Малце прашина се насобрало тука
А кој бевме Роџерси редовно коментиравме и се надевавме во чуда.
Сега вљда свите смо остареле па сеедно ни е.
Него шала на страна, барем ја ги пратам ептен редовно, овие 7 текми, уште нејќам да кажам као ВАУ! Ама искрено, онака без никакви очекување, оставив да видам шо ќе се дешава, едино веруев у екипата шо седи зад клубов и ги брка сите работи. Толку ми се стабилни шо мислам дека ретко прават утки, барем така мислам.
Нема да давам оцени, а и првава сезона шо и да се деси ќе биде пролазна и добра сезона без големи очекувања само уживање и пратење на се.
За сега уште го рачунам како хани-мун период, може претерувам, ама ќе почекаме.
Ги пратам од прва текма на прирпеми и секој потег од новиов тренер. Малце сум позитивно изненаден и ми влелва доста мир, мир у куќа
Вљда овој е Нормал оун, а тој што си отиде беше Енерџетик оун.
Ми се свиѓа што е директен со секој од нив и така ги сече у старт, како со Куанса на почетокот.... го закопа малиот, ама боље така него да се влечкаме.
Од играва доста зрело и систматично, се знае кој се целите, некој модернизиран и унапреден стил на Клоп. Поголема контрола, ама не се иде со глава у ѕид. Малце имам замерки за трилион шанси што им пуштивме на Јунајтед и Бормут, тука би требало малце постабилно и појако. Нападот е перфект и имаме преголем избор. Диаз е конечно корисен, а не само атрактивен како лани. Позицијата на Гакпо конечно му е дадена таја шо највише знае да ја игра и тоа полн погодок. Жота здрав и немаме гајле за купови и голови од клупа, човекот си е роден за такви работи. Њунез малце ме плаши како ќе тече работата со него, ама ајде вљда ќе нејде и позиција за него, најголем проблем веројатно е комуникацијата. Салах е Салах. Киеза очекуем да биде ептен солиден(сакам да биде ептен солиден).
Средината-
Рајан - ВАУ! Браво, кој кажаја на почетокот дека он ќе ја покрива таја позиција бев као ВТФ? Не веруев едноставно. После две кола почнаја да пишуаа дека е мн добар, сварно беше, ама нејќев да прифатим. Мислев дека нема сапас, ама ептен добро го погоди + со Мака се покриваа страшно и у комбо са огин.
Собо - шо знам.. знае, ама како да не ми е константно добар - не знам зашо таков впечаток ми остави, како да му фали уште нешто за да биде фактор плус. Она гејм чејнџер.
Џонс мислим дека годинава ќе има добар удел за ротација и купови.
Елиот- баш ми е жал шо се повреди пошо на припремтие беше сварно добар и очекувам да добива минути.
Ендо - добра бек ап опција на 6ка, поготово кој ти треба подефанзивен и тврд пристап.
од младите очекуем Мортон да биде ставан у купоој и да добива шанса, ако го биде супер ако не сигурно ќе го продадат и апсолутно Нијони сакам да го гледам у куповите.
Како идеме кон назад така све сме потенки па така одбраната некако ми е најтенка ако некој се повреди, поготово ако тоа биде Дајк... нејќам да мислам на тоа.
За сега уживам у секоја утакмица. Ќе видиме шо ќе донесе времето, ама доста позитивен сум околу цел проект и новиов тренер.