Ej steta, bas vcera vidov koj se nominirani i si rekov moze sve ili skoro sve da izgledam ovojpat posle mnogu godini…Не дека некому му е гајле, ама сепак да си пишам - вечер Оскари, ladies and gents.
Прашуваш дали Past Lives е фаворит за Оскар, притоа кажуваш дека Опенхајмер е единствениот Oscar worthy... она што Past Lives го кажа во 30 минути, на Опенхајмер ни 3 часа не му беа доволни.Океј Past Lives е добро филмче со душа ама дали стварно е фаворит за Оскар?
Какви филмови се изнагледавме прошли години, воопшто да дојдеме до овој избор на филмови за Оскар е не знам, добар репрезент за квалитетот на модерниве филмови.
Killers of the Flower Moon, Zone of Interest
Barbie
Освен Опенхајмер, ниту еден друг филм не е ни блиску до oscar worthy..
@wot не кажа дека е фаворит да го земе Оскарот, туку дека нему лично му е фаворит.Океј Past Lives е добро филмче со душа ама дали стварно е фаворит за Оскар?
@wot, џубре едно, јас кога давав 10/10 фрлаше со дрва и камења по мене. Каде си сега?@wot не кажа дека е фаворит да го земе Оскарот, туку дека нему лично му е фаворит.
И мене исто така. И јас не успеав да ги изгледам сите, ама од тоа што имам гледано, вака изгледа мојата листа:
1. Past Lives 10/10
2. Anatomy of a Fall 10/10
3. The Holdovers 9/10
4. American Fiction 9/10
5. Oppenheimer 8/10
6. Killers of the Flower Moon 7/10
7. Barbie 5/10
8. Maestro 0/10
Всушност само Poor Things и The Zone of Interest ми остануваат, ќе ги гледам и јас деновиве.
Па и тој му даде 10/10 на филмот. Гледај го, Io, сигурно ќе ти се допадне.@wot, џубре едно, јас кога давав 10/10 фрлаше со дрва и камења по мене. Каде си сега?
Еххх немој така брат, сепак сигурно има нешто прејако у тоа да глеаш како луѓе се шетаат низ прашина.Ќе гледам сигурно. Следено е Dune 2, после кецот решив да не го гледам ама ме премисливте со коментарите. Мразам тизер филмови: добро, плати карта, купи пуканки, седи сега ќе те замараме 3 сати во кои ќе ти прикажеме скоро ништо, главното ќе го догледаш за 2-3 години. Со нова карта и нови пуканки.
Како Бетмен Бегинс, како загревање пред Интер - Милан...
Ако бараш изговор да не одиш во кино................. прилично сум сигурен дека ова ќе го молзат бетер и од Star Wars.Мал бев кога го гледав Dune 1984, веројатно 5-6 години откако е снимен. Мал за да разберам дека е лош филм, тоа го сфатив многу подоцна кога го гледав по втор пат. Но првиот впечаток, сцената со јавањето на црвот е една од сцените кои ми се врежани во меморијата и кои придонесоа да ги засакам филмовите, и од тој аспект сум благодарен за филмот.
Сега би сакал и новиот филм да беше еден филм оф 3 саати, ама решиле да ја молзат кравата и тоа е...