Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
20 мај 2023
Мислења
609
Поени од реакции
2.738
Сцените со Остин Батлер барем ќе ви бидат интересни, ако не друго.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.419
Поени од реакции
84.755
Колку и да е добар Dune, џабе му е, кога глумат унутра онаа Зендаја и оној Тимоти Шаламејн (или како и да се викаат). Најодвратни од новиве глумци.
и плус па ги напраиле све црнци кај шо не требе

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.136
Се случува ли нешто барем во двојката? (без спојлери секако). Или да си одам откако ќе го јава црвот? :D
Се што не се случи во кецот, се случува тука. Има што да се гледа, саундтрак, ефекти, кадри, приказна, акција, одличен склоп е двојкава. Ама е уште една најава за многу нови карти и пуканки, а не ме чуди и серија да видиме. Има за молзење.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.365
Поени од реакции
5.496
Го пуштив првиот дел на Dune, да се потсетам пред да го гледам вториов.
Филм за во заборав, цел филм можеш во 5мин да го направиш. Сонови, пустина, сонови, нападот, сонови, одење по пустина, сонови. Е тоа беше целиот филм во два и пол сата.

Споредете со првиот дел на LOTR, небо и земја разлика. Едниов можеш слободно да си го репрезираш на неколку години и пак ќе ти биде интересен. Овој гледано сега и толку.

И порано триологиите ги вадеа на година дена разлика, сега на 3-4 год, да заборавиш што си гледал.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.315
Поени од реакции
43.097
многу добро видео каде што проблемите у филмовите се објаснети. Целата работа е атеистичкото дно според експертот. Затоа не може да се створи добра прича повеќе додека народот не прејде преку ова воукерското.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.082
Поени од реакции
7.046
Го пуштив првиот дел на Dune, да се потсетам пред да го гледам вториов.
Филм за во заборав, цел филм можеш во 5мин да го направиш. Сонови, пустина, сонови, нападот, сонови, одење по пустина, сонови. Е тоа беше целиот филм во два и пол сата.

Споредете со првиот дел на LOTR, небо и земја разлика. Едниов можеш слободно да си го репрезираш на неколку години и пак ќе ти биде интересен. Овој гледано сега и толку.

И порано триологиите ги вадеа на година дена разлика, сега на 3-4 год, да заборавиш што си гледал.
Порано се правеа филмови а сеа се прават movies..... првите уште влечат нешто од уметноста а вториве се нешто налик фаст фуд, ги глеаш еднаш у кино и никад више.

Доказ за тоа е колку "култни" филмови има од пред 20 години пример, од 2004 наваму, у споредба со пред 30 години.

У 90ти и рани 2000ти врие од јаки филмови.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.204
@wot, џубре едно, јас кога давав 10/10 фрлаше со дрва и камења по мене. Каде си сега? :cautious:
Io ja drzam prosek, ne mislam deka nekoj godinive ocenuval povisoko od mene. Mozebi deka gledam znacitelno pomalku filmovi niz godinata od porano pa mnogu im se raduvam i poveke gi uzivam. Vidi statistika koj e prv a koj posleden u klubot, so kakvo nerazgradlivo dzubre si imaat deckite tamu rabota:

-највисоко ги оцениле филмовите, и средни оценки:
@wot - 8.50
@Manga - 8.42
@123456 - 8.07
@Anon - 8.00
@Darklady - 7.93
@Zlatikevichius - 7.66
@Комита Ултрас - 7.45
@Варвара - 7.33
@Miss.Independent - 7.23

-најниско ги оцениле филмовите, и средни оценки:
@The Cooler King - 7.21
@moongoses - 7.18
@grande-juve - 7.10
@frizider - 7.10
@Violetova - 7.07
@Shutmanga - 7.00
@Gazpapir - 7.00
@Imperatorot - 6.83
@Џонтра Волта - 6.65
Ke go fati kaj i da e idealniot prosek od tri sestki
A sign of the times

Bese odlozuvan mislam zaradi strajkot.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.409
Поени од реакции
25.288
Ова се први оскаровски номинации после толку време што навистина ме заинтригираа да ги погледнам, од Anatomy of a Fall до Zone of Interest. Почнав со The Holdovers и ми беше магичен. Многу го сакам Пејн, особено во комбинација со Џиамати (Сајдвејс е неверојатно добар филм). Овде, Пејн ме „фати“ на носталгија - филмот како да патувал со временска машина од 80те и стигнал по некоја случајност во 2024. Од камера, продукциски дизајн до ликови и звук, Тhe Holdovers за мене е сѐ она што го барам од филм. Може да му се најде некоја замерка (на пример е подолг од тоа што треба да биде), но кога имаш толку силни ликови и актери, едноставно уживаш во секоја минута. Ми требаше ваков филм. @Io Sono Interista ѕирни го.

Пред тоа гледав Dune Part One затоа што планирам да го гледам part two на кино. Во филм од 2 ипол часа има вкупно 5 моменти, но разбирам зошто е така и спремен сум да поминам преку сите маани ако дел 2 е rewarding и надокнадува за првиот.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850

Топла препорака. Добар е режисеров, скоро сите филмови му ги имам гледано. Знам Winter Sleep поприлично ме фасцинира кога го гледав. И овој е добар можеби не на тоа рамниште, но сосема ок сработен од дијалози, до глума, камера, приказна и да не нафрлам.

Што се однесува до Тhe Holdovers пишав пред месец и кусур дека ептен ми легна како филм и нешто ко Џимеј на носталгија и мене ме фати.

Пред него последен филм кое некое такво скокотливо чувство ми направи беше
Apollo 10½.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.656
Пред тоа гледав Dune Part One затоа што планирам да го гледам part two на кино. Во филм од 2 ипол часа има вкупно 5 моменти, но разбирам зошто е така и спремен сум да поминам преку сите маани ако дел 2 е rewarding и надокнадува за првиот.
И јас го изгледав уште еднаш на Нетфликс и морам да кажам дека повеќе ми се допадна вака отколку првиот пат во кино. Во лежечка положба и со две-три кратки паузи. Двојката планирам да ја гледам утре.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.226
Поени од реакции
8.335
го има некаде за гледање ?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.656
Dune 2 ✔

Какво филмиште луѓе мои... ми ја врати вербата во филмовите. Без претерување најдобар sci-fi блокбастер што сум го гледал. Сценографија, костимографија, музика, визуелни ефекти... врв.

Гледајте го во кино. Не пропуштајте вакво искуство. Ова не се заборава. Мислам дека ќе одам уште еднаш да го гледам.

Не викам дека е 10/10. Има работи кои не ми се допаѓаат, посебно во делот на приказната и правецот во кој тераат. Мислам дека можам да претпоставам каде одат понатаму и нема да ми се допадне тоа, ама добро. Има сцени кои се важни и кои мислам дека можеа да ги доловат подобро, има акциони секвенци кои се прекинуваат нагло итн. Да беше филм за Нетфликс ќе сакав да оди малку побавно и да ја остават завршницата за следниот филм. Ама Денис Вилнев решил да го испука целиот арсенал и секоја чест.

Вака се прави sci-fi.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.136
Dune 2 ✔

Какво филмиште луѓе мои... ми ја врати вербата во филмовите. Без претерување најдобар sci-fi блокбастер што сум го гледал. Сценографија, костимографија, музика, визуелни ефекти... врв.

Гледајте го во кино. Не пропуштајте вакво искуство. Ова не се заборава. Мислам дека ќе одам уште еднаш да го гледам.

Не викам дека е 10/10. Има работи кои не ми се допаѓаат, посебно во делот на приказната и правецот во кој тераат. Мислам дека можам да претпоставам каде одат понатаму и нема да ми се допадне тоа, ама добро. Има сцени кои се важни и кои мислам дека можеа да ги доловат подобро, има акциони секвенци кои се прекинуваат нагло итн. Да беше филм за Нетфликс ќе сакав да оди малку побавно и да ја остават завршницата за следниот филм. Ама Денис Вилнев решил да го испука целиот арсенал и секоја чест.

Вака се прави sci-fi.
Ти реков дека филмов ќе се збори уште многу, култен има да биде. Него доста членови го гледаа, @Zlatikevichius може ли да ја добиеме темава да го дискутираме?

Kajgana Shop

На врв Bottom