Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не
Напротив, фан сум на драстично изразени сцени

Тоа и е поентата СИТЕ се фанови на драстично изразени сцени јас сум фан,ти си фан,Бомбастичен Дрогираш е фан,неминовно е тоа.Затоа и се култни филмови,затоа има и купишта сцени од еден филм бидејќи направил длабок импакт на сите.
Прашањето повеќе се насочуваше на некој скриени или не толку испапчени сцени кој се текот на времето или репризирањето добиват на значење од страна на гледачот,но дека ти си во прашање потполно и го разбирам одговорот.

Тоа и е поентата СИТЕ се фанови на драстично изразени сцени јас сум фан,ти си фан,Бомбастичен Дрогираш е фан,неминовно е тоа.Затоа и се култни филмови,затоа има и купишта сцени од еден филм бидејќи направил длабок импакт на сите.
Прашањето повеќе се насочуваше на некој скриени или не толку испапчени сцени кој се текот на времето или репризирањето добиват на значење од страна на гледачот,но дека ти си во прашање потполно и го разбирам одговорот.
Па не се баш сите. Има хипстерчиња кои знаат да речат дека таквите сцени се глупости, лигави, overacting итн.
Како и да е, ти праша дали сте фан на такви сцени, јас кажав не.
Без сарказам, чекам некој друг освен тебе да дојде и да сподели такви не-толку-изразени сцени.
Ти си ваљда заситен и сега бараш вакви ситнурии.
Утре и овие ќе те заситат па ќе бараш нешто друго.

Го има Suspiria по торенти? Гледам искочен е блу рај али не можам да го најдам по торентиве, само верзијата од 1977 излага.

Го има Suspiria по торенти? Гледам искочен е блу рај али не можам да го најдам по торентиве, само верзијата од 1977 излага.
Што ќе ти е? Ич не се мачи да го симнуваш.

Лош а? Гледам го фалат по летер го ставаат на листи најдобри хорор филмови 2018, рамо до рамо со Менди.
Тој од 1977 гледај го, на Дарио Аргенто.

Двата се тапа.
Оригиналниот има барем некој асален арт за тоа време, друго се е крш.
Вториов е онака целосно тапа.
Вакви „хорори“ ја многу хејтам.
@Dr. Gonzo ако го имаш гледано Crimson Peak и ти се свиѓа, можеби ќе ти се свиѓа и новиот Suspiria.

Баш! Тоа сакав и јас да го кажам. Хоророт е жанр кој има цел да исплаши, да те држи напнат, во неизвесност, да си игра со твојата психа... Целта на филмовите како овој е да згрозат, ништо повеќе. Затоа ова е далеку од хорор и ако го ставиш зборот хорор до насловот на ваков филм, е навреда за жанрот, според мене. А самите филмови се вреѓање на интелигенција.

Предлог некој добар шпански филм? Го имам гледано само тој Celda 211, жанр не е толку битен, само да е содржајен да остане во мисли и после месеци од гледањето на филмот.

Предлог некој добар шпански филм? Го имам гледано само тој Celda 211, жанр не е толку битен, само да е содржајен да остане во мисли и после месеци од гледањето на филмот.
El Cuerpo
Contratiempo

Мене овие два само ми се гледани, и ептен ми се јаки, од ист режисер се крими мистерии.
Гледај ги обавезно.

Последно уредено:

https://m.imdb.com/title/tt0286971/

Комедија, го даваа во кинотека на Македонија кога беше недела на шпански филм. Ќе ти се допадне :)

La Cara Oculta
El laberinto del Fauno
Contratiempo
Abre los ojos - ова е филмот според кој е направен Vanilla Sky
[REC]

А ако бараш филмови на шпански јазик, без оглед на земја на потекло:

Аргентина:
El secreto de sus ojos
Relatos Salvajes
Diarios de motocicleta

Чиле:
No