Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

G

grande-juve

Гостин
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Нема утка кај Коен, во никој случај преценети. Овој новиот ептен добри критики има, едвај чекам да го гледам. А за омилени Fargo и No Country for Old Men дефинитивно. :) Единствено A Serious Man ми беше чист просек.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Коен не се преценети. Ама прават како јас што ги викам, хипстерски филмови, знаете од оние што не се за сите.:icon_lol: И затоа се перцепирани на таков начин во јавноста. Мене ми имаат баш специфичен хумор, кој ми се допаѓа.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Излезен е на добра снимка по торенти.

Olympus.Has.Fallen.2013.720p.BluRay.x264-SPARKS

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.204
Cloud Atlas
Compliance
The Imposter
The Intouchables
Iosonoviot Rust and Bone

A na pc gi imam Holy Motors radi diskusijata pred nekoe vreme.
i Indie Game, mada po 2 3 traileri i intervjua, taka ke ostane izgleda.

Dzimay amateur. :D

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Smashed со Арон Пол не е лош, онака, просечна драма-комедија.
Claud Atlas ми беше јак.
Rust and Bone исто.
Liberal Arts повеќе лош отколку добар, освен тоа шо Елизабет Олсен глуми во него
За The Intouchables се имам изјаснето во темата за последен гледан филм дека за мене беше разочарување.
Holy Motors е ѓубре.

Indie Game го прекинав поради тоа што ме нервираа фаците кои раскажуваа, а истото го направив и со The Imposter поради тоа што ме нервираше импостерот кога раскажуваше.

Инаку, ако се раководам според правилата поради кои е правена листава (филмови кои не привлекле многу внимание и немале силни маркетинг кампањи), тука би ги додал и Safety Not Guaranteed и Ruby Sparks.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Holy Motors
Opened on October 17, 2012
Directed by Leos Carax
"My take is that we're always performing in our lives, and this is just an exaggerated cinematic take on the idea of performance, as envisioned through the mind of Leos Carax. If you're into filmmaking, acting or the creative arts, this is a must see, one of my favorite films"

Fuck you, and your take.

Не не... кога и да е спомнат филмов на форумов, јас ќе го серам. То нека е јасно.

П.С. Освен овај од листава ги имам гледано Intouchables и Smashed. Првиот е многу добар, вториот е онака(плух оценки)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
World War Z
аууу fucking предобар филм! Одличен блокбастер, после Транс оди на листата на филмови на кои најмногу сум уживал без да трепнам! 3Д ефектите ОК, но филмот во глобала мене одличен.

Kajgana Shop

На врв Bottom