- Член од
- 6 мај 2008
- Мислења
- 1.836
- Поени од реакции
- 495
Не мора да вреѓаш ! Гледа, и тоа ако не директно, индиректно... Го крена погледот, кон судијата... Џабе само се расправамеМоре копуци едни све да ви ебам како така го вреѓате РВП дека бил крив за вториот жолт.
Дали вие некогаш сте играле фудбал?
Дали прочитавте што пиша Зегерман горе? Дали ги гледавте интервјуата?
Разликата помеѓу СВИРЧЕТО на Бусака и ШУТОТ на РВП било само ЕДНА СЕКУНДА. Напаѓач кога прима топка е сконцентриран на топката и не гледа во судијата дали е во офсајд или не е туку гледа како да даде гол. Дали знаеш ти дека на напаѓачите им се дерат од мали, доколку дигнат глава пред гол да видат дали се во офсајд? Очигледно не знаете пошто никогаш не сте играле фудбал.
Еве ви многу прост пример, во саботата кога игравме со Сандерленд, свирчето се слушна минимум 3-4 секунди пред Аршавин да ја смести топката во голот. Дали требаше и Аршавин да добие жолт картон?
Значи повторувам, РВП не ја шутна топката од нервоза во тоа рекламите па за да добие картон, тој фино лепо си проба да даде гол. Јас незнам само Бусака што мислеше во моментот кога на ваков натпревар со 90 000 гледачи доделува втор жолт картон за шут една секунда после неговот свирче и со тоа автоматски им даде преголема шанса на Барселона...
Сеа за натпреварот, со играта Барса беше 100 пати подобра од нас и заслужи да иде понатаму, меѓутоа подобриот не секогаш победува во натпреварите и иако ние бевме ептен очајни и послаби сепак со 11 против 11 неможеше Барса толку да се отвори за да го постигне вториот гол. Верувам дека имавме одлична шанса доколку останевме со 11 души на терен.
Не е тоа пишано правило кое под дифолт се применува ко на пример игра со рака ала голман од играч на гол линија, кое мора да се казни со директен црвен.Кога Ван Перси ќе го прочита ова, ке сфати шо напрајл
On whether Arsenal would have won the game with 11 men…
Yes. I felt Barcelona gave a lot in the first half where we were completely dominated, I agree with that. But in the second half, you felt there was more space and, I knew, like in the first game, we would come back into the game. I am convinced we would have won this game.
Извор : Официјална страна на Арсенал
Не сум навивач ни за Арсенал,ни за Барселона.Од неутрална гледна страна да кажам нешо:
Значи имавте проблем при исфрлувањето на топката,се губеа едноставно.Прашање на време беше кога една од топките ќе ја пројде одбраната и ќе примите гол.Со кој памет Венгер игра одбрана(а никад до сеа нема играно) и тоа со Барселона,ма дај ти се молам.За црвениот картон за Ван Перси,требаше да го добие уште при првиот пат кога беше опоменат за жолт,така да не се бунете уопште за таа работа.А онаа бандерана бентнер нека си го свирне вечерва,ме изнервира до даска,баш си мислев ќе испаднат овие идиотиве од лига на шампиони кога тој неможе да смести чиста топка во гол.Памет за друг пат,Венгер више никад да не игра одбрана,едноставно не ве бива за тоа.Имате супер тимче и многу ми е жал што испаднавте,сепак големи честитки од мене.
хахахахахах смешен си СМЕШЕН си бе нели ти е срам да пишеш ека изигравте машки ХАХААХАХАХАХАХА, не се откажавте до послеедната секунда, од што не се откажавте? од бранење? од тоа што неможевте а сврзете 2 ебани подавања? Е и у право си на Барса суијата синоќа играше напаѓач, дефанзивец, се во едно, он шутна 20 шута кон голот на Арсенал, он се погрижи Арсенал да нема НИ ЕДЕН ШУТ кон голот на Барса, затоа ургирајте до Венгер да земе и он некој судија за да има напаѓач плус..Горд што сум навивач на таков голем тим како Арсенал кој е величествен како во победите така и во поразите.
Денеска изигравме машки, претрчавме стотици километри, не се откажавме до последната минута и да имавме малку среќа и смиреност од Бентнер на крај и ќе се радувавме. Вилшер, просто ме воодушеви и јас да сум Венгер уште утре би му ја дал капитенската лента.
И да барселона уште еднаш покажа дека НЕ МОЖЕ да победи на големите натпревари без помош од судиите
Пријателе, како прво на погрешен форум си, оди си кај милите ти каталонци. Како второ, нам не ни требаат 10 шута на гол, доволен е ЕДЕН! И молим ти се оди тамо со судијата на кафе да си исплатиш тоа што дужиш.bb[noone];4142570 напиша:хахахахахах смешен си СМЕШЕН си бе нели ти е срам да пишеш ека изигравте машки ХАХААХАХАХАХАХА, не се откажавте до послеедната секунда, од што не се откажавте? од бранење? од тоа што неможевте а сврзете 2 ебани подавања? Е и у право си на Барса суијата синоќа играше напаѓач, дефанзивец, се во едно, он шутна 20 шута кон голот на Арсенал, он се погрижи Арсенал да нема НИ ЕДЕН ШУТ кон голот на Барса, затоа ургирајте до Венгер да земе и он некој судија за да има напаѓач плус..