Фан Клуб: Арсенал

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
бендтнер КРЕТЕНУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ КРЕТЕНСКИ!!!!!!!!!

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
bb[noone];4142570 напиша:
хахахахахах смешен си СМЕШЕН си бе нели ти е срам да пишеш ека изигравте машки ХАХААХАХАХАХАХА, не се откажавте до послеедната секунда, од што не се откажавте? од бранење? од тоа што неможевте а сврзете 2 ебани подавања? Е и у право си на Барса суијата синоќа играше напаѓач, дефанзивец, се во едно, он шутна 20 шута кон голот на Арсенал, он се погрижи Арсенал да нема НИ ЕДЕН ШУТ кон голот на Барса, затоа ургирајте до Венгер да земе и он некој судија за да има напаѓач плус..
Nemora nie da sutirame moze Busqets da sutne mesto nas isto ni se faka a toa sudijata moze komotno da se otkaze od fudbalot(kako sudija)! Kade be sudija od swicarska saka da sudi golem natprevar so koj pamet ni ima liga swicarska ne on nema kade da sudi uste pa so golemo renome bil of lele

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Neznam dali se sekavate na 2006 finaleto, slicna prikazna isti zavrsetok. Togas Lehman popi crven, napravija promena na golman i penal, pa izgubija od Barca, sea pak se napravi promena na golman i padna crven.
Mozebi bese pogresna taktikata na Wenger, so 2-1 da se branis, no dobro mu idese, baska me iznenadija cel tim kako moze bunker da igraat i da go izdrzat toa. Mislam deka sve otide u voda od koa Fabregas izigra muski so peta. Vikate, covek e moze da zgresi, kade pred 16nik so peta, a cela Barcelona okolu tebe? Da napravi nekoj nov, aj razbiram ali on, pa i kapiten. Vo nekolku slucai se kolea so sudijata, on gleda. Go postuem kako igrac, karakter e, ali sea koa najmnogu mu trebase na timot, da gi povede on kako pizda se kriese. So ako vika i se tepa za timot, se isplasil da ne go kupi Barca, bas ispadna mocko. Podobro RvP da bese kapiten, kolku tolku ima muda i ne mu e strav da se kara so sudija ili so igraci. Naredna utka bese so si rekoa site, igrame so Barcelona da bideme nezni i da gi pocituvame. Ne vidov nieden asalen faul od Arsenal da im dadat do strav deka use ne e niso gotovo i so ako se na Nou Camp. Kaj bese tenok natprevarot sudijata go dosredi, no toa e sto e.
Sea samo koncentracija na premier liga i FA cup, barem da dokazeme deka Arsenal e golem tim i ne se otkazuvaat lesno.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Кога Ван Перси ќе го прочита ова, ке сфати шо напрајл

On whether Arsenal would have won the game with 11 men…
Yes. I felt Barcelona gave a lot in the first half where we were completely dominated, I agree with that. But in the second half, you felt there was more space and, I knew, like in the first game, we would come back into the game. I am convinced we would have won this game.

Извор : Официјална страна на Арсенал
РвП искрено не направи ништо лошо, не знам како можеш да бидеш толку убеден дека видел....Се виде човекот дека е револтиран и изнервиран, едноставно не ја слушна свирката....Значи според тебе треба оскар да му дадеме за добра глума....Не зезај, РвП никогаш не би го оштетил својот тим намерно....Единствен кривец е судијата, ептен ја претера со картоните вчера....Каде беше судијата кога Абидал го фати за врат РвП, срамота.....
Видовме во првиот натпевар дека чим Барса прими гол, се може да се случи.....А црвениот само не пресече и беше јасно ќе биде многу тешко...
Сепак браво за дечките уште еднаш, оставија срце на терен. Беше тешко да покриеме со 11 играчи, а со 10 уште потешко, но супер се држеа...
И некој друг спомна Венгер да се смени.....:lud: Аман те веќе со тие муабети....

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
КОГА АРБИТРИТЕ ЌЕ ЈА ЗЕМАТ РАБОТАТА ВО СВОИ РАЦЕ

Не сум разочаран, но не ми е сеедно, не сум рамнодушен но сум горд на тимот кој го сакам поради тоа што е. Поради тоа што секоја година се бориме секаде, не се откажуваме, трофеите ќе дојдат кога судиите ќе сфатат дека не игра само Барселона фудбал.

Да бидам реален и да не се лажеме, Барса доминираше а ние на сите 4 натпревари грешевме што им ја дадовме играта, требаше барем еднаш да се обидеме ние да доминираме, во Лондон на Емирати нашата храброст се исплати, победивме, мислев ќе продолжиме така и на Камп Ноу, но таму пред време се предадовме, се откажавме од нашиот идентитет, од нашиот заштитен знак, нападот. За некоја наредна средба се надевам дека нема толку лесно да им ја предадеме топката, се надевам дека конечно ќе сфатиме и ќе им ја криеме топката ако ништо друго. Сите видовме колку беа нервозни пред да го постигнат првиот гол, но со нашата затворена игра јасно беше дека во некоја прилика вниманието ќе попушти и ќе примиме гол. А кога Барса беше нервозна и правеше глупости на теренот тогаш немаше судија, го немаше кога се превеа фаули над Насри, пред се над Вилшир го претепаа детето, над Кошеилни, над Диаби, го немаше на теренот да даде жолт кога Меси шутираше од офсајд, кога Маскерано со сатар се шеташе по теренот.

И како не ни е срам нас, бедни фанови на Арсенал, да помислуваме на такви работи, да ја победиме таа „величина“ од Барселона, па само против нив на судијата му е дозволено да не гледа, привилигираните копуци од Каталонија, поради кои секој вљубеник во фудбалот, без разлика дали има свои фаворити или е неутрален, е осуден да биде сведок на смешни судиски одлуки, да чувствува горчина во устата (која не е предизвикана од пивото и мезето), да се чувствува предаден од „најдобрите на светот“ кога не оди според нивниот план. Барса игра атрактивен и убав фудбал, несомнено дека ги освојуваат срцата на неутралните фанови на фудбалот во целина, но зошто мора на секое големо натпреварување судијата да дава картони ако некој накриво го погледне Меси, или Чави, така беше против Челзи пред неколку години, против Интер лани, дури и против Реал кога играат во Примера? Ако се толку добри зошто мора судиската четворка да им го чува грбот во ЛШ 6 сезони по ред? Зошто и другите тимови да немаат исти шанси кога играат против Барселона? Па не го измислија Каталонците фудбалот, и пред тоа народните маси ја играа таа страствена игра, модерната најважна споредна работа на светот.

Не сум лицемерен кога ќе кажам дека се лутам на Арсенал кога судиите свират во наша полза (што е ретко како Халиевата комета), јас го сакам фудбалот, јас верувам во фер плеј. Зошто да им се лутам на ВБА кога не растурија во второ полувреме на почетокот на сезонава, едноставно не надиграа, ние грешевме тие тоа го искористија и ни напикаа три гола, и патем цело полувреме не напаѓаа, секоја чест.
Секоја чест и на Барса што не ни дозволи да шутнеме кон голот, што не ни дозволи да излеземе од нашата половина, ама зошто кога видоа дека сме тврд орев, почнаа да плачат кај судијата за картони, не правеме само ние фаули, Маскерано дебело заслужи картон, ама тој игра за Барса, Бускетс исто, за Абидал и да не зборам( на теренот се однесуваше како ренџер) Меси повеќе плачеше кај судијата од што играше (и во Лондон и во Барселона) зошто и тој не доби картон поради приговор?

Уште колку ќе не силуваат судиите на вакви големи натпревари?

Им честитам на фановите на Барса, и пред да продолжите да се трескате од земја, имајте доблест и признајте дека Бусака дебело ви помогна, ако ја освоите ЛШ ве молам дајте му медал и нему, го заслужи.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
bb[noone];4142570 напиша:
хахахахахах смешен си СМЕШЕН си бе нели ти е срам да пишеш ека изигравте машки ХАХААХАХАХАХАХА, не се откажавте до послеедната секунда, од што не се откажавте? од бранење? од тоа што неможевте а сврзете 2 ебани подавања? Е и у право си на Барса суијата синоќа играше напаѓач, дефанзивец, се во едно, он шутна 20 шута кон голот на Арсенал, он се погрижи Арсенал да нема НИ ЕДЕН ШУТ кон голот на Барса, затоа ургирајте до Венгер да земе и он некој судија за да има напаѓач плус..
Детенце, Арсенал одиграа баш како што треба да се игра против Барса на Камп Ноу.
Арсенал се бранел? Арсенал им оставаше посед на топката во средината на Барса и ги тераше преку крила да форсираат игра што се виде многу ефективно во првото полувреме каде што за малце не остана 0-0. Арсенал низ целата утакмица имаше 4-ца во одбраната, не 7-8 души во одбрана како некои екипи против Барса.
А за шутевите кон гол, ќе ги имаше Арсенал доста од 60-та минута натаму ако не добиеше ван Перси црвен картон.

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
Јас не сум фан на Арсенал али онаа утакмица беше местена 100% :) али ајде...повеќе среќа нареден пат... :)

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
Детенце, Арсенал одиграа баш како што треба да се игра против Барса на Камп Ноу.
Арсенал се бранел? Арсенал им оставаше посед на топката во средината на Барса и ги тераше преку крила да форсираат игра што се виде многу ефективно во првото полувреме каде што за малце не остана 0-0. Арсенал низ целата утакмица имаше 4-ца во одбраната, не 7-8 души во одбрана како некои екипи против Барса.
А за шутевите кон гол, ќе ги имаше Арсенал доста од 60-та минута натаму ако не добиеше ван Перси црвен картон.
Ти бе читаш ли ? ја му реплицирав оти пишал дека изиграле Арсенал машки, а тоа дека играле како што треба да се игра на Кампот го прочитав само од тебе не и од него, Арсенал имале само 4ца во одбраната ???? Ти сигурно си гледал друга утакмица, а иначе еве ви и една многу битна слика http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1921013510977&set=a.1141329499364.2021770.1411252868&theater

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
bb[noone];4142825 напиша:
Ти бе читаш ли ? ја му реплицирав оти пишал дека изиграле Арсенал машки, а тоа дека играле како што треба да се игра на Кампот го прочитав само од тебе не и од него, Арсенал имале само 4ца во одбраната ???? Ти сигурно си гледал друга утакмица, а иначе еве ви и една многу битна слика http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1921013510977&set=a.1141329499364.2021770.1411252868&theater
Дете,ај одјеби.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Момаков има да биде легенда во Арсенал.....Колку е само разочаран се гледа од сликата...http://www.arsenal.com/news/news-archive/wilshere-i-couldn-t-hear-ref-s-whistle
Иначе вчера изигра на ниво и без респект кон манекените на Барса. Многу ми беа интересни како паѓаа при најмал контакт, посебно Меси.
Штета вчера што не се прослави Бентнер на крајот, имаше неверојатен пас од Вилшир, али тоа самодовербата на Бентнер никако да ја видиме на дело кога е најпотребно.....
И да @bb[noone] иди олабаи го еднаш на Бусака и не замарај тука....

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Незнам што да кажам
Судијата играч на натпреварот,тоа е тоа
Неправедно помина Барса.
Сеа мора да се фокусираме на Премиер лигата!

Колку време ке биде Шчезни аут?

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Незнам што да кажам
Судијата играч на натпреварот,тоа е тоа
Неправедно помина Барса.
Сеа мора да се фокусираме на Премиер лигата!

Колку време ке биде Шчезни аут?
За Шчезни уште нема ништо официјално, но според изјавите негови, лошо изгледа работава.....
Но изненади вчера Алмуња, ако продолжи вака да брани и нема многу да се забележи отсуството на Шчезни....

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Читам и не можам да поверувам. Скоро сите се согласуваат дека судењето не беше Ок, само навивачите на Барса не признаваат, уште па бараат и панал за Меси.
Пишуваат Арсенал немал ниту еден удар кон гол во првите 45 минути. Па немаше, а не му ни требаше. На Арсенал му одговараше да остане 0-0. За разлика од Арсенал, на Барселона и тоа како и требаше гол, и нормално дека таа ќе создава повеќе шанси. И падна голот на Барселона. 1-0 поволен резултат за Барса. Не викам дека не беше заслужено водството, пукна добрата одбрана на Арсенал во 45 минута и ете ти казна.
Е сега најголемите глупости се случуваа во второто полувреме. На среќа на Арсенал, Бускетс си даде авто гол. Резултатот 1-1, а Барселона мора да даде цели 2 гола. И пак пишуваат дека Арсенал немал удари кон гол, па пак ќе напишам, Арсенал немаше потреба за гол. На Арсенал му одговараа тие 1-1, исто како што му одговараа и тие 0-0. Реално, не беше невозможно Барса да даде уште два гола, но ќе беше многу тешко. Е тука настапи судијата на сцена и неколку минути по голот и изедначувањето на резултатот исклучи играч на Арсенал за чиста глупост. Падна и вториот гол за Барса. Резултатот изедначен. Помислив дека ќе биде среќа кој ќе даде гол, и верував дека Барса ќе го даде. Ама не беше среќа, беше пенал!
Е сега на било која екипа во ваков натпревар да и исклучат играч во 50 минута и да свират пенал(по долго двоумење) при поволен резултат, немаше да и биде сеедно.
А аргументот дека Арсенал не мал шутови кон гол, нека си го повторат во себе навивачите на Барса и нека се потсетат на натпреварот со Челзи пред неколку години.

G

Gray Foxx

Гостин
Човеци барајте си ја кривицата во својот тим и во едно глупо човече наречено Бентнер!

Kajgana Shop

На врв Bottom