Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.454
Поени од реакции
87.197

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Девојчево од The Miracle Worker ако не добило оскар тоа е грабежжжжжжж.
Страхотен филм, патем, 9/10, thanks @whatto мислам дека ради тебе ми бил симнат.

M

memento

Гостин
На летербокс мислам видов листа (movies you must watch before you die) така некако беше, но имаше околу 1000 филмови, може пократка миста од вас ако не ве мрзи

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Многу фама се крена за Widows.
Некако недовршен филм, хаос цел концепт, лошо пренесена приказна.
Сепак изгледаше стилски многу добар, убава музика и кинематографија.

Ме потсеќаше на момент како да гледам трилер од Финчер.

7-ка од мене.
7-ка е многу за филмов, премногу дупки во приказната, градење на ликовите 0, да не влегувам во спојлери. Штета за актерската екипа, очекував многу повеќе. Чист доказ колку се нереални рејтинзите на интернет посебно за филм во кој се застапени женското и црнечкото лоби.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Немој да ме убиеш,те молам пушти ме нема да кажам на никој.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Доле во коментари може да прочитате како многумина посакуват да го видат Питерсон као дава изјави за филмови,бидејќи е интересен за слушање.Многу добро што ја спомна сцената за парите,погледнете го секој филм на планетава секаде е таа темата пари,еве за пример денеска односно веќе е нов ден на 01.12.2018 ја гледав ноирката Too Late for Tears,каде што ја обработува ова тема,ете како се погоди гледате баш пишувам и филмов и интервјуво се е некако ускладено,И она што го спомна и во интервјуто кога ги запали пари,кога реши да отиде еден чекор понапред,кога сфаќаме дека не е обичен криминалец,i wanna make art of pain,или како го надмаши ѓаволот,страдањето кое го приложи,навистина многу пријатен разговор и многу длабок,без разлика дали се согласувате или не мислам тоа е најамлку важно во овој случај,ама начинот,размислувањето,перцепирањето,анализирањето,у пичку матер.

Друго што ми лежи на срце да ова сакав да го пишав.
Додека пишував еден пост во Дк пред одреден период,а воедно е цитат од филмот Taxi Driver наидов на доста интересен коментар.Мислев дека ја сум едини фрик за вакви нешто ама за среќа имало и други а тоа е:

gotim1 year ago
Look at those eye expressions from 1:11 to 1:13 when someone jumps suddenly in the way of car and Travis honks a horn. Damn natural. Amazing the ways he puts life into his roles. Unbelievable. Looks so natural to viewer. Purest form of acting.

Интересно така?

Ајде пак се враќаме на темата Бетмен го пуштив на Тв Тхе дарк книгхт рисес,ова беше незнам малку поодамничка,го пуштам светат тоа кадрите,карпите,зеленилото у Шкотска на почетокот,абе мераци,скокаме малку,влага стариот на овој дел малку поназад некој 30-40 секунди ја целиот возбуден,ова сцена додуша мене нема шо не ми се свиѓа у филмов битките ми се епски,на еден неверојатен стадиум и гледа,гледа се задржува и слушаш:Aiii go skrsi stubot,и си отиде,а ја возбуден како мало дете за на коледе цупам по дома.Маме му ебам додека го пишував ова морав ме понесе атмосферата да прелистам некој сцени од филмов стварно бе ќе се потвори ли вакво нешто бе?

Спремајте се наскоро идат текстови кој ги содржат следниве клучни зборови:Дами и господа,издание,реноме,новогодишен филмски фестивал и чувајте се како јаготката на шлагот.

Моментот со Такси драјвер ме доведе да ви го поставам следново прашање дали сте фан на нетипични сцени,или не толку изразени како нешто големо,а сепак со малку подлабока анализа,или репризирање на истото успевате да изрезбате некој навистина допдлииви,и не толку упадливи сцени?

Лека ноќ.
-whatto

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
дали сте фан на нетипични сцени,или не толку изразени како нешто големо,а сепак со малку подлабока анализа,или репризирање на истото успевате да изрезбате некој навистина допдлииви,и не толку упадливи сцени?
Не
Напротив, фан сум на драстично изразени сцени

Последно уредено:
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Не
Напротив, фан сум на драстично изразени сцени
Тоа и е поентата СИТЕ се фанови на драстично изразени сцени јас сум фан,ти си фан,Бомбастичен Дрогираш е фан,неминовно е тоа.Затоа и се култни филмови,затоа има и купишта сцени од еден филм бидејќи направил длабок импакт на сите.
Прашањето повеќе се насочуваше на некој скриени или не толку испапчени сцени кој се текот на времето или репризирањето добиват на значење од страна на гледачот,но дека ти си во прашање потполно и го разбирам одговорот.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Тоа и е поентата СИТЕ се фанови на драстично изразени сцени јас сум фан,ти си фан,Бомбастичен Дрогираш е фан,неминовно е тоа.Затоа и се култни филмови,затоа има и купишта сцени од еден филм бидејќи направил длабок импакт на сите.
Прашањето повеќе се насочуваше на некој скриени или не толку испапчени сцени кој се текот на времето или репризирањето добиват на значење од страна на гледачот,но дека ти си во прашање потполно и го разбирам одговорот.
Па не се баш сите. Има хипстерчиња кои знаат да речат дека таквите сцени се глупости, лигави, overacting итн.
Како и да е, ти праша дали сте фан на такви сцени, јас кажав не.
Без сарказам, чекам некој друг освен тебе да дојде и да сподели такви не-толку-изразени сцени.
Ти си ваљда заситен и сега бараш вакви ситнурии.
Утре и овие ќе те заситат па ќе бараш нешто друго.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.482
Поени од реакции
7.305
Моментот со Такси драјвер ме доведе да ви го поставам следново прашање дали сте фан на нетипични сцени,или не толку изразени како нешто големо,а сепак со малку подлабока анализа,или репризирање на истото успевате да изрезбате некој навистина допдлииви,и не толку упадливи сцени?
да.. Боги на 01:24

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Го има Suspiria по торенти? Гледам искочен е блу рај али не можам да го најдам по торентиве, само верзијата од 1977 излага.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.739
Поени од реакции
36.630
Го има Suspiria по торенти? Гледам искочен е блу рај али не можам да го најдам по торентиве, само верзијата од 1977 излага.
Што ќе ти е? Ич не се мачи да го симнуваш.

Kajgana Shop

На врв Bottom