Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366
Колку и да е добар Dune, џабе му е, кога глумат унутра онаа Зендаја и оној Тимоти Шаламејн (или како и да се викаат). Најодвратни од новиве глумци.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.545
Не дека некому му е гајле, ама сепак да си пишам - вечер Оскари, ladies and gents.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Не дека некому му е гајле, ама сепак да си пишам - вечер Оскари, ladies and gents.
Ej steta, bas vcera vidov koj se nominirani i si rekov moze sve ili skoro sve da izgledam ovojpat posle mnogu godini…

Za sega favorit ostanuva Past Lives
Oppenheimer bi sakal da zeme isto
Poor Things odlicno legna no ne znam za oskar…
Barbie ocaj, malina mesto oskar
Ne stignav drugite no slednite ke mi bea dali zone of interest, dali anatomy of a fall… mislam deka konecno godina kade oskarovskite me privlekuvaat. Ke gi izgledam definitivno denovive a oskarite itself ne planiram da gi gledam, amo nesto ostarelo loso toa se oskarite.

E

enzo8

Гостин
Океј Past Lives е добро филмче со душа ама дали стварно е фаворит за Оскар?
Какви филмови се изнагледавме прошли години, воопшто да дојдеме до овој избор на филмови за Оскар е не знам, добар репрезент за квалитетот на модерниве филмови.
Killers of the Flower Moon, Zone of Interest :sick:
Barbie :ROFLMAO:

Освен Опенхајмер, ниту еден друг филм не е ни блиску до oscar worthy..

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.993
Какви филмови се изнагледавме прошли години, воопшто да дојдеме до овој избор на филмови за Оскар е не знам, добар репрезент за квалитетот на модерниве филмови.
Killers of the Flower Moon, Zone of Interest :sick:
Barbie :ROFLMAO:

Освен Опенхајмер, ниту еден друг филм не е ни блиску до oscar worthy..
Прашуваш дали Past Lives е фаворит за Оскар, притоа кажуваш дека Опенхајмер е единствениот Oscar worthy... она што Past Lives го кажа во 30 минути, на Опенхајмер ни 3 часа не му беа доволни.
Али океј, ако визуелните ефекти и техничкиот аспект е одлучувачки елемент за кој е вреден, сфаќам зошто Опенхајмер ти е толку високо оценет.

Не ме сфаќај погрешно, одлични се и двата филма, ама во 100 различни ситуации, 100 пати би му дал на Past Lives. Опен нека си земе нешто од техничките категории, веројатно и на Килијан ќе му увалат еден оскар, доста му е.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.545
@wot не кажа дека е фаворит да го земе Оскарот, туку дека нему лично му е фаворит.

И мене исто така. И јас не успеав да ги изгледам сите, ама од тоа што имам гледано, вака изгледа мојата листа:

1. Past Lives 10/10
2. Anatomy of a Fall 10/10
3. The Holdovers 9/10
4. American Fiction 9/10
5. Oppenheimer 8/10
6. Killers of the Flower Moon 7/10
7. Barbie 5/10
8. Maestro 0/10

Всушност само Poor Things и The Zone of Interest ми остануваат, ќе ги гледам и јас деновиве.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
@wot не кажа дека е фаворит да го земе Оскарот, туку дека нему лично му е фаворит.

И мене исто така. И јас не успеав да ги изгледам сите, ама од тоа што имам гледано, вака изгледа мојата листа:

1. Past Lives 10/10
2. Anatomy of a Fall 10/10
3. The Holdovers 9/10
4. American Fiction 9/10
5. Oppenheimer 8/10
6. Killers of the Flower Moon 7/10
7. Barbie 5/10
8. Maestro 0/10

Всушност само Poor Things и The Zone of Interest ми остануваат, ќе ги гледам и јас деновиве.
@wot, џубре едно, јас кога давав 10/10 фрлаше со дрва и камења по мене. Каде си сега? :cautious:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Патем, ништо гледано освен Опенхајмер, на моменти не можев да ги слушнам што зборуваат бидејќи Нолан мисли дека сите го имаме неговиот музички вкус и дека животот има саундтрак.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.545

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ќе гледам сигурно. Следено е Dune 2, после кецот решив да не го гледам ама ме премисливте со коментарите. Мразам тизер филмови: добро, плати карта, купи пуканки, седи сега ќе те замараме 3 сати во кои ќе ти прикажеме скоро ништо, главното ќе го догледаш за 2-3 години. Со нова карта и нови пуканки.

Како Бетмен Бегинс, како загревање пред Интер - Милан...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ќе гледам сигурно. Следено е Dune 2, после кецот решив да не го гледам ама ме премисливте со коментарите. Мразам тизер филмови: добро, плати карта, купи пуканки, седи сега ќе те замараме 3 сати во кои ќе ти прикажеме скоро ништо, главното ќе го догледаш за 2-3 години. Со нова карта и нови пуканки.

Како Бетмен Бегинс, како загревање пред Интер - Милан...
Еххх немој така брат, сепак сигурно има нешто прејако у тоа да глеаш како луѓе се шетаат низ прашина. :icon_lol:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Мал бев кога го гледав Dune 1984, веројатно 5-6 години откако е снимен. Мал за да разберам дека е лош филм, тоа го сфатив многу подоцна кога го гледав по втор пат. Но првиот впечаток, сцената со јавањето на црвот е една од сцените кои ми се врежани во меморијата и кои придонесоа да ги засакам филмовите, и од тој аспект сум благодарен за филмот.

Сега би сакал и новиот филм да беше еден филм оф 3 саати, ама решиле да ја молзат кравата и тоа е...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.993
Мал бев кога го гледав Dune 1984, веројатно 5-6 години откако е снимен. Мал за да разберам дека е лош филм, тоа го сфатив многу подоцна кога го гледав по втор пат. Но првиот впечаток, сцената со јавањето на црвот е една од сцените кои ми се врежани во меморијата и кои придонесоа да ги засакам филмовите, и од тој аспект сум благодарен за филмот.

Сега би сакал и новиот филм да беше еден филм оф 3 саати, ама решиле да ја молзат кравата и тоа е...
Ако бараш изговор да не одиш во кино................. прилично сум сигурен дека ова ќе го молзат бетер и од Star Wars.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Се случува ли нешто барем во двојката? (без спојлери секако). Или да си одам откако ќе го јава црвот? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom