Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Гледањето филмови ти е како сексот море. Тие што ѕирнале само 15 минути од филм исто ко да останале само на предиграта, не виделе ни С од сексуален однос, а кажуваат како тоа п*чката не знаела да се онади и не ја бивало :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Гледањето филмови ти е како сексот море. Тие што ѕирнале само 15 минути од филм исто ко да останале само на предиграта, не виделе ни С од сексуален однос, а кажуваат како тоа п*чката не знаела да се онади и не ја бивало :D
Зависи брат.
Еве, Knight of Cups на пример.
Не мора ни 15 минути, доволни се 5 минути за да сфатиш дека филмот е, и ќе продолжи да биде, катастрофален.
@whatto

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Birdman ви е ко она чувството пред свршување. Феноменален. :D
А The Wolf of Wall Street ти е како да си ја собрал од кафиќ некоја вака визуелно на фаца и на тело јака женска, и ко ја носиш дома и таман си почнал предигра те прекинува за момент и ти вели:

-Сакам да бидам искрена со тебе. Морам да ти кажам дека не сум отсекогаш жена. Порано бев маж, го сменив полот. Продолжуваме?

И тебе по автоматизам ти паѓа и не иди до сексуален однос воопшто :D

(отприлика тоа е делот кога ќе му тргни на Ди Каприо се од рака, плус делот со забавата ова она)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
А Ревенант ти е, доаѓаш дома мортус пијан ја претепуваш на мртво и цело време ја глеаш као се влече по куќа, дигаш ролетни да има само дневна светлина и чат пат легнуваш до неа да ја посматраш од жабја перспектива. :kuracc:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.105
Поени од реакции
37.566
Brooklyn - убав!
А јас да прашам на каква дигитрон снимка го гледавте Revenant?
А замисли - и на таква снимка мене ми се допадна. :sramezliv:
@MyloXyloto кај го гледаше Spotlight?
Го нема на кино, веројатно скринерот, излезе англиски превод пред некој ден. ;)

И коа почнавте со споредбиве со сексот: за мене Never Let Me Go е ко сеќавање за најјакиот оргазам што си го имал со девојката што ти раскинала, само помножен по илјада. :coffee:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
:D

Океј де што се налути толку?

Никаде не кажав дека е лош филмот, кажав зошто не го гледав. Ја видов железната птица и го искучив, бидејќи едноставно не сакам филмови со роботи, вселенски бродови и со компјутерски појави. (или sci-fi во главно) Затоа не сум гледал никогаш ни Стар Ворс, ни Tрансформери, ни Терминатор, затоа не го гледав Captain America, затоа не го гледам Mad Max...итн, итн.. Ваљда смеам да имам сопствен вкус? :D

Е птицата ме потсети на тоа, ама види колку убави си пишува дека можеби ако му дадам шанса ќе ми се допадне. :)
Birdman e чиста драма, се занимава со емотивниот немир и соочувањето со животниот неуспех на еден блокбастериш актер. Филм кој ги става на вага минливата популарност и богатство vis-a-vis вредноста како актер, неостварувањето како татко, како сопруг, како човек.
Птицата е материјализација на совеста, не е hawks invading Earth.
As I said, типична драма, спора, без многу дејство.
Не те напаѓаат дечкиве зашто тебе не ти се свиѓа брдмен, и мене не ми се свиѓа, те напаѓаат зашто ја критикуваш без основа, на негледано и врз база на една сцена од трејлер кај што имало CGI

И те молам не ја ставај во група со погоре набројаните франшизи :D[DOUBLEPOST=1452286339][/DOUBLEPOST]
Birdman ви е ко она чувството пред свршување. Феноменален. :D
Не.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.774
Поени од реакции
43.978
Birdman e чиста драма, се занимава со емотивниот немир и соочувањето со животниот неуспех на еден блокбастериш актер. Филм кој ги става на вага минливата популарност и богатство vis-a-vis вредноста како актер, неостварувањето како татко, како сопруг, како човек.
Птицата е материјализација на совеста, не е hawks invading Earth.
As I said, типична драма, спора, без многу дејство.
Не те напаѓаат дечкиве зашто тебе не ти се свиѓа брдмен, и мене не ми се свиѓа, те напаѓаат зашто ја критикуваш без основа, на негледано и врз база на една сцена од трејлер кај што имало CGI

И те молам не ја ставај во група со погоре набројаните франшизи :D[DOUBLEPOST=1452286339][/DOUBLEPOST]
Не.
Ама јас никаде не критикував и не кажав дека е лош филмот. :D Јас само кажав зошто не сум го гледал. Пошто и името на филмот е Birdman помислив дека ќе се дешаваат некои глупости со таа птицата, а бидејќи не обожавам многу такви елементи во филмовите го баталив. Искрено до денеска не ни знаев дека се на се има 2 сцени биле такви. :D И самиот пост што си го цитирал покажува дека сум си направил лоша претстава за филмот, јебига. :)

Сепак, пак не би го гледал во блиска иднина. Иам на watchlist многу други филмови кои имаат приоритет. :D

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Значи да ремизираме многу внимание ти се посвети дури и премногу.

Изгледај го филмот чуство на филм не се добива од гледање трејлер се добива од седнување и гледање на целокупната слика несакам да ја кажам но ме тераш ''don't judge book by its cover'' ако го гледаш топ ако не што би рекол џимеј ТИ Губиш во иднина потруди се да не се изјаснуваш за нешто што не си го видел.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ама јас никаде не критикував и не кажав дека е лош филмот. :D Јас само кажав зошто не сум го гледал. Пошто и името на филмот е Birdman помислив дека ќе се дешаваат некои глупости со таа птицата, а бидејќи не обожавам многу такви елементи во филмовите го баталив. Искрено до денеска не ни знаев дека се на се има 2 сцени биле такви. :D И самиот пост што си го цитирал покажува дека сум си направил лоша претстава за филмот, јебига. :)

Сепак, пак не би го гледал во блиска иднина. Иам на watchlist многу други филмови кои имаат приоритет. :D
Види, јас тој филм никогаш не би го препорачала, дури и го забораив додека не се фативте тука за него :D
Па место него можам од таа година да ти препорачам убави драми како Whiplash, The Imitation Game и The Theory of Everything, последниве два ако сакаш биографски драми као претходно споменатата Beautiful Mind.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.774
Поени од реакции
43.978
Значи да ремизираме многу внимание ти се посвети дури и премногу.

Изгледај го филмот чуство на филм не се добива од гледање трејлер се добива од седнување и гледање на целокупната слика несакам да ја кажам но ме тераш ''don't judge book by its cover'' ако го гледаш топ ако не што би рекол џимеј ТИ Губиш во иднина потруди се да не се изјаснуваш за нешто што не си го видел.
Значи да резимираме, иам страшна авезрија спрема sci-fi филмови, еднставно неможам да ги поднесам. Мислев дека втората половина од филмот ќе тера во таква насока и затоа кажав дека јас сум решил да не го гледам.

Јасно е дека трејлерот не е ни блиску со изгледан филм, сум приметил во неколку случаи не ми се допаднал трејлерот, но ми се допаднал филмот и обратно. Затоа и не ми влијае кој знае колку при изборот на филмовите. Ама тука од трејлерот добив слика дека филмот ќе оди кон жанрот кој неможам да го поднесам и затоа ќе прескокнав. Стварно не знам што е тешко да се разбере.

Види, јас тој филм никогаш не би го препорачала, дури и го забораив додека не се фативте тука за него :D
Па место него можам од таа година да ти препорачам убави драми како Whiplash, The Imitation Game и The Theory of Everything, последниве два ако сакаш биографски драми као претходно споменатата Beautiful Mind.
Гледани ми се Whiplash и The Imitation Game, топ филмови се и едниот и другиот. :) Да, во принцип сакам биографски филмови, или филмови базирани на вистински настани (посебно војните)... во главно за да научам нешто од историјата... Ама овој третиот не сум го гледал уште. Го иам на листа, ќе му дојде редот здравје. :D

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Значи да резимираме, иам страшна авезрија спрема sci-fi филмови, еднставно неможам да ги поднесам. Мислев дека втората половина од филмот ќе тера во таква насока и затоа кажав дека јас сум решил да не го гледам.

Јасно е дека трејлерот не е ни блиску со изгледан филм, сум приметил во неколку случаи не ми се допаднал трејлерот, но ми се допаднал филмот и обратно. Затоа и не ми влијае кој знае колку при изборот на филмовите. Ама тука од трејлерот добив слика дека филмот ќе оди кон жанрот кој неможам да го поднесам и затоа ќе прескокнав. Стварно не знам што е тешко да се разбере.

Гледани ми се Whiplash и The Imitation Game, топ филмови се и едниот и другиот. :) Да, во принцип сакам биографски филмови, или филмови базирани на вистински настани (посебно војните)... во главно за да научам нешто од историјата... Ама овој третиот не сум го гледал уште. Го иам на листа, ќе му дојде редот здравје. :D
Чим ти се гледани Имитејшн гејм и Виплеш, и Теоријата ќе ти се напраи мерак.
А вие па не го тролајте за брдмен. Треа да си наострен за него, не е баш за секоја пригода. Еве пример јас коа го гледав Авенџерс, мислев дека ќе биде нешо погрешно осуден тип ќе им се одмаздува на судииве. Се разочарав искрено :(

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.216
Поени од реакции
8.317
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom