Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Член од
15 август 2012
Мислења
310
Поени од реакции
500
Еве неколку пикантерии на кои налетав денес, па може нкого ке го интересират.
Младичите од Шпанија Канос со гол и Чиривела(иако се уште не е официјално член на ЛФЦ) дебитираа за У18. Уште поинтересно е тоа што Канос го земале за 32 000(тагирајте некој од барса фан клуб да потрвди).
On the 60th minute, Garrity made a triple substitution. Firstly Alex O’Hanlon was replaced by new signing Sergi Canos to give the Spanish forward his debut for the Reds. Canos has recently moved from La Masia academy to Kirkby in a deal in the region of €32,000, which hopefully will turn out to be a very good deal since Canos is highly rated by Barcelona.
http://thenextgenkopites.wordpress.com/2013/07/23/four-midable-reds-hammer-birmingham/

Попатно во Мелбурн собрале и некој absolutely outstanding кид. Но тоа што ми го задржа целото внимание читајки ја страната е делот од цитатите на Брендон каде кажува нешто повеќе за годините во младоста.
"I was a young player who was always technical, but I grew up in a Britain that was more about power, pace and strength," Rodgers said. "When I had to stop playing at 20, I decided to go down a different route.

"I looked at different coaching methods in Spain and Holland. I wanted to make a difference and help young players see there was a different way.

"As a coach I am always looking to evolve. My football philosophy is clear. The style of football I try to implement to win games is pretty much set. I've worked on that throughout my life, playing attacking, creative football in the opponent's half, to play the game to entertain the fans.

"Of course, you will always have tactical adjustments, something is always evolving.

"I am not dogmatic . . . absolutely you have to be pragmatic," he says.

"If something is clearly not working you have to change. Obviously what I am doing now is something I know works. I've been doing it all my life.

"Ultimately, it's all about the players you have and the quality."
http://www.theaustralian.com.au/sport/football/liverpool-scouts-mystery-target/story-fn63e0vj-1226683997108?sv=3a0cd5cd8f855493a6bfa6cb3d8daca9

Еве и нешто налик на сегашната ситуација на Луис. Во која АрсеналФЦ тврди дека клаузулата во договорт на Луис стои дека ако испраќачот на понуда поголема од 40м играчот го има клучниот занемарувајки го аминот од клубот кој му дава плата и клубот со кој има договор на уште три години. И од Macedonian Reds излегоа со одличен пост за сето ова.
Daniel Geey, a football lawyer at Field Fisher Waterhouse, said: "Premier League regulatory commissions have previously been tasked to look at such cases, as Liverpool know from the Christian Ziege ruling in 2002. The difficulty in the Luis Suárez case is that, even if it went as far as a regulatory commission or to court, and the judge made it clear what the clause says, that is not going to happen before this transfer window closes and perhaps not even before the January transfer window closes.

"Presumably Arsenal are not supposed to know about any confidential clauses in Suárez's contract. That was the problem for Liverpool in the Ziege case when they were fined for making an illegal approach after they were informed of a £5.5m release clause in Ziege's [Middlesbrough] contract. The commercial reality is that Luis Suárez may have to force Liverpool's hand or Arsenal will raise their offer. Liverpool are not going to force the issue in relation to a provision which they believe does not allow Suárez to speak to prospective suitors."
http://www.guardian.co.uk/football/2013/jul/24/liverpool-luis-suarez-arsenal

На крајот на денот кога ке ја простудираш денешната перфектна слика од 95000+ директно комуницираат и те бодрат, 88000+ го прават истото несебично и небитно уште колку ке има понатака низ светот за на крајот на приказната да им возвратиш со вообразеност, непочит и однесување како разгалено дете од предшколска возраст е претстава за модернизација на фудбалер од овој Модерен Фудбал.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364

Тибам главата кељава, се испичка од првиот предизвик и компетиција дрво едно недоделкано.
Не знам дали си сериозен со муабетов али не мислиш дека ова е потег на управата на Ливерпул ? Не ми се верува Реина да кажал "Ај овој го донесовте ја ќе си идам.."

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Не пишувам ништо летово дури траат трансфериве оти како прво немам живци да следам 1589 различни медиуми, а како второ го изгубив чекорот со играчиве од други тимови па да не измислувам топла вода, дали се арни дали не се арни.

А за ова гомно досега сум кажал се, кога можеше Керол толку лесно да го продат, можат и гадов. Не ми е јасно само зошто навивачиве го гледаат како нешто божествено и незаменливо. Дури кога ќе го видам, жал ми паѓа за дресот шо го носи ми иди да појдам и после секое облекување да му ги перам да не седи валкан светиот дрес.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Не знам дали си сериозен со муабетов али не мислиш дека ова е потег на управата на Ливерпул ? Не ми се верува Реина да кажал "Ај овој го донесовте ја ќе си идам.."
Целта беше да се има компетиција сезонава на голманската позиција. Бенитез го побара Реина и овој одма скокна у Наполи. Што има поише да се каже...

He sucks anyway.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Лошо е ова со Суарез...според мене нема ни приближно сличен играч на пазарот којшто би го заменил. да се разбереме, под адекватна замена на Суарез подразбирам квалитетен, искусен и веќе етаблиран напаѓач.
Таков во моментов нема на пазарот. Барем мене не ми текнува на ниеден, можеби оној од Порто.
А осеќам дека ако си иде Суарез ке го јадеме со Солдадо, фин играч ама незнам колку би се вклопил во нашаа тактика.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Како може оној ибрикот Роџерс пред 2 дена да рече дека Суарез е играч на Ливерпул и не е на продажба а денес да вика ако Арсенал го сака треба да понудат повеќе пари???
Сега јасно ми е ,решени се да го продадат т.е сакаат да го продадат само неможат да ја добијат посакуваната цена пошто Арсенал не се глупи и знаат што прават.

Ах како ќе не надмудрат..Ќе си седиме ние со Аспас сезонава,гледам јас.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Како бе брат така сега ти е јасно дека сакаат да го продадат?
Како ти стана јасно дека сакаат да го продадат а пред 2 дена не сакале?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Како бе брат така сега ти е јасно дека сакаат да го продадат?
Како ти стана јасно дека сакаат да го продадат а пред 2 дена не сакале?

Па не сум видел до сега изваја од Роџерс или од било кој да каже ако го сакаат ќе треба да дадат повеќе пари..

изјавите беа до пред 2 дена и на Роџерс и на Ајре, он е играч на Ливерпул, има преголема вредност за клубот, дрн дрн дрн
и сега од еднаш им порачуваат на Арсенал спремни сме да ви го дадеме само понудете 50м..

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Како може оној ибрикот Роџерс пред 2 дена да рече дека Суарез е играч на Ливерпул и не е на продажба а денес да вика ако Арсенал го сака треба да понудат повеќе пари???
Сега јасно ми е ,решени се да го продадат т.е сакаат да го продадат само неможат да ја добијат посакуваната цена пошто Арсенал не се глупи и знаат што прават.

Ах како ќе не надмудрат..Ќе си седиме ние со Аспас сезонава,гледам јас.
Па сигурно нема да каже: "Еј го продаваме Suarez, ајде кој сака ем со намаление"... :D

Инаку мое мислење, базирано на твитот на Henry, е дека не сакаме да го дадеме на Arsenal и чекаме понуда од Real Madrid или друг клуб надвор од Англија па и за понуда од 40М. А ако не се најде купувач надвор од Англија, нема да го продаваме летово односно ќе чекаме понуда во Јануари или евентулно следното лето, а до тогаш Suarez ќе мора да игра на ниво, бидејќи освен тоа што ќе сака да се избори за трансфер во поголем клуб, следната година има и светско првенство па ќе мора да запне и тука е нашата шанса да извадиме уште една година од него и да атакуваме на 4-ката... Тотенхем направија така со Modric, со сила го држеа па пак овој играше максимално, А и Manchester Utd. со C. Ronaldo направија нешто слично односно се знаше една година порано дека C. Ronaldo ќе иде во R. Madrid па пак ја изигра сезоната на највисоко можно ниво и си освои златна топка (ако не се лажам, по сеќавање). Зошто не и ние, зошто да го дадеме Suarez на некој кој сакаме да го престигнеме. Се надевам дека Henry & co. знаат што прават...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
50 mln funti plus 1 i ke go daeme, taka mi ide. Samo kogo u zamena e prasanjeto. I koga ke go daeme.

Latinogomno.
Neka sedi madro. Peshlak. Neli e za engleski novini rabotava.
Kelesh

Kajgana Shop

На врв Bottom