Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Pluh веќе кога си кај такви филмови...
12 Angry man
9 Dead
House of 9
Unknown.
Го видов твојот пост, сите филмови шо се у темата ќе ги проверувам
12 ангри мен уште порано не го догледав, а аноун - добар. Другиве два имаат Хорор на имдб, а не гледам хорори

Го видов твојот пост, сите филмови шо се у темата ќе ги проверувам
12 ангри мен уште порано не го догледав, а аноун - добар. Другиве два имаат Хорор на имдб, а не гледам хорори

Немаат врска со хорори филмовите.
Затворени во соба, треба да откријат. Во стил на Unknown се и двата, х од хорор немаат.

Супер е листава! (y)

Го имам изгледано Дајл М...онака. И од листава ги имам изгледано неколку, ама ~100 филма, доволно материјал додека не ми помине периодов за вакви филмови :D

plah
the road
mnogudobar
sto se desava so svetot?

10 od 100 se dobri od listava.
plah gleaj go Bug i Take Shelter, da imas i drug omilen glumec osven Norton.
isto zakon film Dogtooth.

Тејкт Шелтер го иам и многу добар ofc
Dogtooth...foreign & weird as fuck..дефинитивно не е за мене
Баг ќе го глеам, многу ми се насобраа па сега, а atm го гледам Side Effects..да надокнадам со мејнстрим помеѓу семи-хипстерајов :D

Има и други глумци на кои ми се дига освен на Нортон бе...

И шо да праам со листава...ми се виде арна зашто има 100 филма. Активирајте се повеќе у темата за малкубројна актерска екипа, па од таму да собирам

Го изгледав Бартон Финк, и да ви кажам право не сум ни сигурен колку прашања имам во врска со истиот. Ме поремети филмов ништо не разбрав(n). Изгледа утре пак ќе треба да го глеам.

Го изгледав Бартон Финк, и да ви кажам право не сум ни сигурен колку прашања имам во врска со истиот. Ме поремети филмов ништо не разбрав(n). Изгледа утре пак ќе треба да го глеам.

Го имаше во дискусија за филм, еве од овде почнува. Малку сиромашна дискусија затоа што филмот заврши со 5-6 поста ама вреди да ги прочиташ, едноставно колку да видиш другите како го доживеале... :)
Anyway, од тие што ги немав изгледано и ги изгледав у последно време...
rear window - onaka
hard candy - mnogu dobar
glengarry glen ross - onaka
phone booth - dobar
bronson - dobar
the road - dobar
cube - mnogu dobar
panic room - onaka
uknown - dobar
five fingers - dobar

Сакаш од понеделник сабајлечки да ти мрчам на постов? :D
Болдираните си ги потценил, особено за Гленгари Глен Рос да речиш дека е онака, грев на Алек Болдвин му пишиш. :(
Црвениот болд - Филмот мислам дека секоја вечер го даваа на А1 последните 5-6 години. :D

Еј го гледаше Rope на Хичкок? И тој е во темата.

Го имаше во дискусија за филм, еве од овде почнува. Малку сиромашна дискусија затоа што филмот заврши со 5-6 поста ама вреди да ги прочиташ, едноставно колку да видиш другите како го доживеале... :)

Сакаш од понеделник сабајлечки да ти мрчам на постов? :D
Болдираните си ги потценил, особено за Гленгари Глен Рос да речиш дека е онака, грев на Алек Болдвин му пишиш. :(
Црвениот болд - Филмот мислам дека секоја вечер го даваа на А1 последните 5-6 години. :D

Еј го гледаше Rope на Хичкок? И тој е во темата.
Не ми е нешто многу гајле за Алек колку што ми е за Спејси :D Греота да потценувам филм со него, ама тоа е..

Го немам гледано, ќе го гледам и тој (actually сите од темата и сега што ми ги предложија), ама до сега се што имам изгледано од Хичкок ми било онака

Вкус, џимеј, вкус...не смееш да хејташ сега :D

Не ми е нешто многу гајле за Алек колку што ми е за Спејси :D Греота да потценувам филм со него, ама тоа е..

Го немам гледано, ќе го гледам и тој (actually сите од темата и сега што ми ги предложија), ама до сега се што имам изгледано од Хичкок ми било онака

Вкус, џимеј, вкус...не смееш да хејташ сега :D

Абе мене за тебе ми е... :D Rope мислам ќе го задоволи твојот (не)вкус. :D Еве сеа викаш се од Хичкок ти било онака... А Vertigo е онака?

Бонус ако не сум го спомнал на темата, ексклузивен предлог, двајца се во една соба, и тоа Депардје и Полански и кога ќе ги споиш што добиваш? Одличен филм. Не знам @VLJ дали го гледал, иако ќе го прочита мислењево да го пингнам онака... :D

Абе мене за тебе ми е... :D Rope мислам ќе го задоволи твојот (не)вкус. :D Еве сеа викаш се од Хичкок ти било онака... А Vertigo е онака?

Бонус ако не сум го спомнал на темата, ексклузивен предлог, двајца се во една соба, и тоа Депардје и Полански и кога ќе ги споиш што добиваш? Одличен филм. Не знам @VLJ дали го гледал, иако ќе го прочита мислењево да го пингнам онака... :D
Тоа „се“ се само два филма (rear window и dial m) :D Голем дел од Хичкок филмовите уште одма ги имам исклучено зашто се црно-бели. А Вертиго го немам гледано, ќе го гледам тој некогаш. Роуп го ставив да се симиња и ќе го гледам најбрзо шо можам

Како и да е, не ги хејтам филмовиве, знам што (треба да) се цени во филмската уметност n shit (бар нешто научив од вас хипстерите :D), ама како и да е, знаејќи ги сите тие работи, пак не ми се добри...не се тие за мене. За мене се само психолошки трилери и драми со пресврти, по можност да не се убер-хипстерски. Освен кога сум расположен за тежок мајндфак или психоделија, па да навртам на Линч :D

Инаку ги немам пробано Coen bros, многу добри ми беа Barton Fink i Big Lebowski, треба некогаш и другите да им ги изгледам

btw, хипстер тајм...Го гледав Shuffle (у боја верзијата, не црно-белиот!) и ми се свиѓаше. Го немате гледано сигурно .!. Ако ви се гледа нешто како butterfly effect, eternal sunshine...

Coen се overrated. Burn after reading i A serious man ми се во топ 5 најлоши филмови, што значи ако имаат eден два добри, не ги вади од калта. Им се погодило.

Lifeboat го има такоџе на листата од one set филмови, од Хичкок. Кога го збориме. Свежо гледан ми е. Не е Vertigo ама сепак..
Незнам зашо имаш проблем со црно бели, Син Сити не ти се свиѓа? Clerks? :D

Имам проблеми зашто битен дел од филмовите ми е да се визуелно квалитетни. Не да имаат добри ефекти или психоделија, туку...да имаат повеќе од 2 бои

Кога имам многу голем избор на филмови во боја кои сум сигурен дека ќе ми се свиѓаат, не сакам да се мачам со црнобелите. Разбирам дека се квалитетни и многу од нив имаат добрo сценарио, дека се класици n shit, оригинални...

Не ми сметаше црнобелото во american history x...ама бар Нортон го гледав <3
А Following i Pi сум издржал да ги изгледам до крај

Како и да е, бев ignorant и кон старите филмови и хипстерските, но го надминав некако тоа. Maybe, just maybe...некој ден ќе сакам и црнобели да гледам :D
http://www.imdb.com/title/tt0040746/

да предложите некој авантуристички филм со патувања.. нешо ко Euro Trip, мада неморат да е комедија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom