Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.714
на алфа го гледав пред малце најлошиот филм на реј лиота наречен suddenly, тоа 3.7 на имдб му е многу

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Lost Highway i Mullholand se bliski po struktura i kompleksnost ama ne se povrzani, spored mene Lost Highway e najpotcenet od ovie. Blue Velvet e relativno polesen film, ke primetis nijansi na betmenski joker u likot na Denis Hoper. :)))
И јас сум од тие што мислат дека е потценет Lost Highway. Мене лично ми е подобар од Mullholand Dr.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
И песната што е на почетокот на сцената ептен ме зарази. :D
Вака се прават акциони филмови. Да бидат кул. Мене ми се допадна што не продава филозофии и патетики филмот, туку не ебе жива сила :D сега прочитав дека пола екипа од Матрикс работела на филмов.
Него, го репризирав Ed Wood пред некој ден. Ремек дело!
Стварно ремек дело, една од најдобрите улоги на Џони Деп. (y)
Ептен интересна приказна има Big Eyes ама реализацијата е доста слаба. Веројатно подобро ќе беше да беше обичен драма филм, а не екцентричноста на Бартон.
Кај го гледаше? Бартон мора да биде ексцентричен, иначе како :D
dali Blue Velvet, Lost Highway i Mullholand drive se povrzani i treba da se gledaat po redosled ili nema vrska ?
Прво Blue Velvet, заради тоа што е поедноставен филм, ама мора да го осетиш стилот на Линч. После него Lost Highway, за малку да те мрдне од место, ама и да не те фати неспремен затоа што веќе си запознаен со Линч. После него оди Мулхоланд Драјв, па на крај Inland Empire, тој му е последниот филм. Ако ти се допаѓа Inland Empire, ќе сакаш да го пуштиш Wild at heart пошо исто Лора Дерн глуми во него. И Кољо Кафезот (и ќе смениш мислење за него затоа што во филмот е лудак тежок :D )
Јас мислам дека луѓе како Линч, Триер или Бергман се гледаат по градација. Според мене овој пристап ти е најдобар.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Кај го гледаше? Бартон мора да биде ексцентричен, иначе како :D
Го имаш на торенти со добра скринер слика. Инаку Бартон е интересен ама јас поинаку замислував дека ќе се обработи ваква тема.

п.с Џејн од Брејкинг Бед глуми во филмот

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.983
Поени од реакции
37.259
Колку добар филм The Reader... WW2 stuff always gets me. Многу, многу добар. Не знам како до сега никаде го немав прочитано/сретнато а гледам се зборел на форумов.
Сега на ред ти е да го прочиташ Читачот - Бернхард Шлинк. ;)

Инаку, филмот беше номиниран за најдобар филм за 2008 заедно со The Curious Case of Benjamin Button, Frost/Nixon, Milk и освојувачот - Slumdog Millionaire. Ентони Мингела и Сидни Полак беа постхумно номинирани, а Кејт Винслет зеде Оскар за главна улога. Се на се имаше и уште 5-6 номинации, ако не се лажам.[DOUBLEPOST=1422272520][/DOUBLEPOST]
:cuc:

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Сега на ред ти е да го прочиташ Читачот - Бернхард Шлинк. ;)

Инаку, филмот беше номиниран за најдобар филм за 2008 заедно со The Curious Case of Benjamin Button, Frost/Nixon, Milk и освојувачот - Slumdog Millionaire. Ентони Мингела и Сидни Полак беа постхумно номинирани, а Кејт Винслет зеде Оскар за главна улога. Се на се имаше и уште 5-6 номинации, ако не се лажам.[DOUBLEPOST=1422272520][/DOUBLEPOST]
:cuc:
Убаво ме потсети, од минатиот саем ми стои книгата непрочитана. Баш следна ќе ја „проверам“. :)
Верувам дека е добра, на таков филм што да очекуваш друго.

Kajgana Shop

На врв Bottom