Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Двата се тапа.
Оригиналниот има барем некој асален арт за тоа време, друго се е крш.
Вториов е онака целосно тапа.
Вакви „хорори“ ја многу хејтам.
@Dr. Gonzo ако го имаш гледано Crimson Peak и ти се свиѓа, можеби ќе ти се свиѓа и новиот Suspiria.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.706
Поени од реакции
36.546
Баш! Тоа сакав и јас да го кажам. Хоророт е жанр кој има цел да исплаши, да те држи напнат, во неизвесност, да си игра со твојата психа... Целта на филмовите како овој е да згрозат, ништо повеќе. Затоа ова е далеку од хорор и ако го ставиш зборот хорор до насловот на ваков филм, е навреда за жанрот, според мене. А самите филмови се вреѓање на интелигенција.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.130
Поени од реакции
13.250
Предлог некој добар шпански филм? Го имам гледано само тој Celda 211, жанр не е толку битен, само да е содржајен да остане во мисли и после месеци од гледањето на филмот.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Предлог некој добар шпански филм? Го имам гледано само тој Celda 211, жанр не е толку битен, само да е содржајен да остане во мисли и после месеци од гледањето на филмот.
El Cuerpo
Contratiempo

Мене овие два само ми се гледани, и ептен ми се јаки, од ист режисер се крими мистерии.
Гледај ги обавезно.

Последно уредено:
P

Patience

Гостин

https://m.imdb.com/title/tt0286971/

Комедија, го даваа во кинотека на Македонија кога беше недела на шпански филм. Ќе ти се допадне :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.706
Поени од реакции
36.546
La Cara Oculta
El laberinto del Fauno
Contratiempo
Abre los ojos - ова е филмот според кој е направен Vanilla Sky
[REC]

А ако бараш филмови на шпански јазик, без оглед на земја на потекло:

Аргентина:
El secreto de sus ojos
Relatos Salvajes
Diarios de motocicleta

Чиле:
No

Мексико:
Y tu mama tambien

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Celda 211 е одлично филмче.

The Secret In Their Eyes е врвот.

Contratiempo исто така одличен филм, не стигнав да напишам кратка рецензија.

Kajgana Shop

На врв Bottom