кои биле преокупирани со религијата во средновековна Англија. Затоа филмот од мене има седмица.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Ми дојде филмови со малкубројна актерска екипа-периодот...(ќе) ги гледам сите филмови од темава, ако не пишал некој во неа или ви текнува друг филм, ставете го таму http://forum.kajgana.com/threads/Филмови-со-малкубројна-актерска-екипа.6146

Anyway, од тие што ги немав изгледано и ги изгледав у последно време...
rear window - onaka
hard candy - mnogu dobar
glengarry glen ross - onaka
phone booth - dobar
bronson - dobar
the road - dobar
cube - mnogu dobar
panic room - onaka
uknown - dobar
five fingers - dobar
Шовебам, не можам оцени ни рецензии да правам, па вака... :D

Инаку, објаснување за Оцените на Плах™:
онака - ми задржал внимание некако, но не сум многу импресиониран и многу работи не ми се по вкус
добар - ми задржал внимание, интересен бил, но имало неколку работи што не ми биле по вкус
многу добар - ми задржал внимание, позитивни импресии, се супер...само што не може да го ставам у „Одличен - омилен“ оценката, мора у оваа :D
Успат, да не пропуштам да ја вметнам Големата Четворка која имаат Одличен оцена: FC, Man From Earth, Revolver (дајавметнамсценава) и Into the Wild

Мy Dinner With Andre не го догледав, не знам зошто...многу сакам филмови што се само дијалози меѓу ликови, но овој некако досаден..прочитав plot на Вики наместо да го догледам
Before Sunrise ми беше многу добар, ама продолжението слабо...не требало да сјебат со продолжението
таман ќе останеше незавршен крајот

Многу tldr испадна бе..dafuq. Ај, нека пополнува место > Mockumentaries!
@Psyside, го разбираш нешто...?
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 19:47 ---
:pos:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
http://www.imdb.com/title/tt0376968/

Само што го догледав и ептен ме бендиса. Го препорачувам ако некој го нема гледано. Кај мене постигна силен импакт, и ме задума за некое работи, или поточно ме натера да се ставам предвреме во кожата на родител кој ќе треба да воспитува деца.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Инаку ги немам пробано Coen bros, многу добри ми беа Barton Fink i Big Lebowski, треба некогаш и другите да им ги изгледам

За Burn After Reading и Serious Man, ај да му вервиме на вот, иако ги немам гледано.

Гледај ги од браќава:
- O Brother, Where Art Thou
- No Country For Old Men
- Ladykillers (не е ни приближно на ниво од погорниве два, ама онака лесна комедија, во типичен нивни стил)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
За Burn After Reading и Serious Man, ај да му вервиме на вот, иако ги немам гледано.

Гледај ги од браќава:
- O Brother, Where Art Thou
- No Country For Old Men
- Ladykillers (не е ни приближно на ниво од погорниве два, ама онака лесна комедија, во типичен нивни стил)
The Ladykillers 6.1 на IMDb? :eek: Баш забавно филмче е. Треба филмов да иде во темата за потценети филмови :)

Kajgana Shop

На врв Bottom