Фан Клуб: Арсенал

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Горд што сум навивач на таков голем тим како Арсенал кој е величествен како во победите така и во поразите.
Денеска изигравме машки, претрчавме стотици километри, не се откажавме до последната минута и да имавме малку среќа и смиреност од Бентнер на крај и ќе се радувавме. Вилшер, просто ме воодушеви и јас да сум Венгер уште утре би му ја дал капитенската лента.
И да барселона уште еднаш покажа дека НЕ МОЖЕ да победи на големите натпревари без помош од судиите

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
И честитки бре до Алмунија, ѕвер беше оваа утакмица.
Бендтнер може дефинитивно да оди да се засади.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Кога Ван Перси ќе го прочита ова, ке сфати шо напрајл

On whether Arsenal would have won the game with 11 men…
Yes. I felt Barcelona gave a lot in the first half where we were completely dominated, I agree with that. But in the second half, you felt there was more space and, I knew, like in the first game, we would come back into the game. I am convinced we would have won this game.

Извор : Официјална страна на Арсенал

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
По бедна игра неам гледано,Арсенал бидете среќни што не изгубивте 10-1,не излеговте од ваша половина..А дека имавте шанси за понатака имавте..

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Море копуци едни све да ви ебам како така го вреѓате РВП дека бил крив за вториот жолт.
Дали вие некогаш сте играле фудбал?
Дали прочитавте што пиша Зегерман горе? Дали ги гледавте интервјуата?
Разликата помеѓу СВИРЧЕТО на Бусака и ШУТОТ на РВП било само ЕДНА СЕКУНДА. Напаѓач кога прима топка е сконцентриран на топката и не гледа во судијата дали е во офсајд или не е туку гледа како да даде гол. Дали знаеш ти дека на напаѓачите им се дерат од мали, доколку дигнат глава пред гол да видат дали се во офсајд? Очигледно не знаете пошто никогаш не сте играле фудбал.
Еве ви многу прост пример, во саботата кога игравме со Сандерленд, свирчето се слушна минимум 3-4 секунди пред Аршавин да ја смести топката во голот. Дали требаше и Аршавин да добие жолт картон?
Значи повторувам, РВП не ја шутна топката од нервоза во тоа рекламите па за да добие картон, тој фино лепо си проба да даде гол. Јас незнам само Бусака што мислеше во моментот кога на ваков натпревар со 90 000 гледачи доделува втор жолт картон за шут една секунда после неговот свирче и со тоа автоматски им даде преголема шанса на Барселона...

Сеа за натпреварот, со играта Барса беше 100 пати подобра од нас и заслужи да иде понатаму, меѓутоа подобриот не секогаш победува во натпреварите и иако ние бевме ептен очајни и послаби сепак со 11 против 11 неможеше Барса толку да се отвори за да го постигне вториот гол. Верувам дека имавме одлична шанса доколку останевме со 11 души на терен.

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
awake ti ostaviv potpis na zid vidi si go i so zdravje da si go nosis naredniov mesec :smir:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Море копуци едни све да ви ебам како така го вреѓате РВП дека бил крив за вториот жолт.
Дали вие некогаш сте играле фудбал?
Дали прочитавте што пиша Зегерман горе? Дали ги гледавте интервјуата?
Разликата помеѓу СВИРЧЕТО на Бусака и ШУТОТ на РВП било само ЕДНА СЕКУНДА. Напаѓач кога прима топка е сконцентриран на топката и не гледа во судијата дали е во офсајд или не е туку гледа како да даде гол. Дали знаеш ти дека на напаѓачите им се дерат од мали, доколку дигнат глава пред гол да видат дали се во офсајд? Очигледно не знаете пошто никогаш не сте играле фудбал.
Еве ви многу прост пример, во саботата кога игравме со Сандерленд, свирчето се слушна минимум 3-4 секунди пред Аршавин да ја смести топката во голот. Дали требаше и Аршавин да добие жолт картон?
Значи повторувам, РВП не ја шутна топката од нервоза во тоа рекламите па за да добие картон, тој фино лепо си проба да даде гол. Јас незнам само Бусака што мислеше во моментот кога на ваков натпревар со 90 000 гледачи доделува втор жолт картон за шут една секунда после неговот свирче и со тоа автоматски им даде преголема шанса на Барселона...

Сеа за натпреварот, со играта Барса беше 100 пати подобра од нас и заслужи да иде понатаму, меѓутоа подобриот не секогаш победува во натпреварите и иако ние бевме ептен очајни и послаби сепак со 11 против 11 неможеше Барса толку да се отвори за да го постигне вториот гол. Верувам дека имавме одлична шанса доколку останевме со 11 души на терен.
Не мора да вреѓаш ! Гледа, и тоа ако не директно, индиректно... Го крена погледот, кон судијата... Џабе само се расправаме

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Абе ти сфаќаш ли дека е ЕДНА ебана секунда, дали треба сите да добиваат картони така? Зашто Меси не доби кога ја пимплаше пред да изведат корнер во второ на резултат 1:0?

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Нема потреба од навредувања и препукувања. Јасно им е на сите дека Арсенал беше оштетен на овој натпревар. Да исклучиш играч на ваков натпревар, треба да имаш добро оправдување, некој остар старт или сл, а во ваква ситуација е повеќе од банално.
Не навлегувам во тоа кој подобро играл, кој имал повеќе посед на топка и слични ствари. Јасно е дека Барса доминираше и напаѓаше, арсенал се бранеше, АМА голема услуга и направија и судиите. Црвен картон и пенал на ваков натпревар се премногу и било кој тим да играше ќе изгубеше. Сето ова фрла сенка на победата на Барса.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.092
Поени од реакции
45.987
Кога Ван Перси ќе го прочита ова, ке сфати шо напрајл

On whether Arsenal would have won the game with 11 men…
Yes. I felt Barcelona gave a lot in the first half where we were completely dominated, I agree with that. But in the second half, you felt there was more space and, I knew, like in the first game, we would come back into the game. I am convinced we would have won this game.

Извор : Официјална страна на Арсенал
Не е тоа пишано правило кое под дифолт се применува ко на пример игра со рака ала голман од играч на гол линија, кое мора да се казни со директен црвен.
Мал милион примери има кога играчите продолжуваат со градење на акција а било санкционирано фаул, нормално, зашто не го слушнале свирчето, или кога ете шутнале а немале ни жолт а судијата само ги опоменал.

Пишав на темата за ЛШ, имаш стадион кој со таа 90 илјадна публика е еден од најбучните во Европа, Бусака реагираше ко да едвај чекаше да има шанса да избрка играч од терен, нит се консултираше со помошниците нит го имаше земено во предвид фактот дека 90 000 свирежи и те како можат во случајов да си го направат своето. Според Скај Англија имало само една секунда од неговиот свиреж и шутот на Ван Перси, што е навистина мал временски интервал, обично жолтите картони се даваат апла по свирежот, кога играчов си продолжува со акција и шутира иако гледа како го оставаат тоа да го направи а и гледа дека голманот абер нема да интервенира.

Инаку на Вар Перси сепак треба да му се замери но за реакцијата во прво кога го закачи Алвес, тука непотребно доби жолт кој ете подоцна се покажа ко пресуден, башка ризикуваше и директен црвен со тој потег, али ете ако тука он го заслужил тоа тогаш моменти претходно истото и Абидал го заслужи кога го фати за гуша.

п.с. И Венгер го критикуваше Бусака за таа одлука и беше дециден дека тоа не е за жолт картон.

п.п.с. http://www.skysports.com/story/0,19528,11945_6802917,00.html

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Не сум навивач ни за Арсенал,ни за Барселона.Од неутрална гледна страна да кажам нешо:

Значи имавте проблем при исфрлувањето на топката,се губеа едноставно.Прашање на време беше кога една од топките ќе ја пројде одбраната и ќе примите гол.Со кој памет Венгер игра одбрана(а никад до сеа нема играно) и тоа со Барселона,ма дај ти се молам.За црвениот картон за Ван Перси,требаше да го добие уште при првиот пат кога беше опоменат за жолт,така да не се бунете уопште за таа работа.А онаа бандерана бентнер нека си го свирне вечерва,ме изнервира до даска,баш си мислев ќе испаднат овие идиотиве од лига на шампиони кога тој неможе да смести чиста топка во гол.Памет за друг пат,Венгер више никад да не игра одбрана,едноставно не ве бива за тоа.Имате супер тимче и многу ми е жал што испаднавте,сепак големи честитки од мене.

Па незнам..Мислам дека до пред грешката на Фабрегас изигравме солидно во одбрана.

Ајде и јас да си кажам мој коментар..Браво за Алмунија, Кошиелни, Вилшер и Бусака. Робин направи грешка во прво полувреме кога му врза шамар на Алвес, ама како и да е, втор жолт за тоа нема да добие ниту гостински играч во 4та Македонска лига. Знам дека ќе беше многу подруго ако останевме со 11, а притоа Аршавин влезеше место Росицки на изморена Барса. Може треба Бентнер тие прилики да ги реализира пред редовно да искача во медиумите со изјави дека заслужувал прва постава, ама тоа е. Диаби солиден само што на неколку пати го пцуев затоа што ја држеше топката непотребно.

Сепак Барса изиграа одлично и искрено сакам да на крај да испадне дека сме испаднале од шампионот.

--- надополнето ---

И да, глумци во театар. За оние на форумов мислам.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Не заслуживте да се елиминирате, едноставно со се срце денеска бев за вас.

Пс. Погледнете го полуфиналето од лани кога Мота доби црвен, и таму може убаво да се гледа како судиите потклекнуваат на притисокот од публиката, и што грди навивачи имаат овие од барца. Втор жолт немаше за Ван перси 100%, едноставно дечкото не го слушна судијата, можеби го виде знаменцето но судијата не го слушна, а како што знаеме без да свири судијата играта продолжува, и дечкото најнормално шутираше со намера да постигне гол, но што е тука е, се надевам ке бидете шампиони на ПЛ.

ппс. Вилшер звер. :)

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
Горд што сум навивач на таков голем тим како Арсенал кој е величествен како во победите така и во поразите.
Денеска изигравме машки, претрчавме стотици километри, не се откажавме до последната минута и да имавме малку среќа и смиреност од Бентнер на крај и ќе се радувавме. Вилшер, просто ме воодушеви и јас да сум Венгер уште утре би му ја дал капитенската лента.
И да барселона уште еднаш покажа дека НЕ МОЖЕ да победи на големите натпревари без помош од судиите
хахахахахах смешен си СМЕШЕН си бе нели ти е срам да пишеш ека изигравте машки ХАХААХАХАХАХАХА, не се откажавте до послеедната секунда, од што не се откажавте? од бранење? од тоа што неможевте а сврзете 2 ебани подавања? Е и у право си на Барса суијата синоќа играше напаѓач, дефанзивец, се во едно, он шутна 20 шута кон голот на Арсенал, он се погрижи Арсенал да нема НИ ЕДЕН ШУТ кон голот на Барса, затоа ургирајте до Венгер да земе и он некој судија за да има напаѓач плус..

D

D_NazGUL

Гостин
bb[noone];4142570 напиша:
хахахахахах смешен си СМЕШЕН си бе нели ти е срам да пишеш ека изигравте машки ХАХААХАХАХАХАХА, не се откажавте до послеедната секунда, од што не се откажавте? од бранење? од тоа што неможевте а сврзете 2 ебани подавања? Е и у право си на Барса суијата синоќа играше напаѓач, дефанзивец, се во едно, он шутна 20 шута кон голот на Арсенал, он се погрижи Арсенал да нема НИ ЕДЕН ШУТ кон голот на Барса, затоа ургирајте до Венгер да земе и он некој судија за да има напаѓач плус..
Пријателе, како прво на погрешен форум си, оди си кај милите ти каталонци. Како второ, нам не ни требаат 10 шута на гол, доволен е ЕДЕН! И молим ти се оди тамо со судијата на кафе да си исплатиш тоа што дужиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom