Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.543
Поени од реакции
29.114
Поише го хејтам Оскарот на Леонардо отколку самиот филм. Пошто да не беше Оскарот, филмов немаше ни да се дискутира многу, ќе си останеше на просекот наречен 7ца рејтинг.

Бреј 7 години поминале. :eek::eek::eek::eek:
Ревенант е чиста 10ка :D

Шала на страна, филмот можеби е некој просек ама за мене има посебно значење. На визуелни ефекти работат у принцип многу компании и се сецка филмот на делови. Зависи од тоа што се бара, во просек во Македонија се работеа по 100-150 сцени од еден филм. Ревенант можеби 40% од вузиелните ефекти ги работевме тука, по 18 саати сме работеле дневно со месеци.
Дали е заслужен оскарот? Веројатно не споредено со тоа какви филмови имал Лео. Али сакам да верувам дека ние имаме придонесено за тој оскар :D

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034

Шала на страна, филмот можеби е некој просек ама за мене има посебно значење. На визуелни ефекти работат у принцип многу компании и се сецка филмот на делови. Зависи од тоа што се бара, во просек во Македонија се работеа по 100-150 сцени од еден филм. Ревенант можеби 40% од вузиелните ефекти ги работевме тука, по 18 саати сме работеле дневно со месеци.
Дали е заслужен оскарот? Веројатно не споредено со тоа какви филмови имал Лео. Али сакам да верувам дека ние имаме придонесено за тој оскар :D
Браво за ефектите, тие и го извадија филмот... Колку и да се конфронтирам со голем број на љубители на ликот и делото на Лео за мене е многу просечен лик... Малце поспецифична улога за разлика од другите и толку. Симбол ми е за тип на филмови како Титаник ( и така ми е одбивен тој филм и страшно патетичен, па кога ќе ја слушнам песната ми се лоши).
Секогаш сум за поспецифични ликови нпр Роберт Дауни.. Можеби не е плафон како глумец ама има некоја налудничава нишка што дава длабочина на ликовите што ги игра...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Леонардо е неверојатно добар актер така да секој филм во кој што глуми почнува од 7 па нагоре.
Значи самата негова појава во филмот му дава оценка 7, потоа е многу лесно да се дојде до 8, 9...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.167
Го начекав на тв (сега инстантно ќе добијам хејт од Джонтра) You've got mail а сум го гледал одамна и ми останал во сеќавање, и иако The Shop Around the Corner со Џејмс Стјуарт ми е помил, морав да го ѕирнам филмов од 90 некоја. Јас сум sucker за ромком филмови со Мег Рајан и уште си мислам море каква убајна беше женава тогаш, баш автентична и природна, и никогаш не сум имал впечаток дека е „жена од списание“ како познатите актерки од 90тите. Филмот не е лош ама не е ни најсјаен, ужасно паѓа во последната третина откако таа ќе ја изгуби книжарницата иако имаше безброј прилики да ја спаси - сметководителката ѝ кажа дека има еден куп пари и може да ѝ помогне. Од друга страна, Том Хенкс ем ѝ го зеде лебот ем не се понуди да ја компензира или недајбоже во име на љубовта да ја спаси книжарницата. Ама на крај кога ќе размислам си одговараа двајцата - тој не се ни потруди да ја намести косата цел филм а таа избра субмисивна врска со човек што ја остави без егзистенција. Абе ојте отепајте се и двајцата.
Vakvite filmovi mene mi se poise christmas movies od actual christmas movies. Ako gi gledas random se onaka, dodeka za vreme na praznicite imaat druga energija.

Takov isti mi e kate and leopold, vaka nikad ne bi go gledal. Ali ako e 28 dekemvri ne cekam ni pukanki.

In this one, Liev Schreiber's Stuart pulls his great-great-grandfather, Leopold, from 1876 through a time portal and into the present day. While in 2001, Leopold falls in love with Stuart's ex-girlfriend, Kate. The ending sees Kate traveling back to 1876 with Leopold, marrying him, and becoming Stuart's great-great-grandmother. Issues of sleeping with your great-great-grandson aside, this opens up a nasty causality loop and makes absolutely no sense.

Abe ajde. :vrtioci:

Ne znaev za ova. Bravo.
I mene REvenant mi e 10ka, najmnogu radi efektite i celosnoto emersive experience radi niv. Vakov film ne nacekuva na tv dzohehehntra, se simnuva bluray i se gleda so site saltanati.

Леонардо е неверојатно добар актер така да секој филм во кој што глуми почнува од 7 па нагоре.
Значи самата негова појава во филмот му дава оценка 7, потоа е многу лесно да се дојде до 8, 9...
I so ova se soglasuvam. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.103
Поени од реакции
37.565
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Јас сепак мислам дека тоа му беше најдобра улога во животот.
Мада е прилично добар и во Don't look up.. Ваљда дека ми нема таков типичен лепушкаст плавушан израз...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.543
Поени од реакции
29.114
Многу добри улоги има и тешко ми е да одберам. Мене на пример врв ми беше во Џанго и Блад Дајмонд, дури и во Волкот од Вол Стрит. :toe:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.077
Коа глумеше ретардиран во Што го јаде Гилберт Грејп и наркоман во Кошаркарски дневници бев убеден дека е ретардиран и наркоман,тие две улоги беа језиво реален портрет на нешто што мислам дека е тешко да се одглуми.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.544

звукот, колку што памтам, му беше лош

али другото ми беше океј

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.544
True
Дури и Инсепшн има седмица од мене.
Автоматски споено мислење:

Takov isti mi e kate and leopold, vaka nikad ne bi go gledal. Ali ako e 28 dekemvri ne cekam ni pukanki.
Нема везе. Филмот е забавен. Сум го глеал минимум три пати и ниеднаш околу празници.

Kajgana Shop

На врв Bottom