Вака по трејлеров изгледа right up my alley, па ќе видиме што ќе биде. Ми се свиѓа во трејлеров апсолутно се! Премногу pleasant за очи изгледа, ако нема прикаска барем ќе уживаме во тој аспект, Ема класика срценце како секогаш, и акцентот ми се свиѓа, малку делува вештачки, ама ајде да не му судиме пред време, ќе видиме што ќе биде од филмов, вака на прва делува баш ко за мене
Само на Телма го имаат сигурно репризирано минимум 100 пати.Оти твојте не ти давале ко мал да гледаш тв хехе, милион пати е репризиран филмов пред едно 20г
Најважното не го спомна...![]()
Вчера го гледав. Лабав, feel good филм, баш онака за периодов, снег, зима и така натаму.
Не знам оти претходно не сум го начекал во некои од оние листи со зимски филмови, божиќни и слично.
Го гледав Убиството на светиот елен лани, баш на Телма. Чуден филм повторно вади Грков, ама во некои нормални граници на чудност.Завчера на Телма мислам беше, Убиството на светиот елен со Никол Кидман, уште еден филм со неа кој е на граница на реалноста.
И се потсетив на Dogville, ако не сте го гледале - препорачувам.
Сценографијата е минималистичка, куќите, улицата, дури и местото на кучето се нацртани на подот, но филмот ја има тежината преку настаните и зборовите: што може да биде ако им се спружите на луѓето да ве газат, ако почнете доброволно да го правите за нив она што самите треба да го прават за себе, ако им дозволите да ве врзат, тие радо ќе го сторат тоа, итн, еден куп вакви поуки може да се извлечат од филот. Целата човечка психологија во какво чудовиште може обичен човек да се претвори, што е прикажана во Експеримент, овде е насочена само кон една девојка.
Измеѓу двата еМе интересира дали и Dogtooth e во тој стил или нешто нормално е.
Не сум го гледала, ама според содржината на Википедија, (about a husband and wife who keep their children ignorant of the world outside their property well into adulthood) е баш како Анон што го споредува со тој од 1973 (и тој не сум го гледала)Ме интересира дали и Dogtooth e во тој стил или нешто нормално е.
Овој му е најдобар филм на гркот.Ме интересира дали и Dogtooth e во тој стил или нешто нормално е.
Којзнае колку време ме моли другар да го гледамПогоре прочитав нешто dog, ме потсети на My Life as a Dog, убав Шведски филм. Кој не го гледал слободно нека си го пушти.