Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.772
Поени од реакции
43.978
Филмот пореален од тоа што е, не ни можеше да биде. Кој ти рече дека е нереален?[DOUBLEPOST=1452258884][/DOUBLEPOST]
Ти птицата си ја видел на изгледан трејлер. Не помисли ли дека можеби е во нечиј сон, продукт на нечија имагинација или халуцинација? Според твојата логика, еден „A Beautiful Mind“, на пример, е нереален филм.
Јасно де, можно е да е халуцинација. Ама не знам, апла компјутерска е кога стои на таа зградата во трејлерот. Халуцинацијата е реална појава, а beautiful mind е правен и по вистинска приказна, така да неможе да е нереален. Значи мене ми смета птицата како појава во филмот, огромна, железна, компјутерска.. Не ми смета тоа што глумецот си замислил птица. :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.103
Поени од реакции
37.565
Јасно де, можно е да е халуцинација. Ама не знам, апла компјутерска е кога стои на таа зградата во трејлерот. Халуцинацијата е реална појава, а beautiful mind е правен и по вистинска приказна, така да неможе да е нереален. Значи мене ми смета птицата како појава во филмот, огромна, железна, компјутерска.. Не ми смета тоа што глумецот си замислил птица. :)
ОК, ај, nevermind. Катастрофа е! Ако го гледаш, ќе видиш една уште поголема птица што ја нема во трејлерот. Огромна е, џиновска, страшна... Нереална. Затоа не го гледај.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.772
Поени од реакции
43.978
ОК, ај, nevermind. Катастрофа е! Ако го гледаш, ќе видиш една уште поголема птица што ја нема во трејлерот. Огромна е, џиновска, страшна... Нереална. Затоа не го гледај.
:D

Океј де што се налути толку?

А можеби кога би му дал шанса би ми се допаднал, кој знае. :D
Никаде не кажав дека е лош филмот, кажав зошто не го гледав. Ја видов железната птица и го искучив, бидејќи едноставно не сакам филмови со роботи, вселенски бродови и со компјутерски појави. (или sci-fi во главно) Затоа не сум гледал никогаш ни Стар Ворс, ни Tрансформери, ни Терминатор, затоа не го гледав Captain America, затоа не го гледам Mad Max...итн, итн.. Ваљда смеам да имам сопствен вкус? :D

Е птицата ме потсети на тоа, ама види колку убави си пишува дека можеби ако му дадам шанса ќе ми се допадне. :)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Глупостите во Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија не престануват останете вклученна на ова фреквенција за уште повеќе ..

ТЕ МОЛАМ ДАЈ МУ ШАНСА ТЕ МОЛАММММММММММ ПЛССССССССС
хаха :pos: ова не е нормално што се пишува овде

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.103
Поени од реакции
37.565
:D

Океј де што се налути толку?
Не дека се налутив, ама не ќе те убедувам ко мало дете да го гледаш. Ако само заради тоа што имало некаква нереална птица во трејлерот веќе си одлучил дека не сакаш да го гледаш, ОК, не го гледај. Не сум јас тој кој се заебал.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.772
Поени од реакции
43.978
Глупостите во Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија не престануват останете вклученна на ова фреквенција за уште повеќе ..

ТЕ МОЛАМ ДАЈ МУ ШАНСА ТЕ МОЛАММММММММММ ПЛССССССССС
хаха :pos: ова не е нормално што се пишува овде
lol

Шо не е нормално?

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
После кружењето околу столица ти си ми втор најголем хит (y)Продолжи така ....

W

wicked_1

Гостин
Не дека се налутив, ама не ќе те убедувам ко мало дете да го гледаш. Ако само заради тоа што имало некаква нереална птица во трејлерот веќе си одлучил дека не сакаш да го гледаш, ОК, не го гледај. Не сум јас тој кој се заебал.
Ок, чемпионс додуша и не критикуваше ништо, не го оцени филмот како преценет, структурно/содржински слаб или лошо изработен, едноставно не му е по вкус жанрот изгледа.

Познавам многу луѓе кои следат и се огромни филмски фанатици, алтернативно кино не можат да смислат, други имат аверзија спрема fantasy, итн итн..

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Манчестер не кур замарај со птицата, нема врска тоа со филмот, имагинација му е односно алтер его на Китон, совеста, цело време се расправа со неа/него. Една сцена е само со птицата, добро и у цел филм овој фрла предмети без да ги допре :P
Општо ми беше глуп филмот, онака баш глуп филм, што е ова. Само Нортон вредеше. Цар!

Едит: Не се закачај со вато, он е самопрогласен најпаметен и најупатен член на форумов. Несфатен гениј.

Кој ти рече Birdman да го гледаш море :D 21 Grams, Babel, Amores Perros, Biutiful. Ај прочитај назад кои филмови ти ги пишав. Претпоставував дека Birdman нема да ти се бендиса зато и не го пишав. :icon_mrgr:
Па добро ја искрено никад и не ни планирав да го глеам ама пошто ми се изнасмеаа и ме направија будала кога после Ревенант реков дека режисеров освоил Оскар лани и влегол у филм сеа па си реков ај да видам што чудо од филм е ова. :sick:
А 21 Грамс би требало да ми се свиѓа пошто глеам вакви филмови а и Шон Пен нема утка. Ќе видиме вечерас. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.103
Поени од реакции
37.565
Ок, чемпионс додуша и не критикуваше ништо, не го оцени филмот како преценет, структурно/содржински слаб или лошо изработен, едноставно не му е по вкус жанрот изгледа.

Познавам многу луѓе кои следат и се огромни филмски фанатици, алтернативно кино не можат да смислат, други имат аверзија спрема fantasy, итн итн..
Не се напнав заради тоа. Се напнав оти во последниве две недели, трет пат ми се случува на два различни форуми да се објаснувам дека не може да се оценува филм или нечија глума според изгледан трејлер или според ѕирнати 15 минути од филмот. Следниот пат ќе викам или ќе убијам некого. :mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom