Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Само шо го изгледав The Martian.

Срамота е ова што го направил Ридли Скот и кутрите луѓе што работеле на филмот, од прв до последен. Филмот е едвај просечен, одвај издржлив за гледање и што е најстрашно, глуп е.
Не може да се спореди ниту со Интерстелар ниту со Гравити. Единствено може да се спореди со Армагедон и да изгуби пошо Армагедон е исто така неколку класи позабавен од филмов.
Филмот не знае што сака да биде, дали сериозен сцифи или забавен блокбастер.

- Мет Дејмон не те прави да ти е гајле дали ќе биде спасен или не, толку може ликот :icon_lol: (за Брус Вилис се секираш)
- Филмот е премногу долг и во него не се случува нешто приближно до пресврт. (Екипажот во Армагедон има 10 препреки)
- Диско музиката и шегите околу неа, lazy (во Армагедон батињата ја пееја leaving on a jet plane):icon_mrgr:
- Предвидлив од почеток до крај, нема нешто што не знаеш дали ќе се случи. (Во Армагедон единствено не се надеваш на плачење, а се случува)
- Сите наоѓаат решенија во првите 2 минути откога ќе им настане проблемот. :icon_mrgr:
- Ликовите се кој од кој погрешен, најмногу мискастингот на Џеф Даниелс директорот на наса :facepalm:
Од нигде никаде се појавуваат црнци математичари, кинези со воени тајни, ликови фрлени онака од ракав, а најтрагично беше кога се собираше цел свет да го гледа спасувањето :pos:
Шон Бин е тотално неискористен, подобро да земеле некое дете од улица, ќе заштеделе на буџет.
- Сценариото е лошо и ги има сите можни клишеа на светот, не е нешто ново и затоа филмот личи како да е „веќе виден".

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.195
Офф: Бредли Купер е најпреценетиот актер на денешницава. Точка.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Cate Blanchett vs Naomi Watts

Која е подобра? Имаме тема за дуели?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
После The Impossible, не можам против Вотс да гласам...

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
@MyloXyloto кај го гледаше Spotlight?
Го гледав, мене искрено болји од The Big Short поради тоа што и некако и во двата филмови се работи за тим на луѓе кои работат на нешто. Во првиот предвидување за финансиската криза во 2007-8 што според мене е некако најдобро направениот филм за истата, многу добр осмислен концепт.

Spotlight навистина добар, многу ми се допадна целиот начин на кој тимот се бореше да ги обелодени приказните за 80+ свештеници кои злоупотребувале деца и тоа само во Бостон! Кога јас би давал награди пре би му дал на Spotlight него на Big Short, има големи шанси за сценарио.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
После The Impossible не можам против Вотс да гласам...
isto. (y) Naomi.

--

so mi trebase da go repriziram Dancer in the Dark. Bjork is such a beautiful creature. Ebi se Lars!

epten feel good filmce, preporacuem, pustajte :D

--

dzimi te sakam za martian <3

--

za birdman nema ni da se vmesam... :facepalm:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
После The Impossible, не можам против Вотс да гласам...
После Mulholland неможам за ниедна друга да гласам. :цицки:

Иначе,
Tragedy strikes a married couple on vacation in the Moroccan desert, touching off an interlocking story involving four different families.

Овој Бабел да не е според ова сценарио сниман? http://www.imdb.com/title/tt0049470/?ref_=nv_sr_3

Последно уредено од модератор:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Мене двете актерки ми се врв и едни од најквалитетни актерки од нашево време. Meryl Streep и Julianne Moore се ѕверови, нема збор тука но Cate и Naomi ми се далеку поинтересни да ги гледам наспроти Meryl Streep и нејзината школска глума на пример.

Cate Blanchett ми е најдобра во Blue Jasmine а Naomi Watts во The Impossible, Birdman, 21 Grams. Cate би рекол дека е поразновидна во улогите додека пак на Naomi повеќе и лежат драми.

Kajgana Shop

На врв Bottom