- Член од
- 5 април 2012
- Мислења
- 8.151
- Поени од реакции
- 8.946
И јас сум од тие што мислат дека е потценет Lost Highway. Мене лично ми е подобар од Mullholand Dr.Lost Highway i Mullholand se bliski po struktura i kompleksnost ama ne se povrzani, spored mene Lost Highway e najpotcenet od ovie. Blue Velvet e relativno polesen film, ke primetis nijansi na betmenski joker u likot na Denis Hoper. ))
Вака се прават акциони филмови. Да бидат кул. Мене ми се допадна што не продава филозофии и патетики филмот, туку не ебе жива сила сега прочитав дека пола екипа од Матрикс работела на филмов.И песната што е на почетокот на сцената ептен ме зарази.
Стварно ремек дело, една од најдобрите улоги на Џони Деп.Него, го репризирав Ed Wood пред некој ден. Ремек дело!
Кај го гледаше? Бартон мора да биде ексцентричен, иначе какоЕптен интересна приказна има Big Eyes ама реализацијата е доста слаба. Веројатно подобро ќе беше да беше обичен драма филм, а не екцентричноста на Бартон.
Прво Blue Velvet, заради тоа што е поедноставен филм, ама мора да го осетиш стилот на Линч. После него Lost Highway, за малку да те мрдне од место, ама и да не те фати неспремен затоа што веќе си запознаен со Линч. После него оди Мулхоланд Драјв, па на крај Inland Empire, тој му е последниот филм. Ако ти се допаѓа Inland Empire, ќе сакаш да го пуштиш Wild at heart пошо исто Лора Дерн глуми во него. И Кољо Кафезот (и ќе смениш мислење за него затоа што во филмот е лудак тежок )dali Blue Velvet, Lost Highway i Mullholand drive se povrzani i treba da se gledaat po redosled ili nema vrska ?
Го имаш на торенти со добра скринер слика. Инаку Бартон е интересен ама јас поинаку замислував дека ќе се обработи ваква тема.Кај го гледаше? Бартон мора да биде ексцентричен, иначе како
Сега на ред ти е да го прочиташ Читачот - Бернхард Шлинк.Колку добар филм The Reader... WW2 stuff always gets me. Многу, многу добар. Не знам како до сега никаде го немав прочитано/сретнато а гледам се зборел на форумов.
050. Never Let Me Go (2010) [9/10]
Убаво ме потсети, од минатиот саем ми стои книгата непрочитана. Баш следна ќе ја „проверам“.Сега на ред ти е да го прочиташ Читачот - Бернхард Шлинк.
Инаку, филмот беше номиниран за најдобар филм за 2008 заедно со The Curious Case of Benjamin Button, Frost/Nixon, Milk и освојувачот - Slumdog Millionaire. Ентони Мингела и Сидни Полак беа постхумно номинирани, а Кејт Винслет зеде Оскар за главна улога. Се на се имаше и уште 5-6 номинации, ако не се лажам.[DOUBLEPOST=1422272520][/DOUBLEPOST]
2 минути кои неможам да ги вратам назад