Фан Клуб: Арсенал

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Човеци барајте си ја кривицата во својот тим и во едно глупо човече наречено Бентнер!
Abe sto ste zapnale po Bendtner, sekoj 2 post, on pa on. Sudijata sudi bez vrska penal, Bendtner kriv, crven na RvP Bendtner kriv, on ne e Solskjaer, vlezi i daj gol. Messi minatata prazen gol utna, pa niso, no on e Messi, Bog e toj.

F

fantomX

Гостин
Abe sto ste zapnale po Bendtner, sekoj 2 post, on pa on. Sudijata sudi bez vrska penal, Bendtner kriv, crven na RvP Bendtner kriv, on ne e Solskjaer, vlezi i daj gol. Messi minatata prazen gol utna, pa niso, no on e Messi, Bog e toj.
Судијата не е крив шо Бентнер имаше меч-топка в нозе во 90та минута и успеа да се сплетка ко шо е стап недоделкан.

G

Gray Foxx

Гостин
Па на која основа тогаш бара да биде во првиот тим на Арсенал? Шо е најлошо не можам да речам ни дека промаши бидејки му избега топката као 12 годишно детенце шо игра против својот идол од одбрана. Дај молим те тоа реакција ли беше на професионален фудбалер? Очај!

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Гадниот фор Бенднер што си го даде ве исфрли од Лига на Шампиони...дебилен човек ,место да си даде фор на десно и да шутира тој не ја ни смири му отиде лево у 3 пм.Простак...
Иначе сакав да ги исфрлите ова Шпанциве ,зашто знам дека сега 90% се шансите да освојат...:kesa:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Абе Бендтнер е крив што го утна меѓутоа не е он крив што изгубивме, дај оладете малце со него, сите сме согласни дека не заслужува да игра во прв тим на Арсенал без разлика колку он си сере дека ќе си идел ако не игра прв тим.
Тоа е разликата, при таква шанса РВП има реализација 9/10 Бендтнер има 3/10.
Заклучок: Пак клучен момент беше исклучувањето на РВП

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Дали е крив или не, печен е Бентнер за во некој килав клуб, кај што ќе му даваат помала плата и од нашиве младинци. Дал вчера или било кога згрешил, веќе не е битно, за мене одамна требаше да си ги смени боите.

Како и да е, после вчера.. само можам да кажам, најмалку како навивач на Арсенал, мислев дека Арсенал е единствениот клуб што може годинава да ја спречи Барселона, али тоа баш и не успеа и се надевам дека понатака, поите претпоставки ќе бидат неточни. Тоа е што е, мислев дека оваа сезона ќе стигнеме со успеси од огромни размери, така не мислев изминативе, оваа бев уверен.. но пак ќе кажам, што е, тука е.. остана премиер лигата и ФА купот, кој мислам дека можат и мораат да бидат освоени.

Тоа незначи дека сум оптимист, вербата веќе ми е избледена.. но со сигурност можам да кажам, дека сум горд на овој тим и мислам дека секој од вас кој го има Арсенал во срце, треба да биде горд на оваа генерација и да продолжиме, а најпрвин играчите.. во освојување на првиот триумф после многу години.

Главата горе и заборавете го кампот. Не чека ВБА на 19ти!

G

Gray Foxx

Гостин
Абе Бендтнер е крив што го утна меѓутоа не е он крив што изгубивме, дај оладете малце со него, сите сме согласни дека не заслужува да игра во прв тим на Арсенал без разлика колку он си сере дека ќе си идел ако не игра прв тим.
Тоа е разликата, при таква шанса РВП има реализација 9/10 Бендтнер има 3/10.
Заклучок: Пак клучен момент беше исклучувањето на РВП
I think apart from the ref (despite Barcelona's dominance, that really was a shocking decision) that Bendtner is the real villain of the tie. No idea why this hasn't been mentioned before, but had he passed to RVP at the end of the first leg, it would easily have been 3-1 going to Camp Nou.

Add to that, he gets a great chance to win the tie from a fantastic pass from Wilshere, and his awful touch brought him towards the defender instead of away for an easy shot. He could have hit it first time if he was a real striker. He isn't anywhere near as good as he think he is, and his selfishness and delusion was and is a liability to Arsenal.
Значи неговата желба и очај за слава која бедно мисли дека ја заслужува се покажа како решавачка!

Член од
29 април 2008
Мислења
164
Поени од реакции
1
Херојот на Барса: КЛИК
Не го знаеше ова? па ова беше пред скоро година и пол мислам, и тоа во една недела направи 2 ексцеси, вториот беше кога на публиката и покажа среден прст...

Иначе, за Бендтнер можете да си зборувате што сакате, ама дечкото не беше крив ништо, едноставно за малце не успеа да ја зафати топката како што сакаше, а тоа се случува на секој фудбалер, без разлика колку е добар... и тоа само една шанса беше, е сега мислите дека е Супермен тој, па беше во полн трк и се случи тоа што се случи, на Меси (кој е најдобар на светов) пребројте му ги шансите сам со голман во овие две утакмици што ги утна...

И да си кажам и јас како и сите други овде... да, Барселона беше подобра и веројатно ја заслужи победата, само, дефинитивно ја доби на понечесниот начин, јбг судијата изигра и тоа како пресудна улога во овој меч, али нема везе, бидна се што бидна и сега продолжуваме понатаму... посебни пофалби за Вилшер и Кошиелни, двата натпревари беа на највисоко можно ниво.

Патем, и не очекував многу од овој натпревар, без Волкот и Сонг, со Ван Перси и Фабрегас кои се враќаат од повреда (без разлика колку е долга) за кои исто така не се знаеше до последен момент дека ќе играат, а само што го видов судијата знаев дека ќе има глупости од таков карактер, и на крај кога се повреди Шчежни и дефинитивно се помирив со фактот дека пак среќата ни го сврти грбот, се некако ми беше дежа ву.... само што се некако ми се чинеше дека Бендтнер ќе ги реши со некој негов препознатлив гол, хаха, јбг кога не му успеа со таа шанса знаев дека повеќе ништо нема да испадне....во секој случај, горд сум не дечките, покажуваат оваа година дека се далеку поискусни од ланската сезона и уште малце среќата да ги послужи можат да бидат многу подобри... позз до сите Ганери, сепак тоа е наш тим, во добро и во лошо, ќе ги подржуваме ма какви и да биле... :helou:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
bb[noone];4142825 напиша:
Ти бе читаш ли ? ја му реплицирав оти пишал дека изиграле Арсенал машки, а тоа дека играле како што треба да се игра на Кампот го прочитав само од тебе не и од него, Арсенал имале само 4ца во одбраната ???? Ти сигурно си гледал друга утакмица, а иначе еве ви и една многу битна слика http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1921013510977&set=a.1141329499364.2021770.1411252868&theater
Со целиот тој посед што го имавте, имавте само 2 шута пред црвениот.
Едноставно ти си глуп и не разбираш дека постои нешто што се вика тактика!

--- надополнето ---

Да ама пред да почне пак со неговите изјави дека заслужува прва постава и тоа пред еден РВП, нека почне да ги дава овие клучни шанси.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
ма што сака нека прават тие. Искрено би сакал да го суспендираат арсенал за лш да не се нервирам повеќе .Затоа што нема рамноправност кога играш против барса( во моментот кога нема резултат за понатака).

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Човеци барајте си ја кривицата во својот тим и во едно глупо човече наречено Бентнер!
Да не беше идиотскиот црвен картон, Бендтнер воопшто немаше да влезе во игра.

Како и да свртиш, црвениот картон имаше одлучувачка улога во секој оглед на утакмицата.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.671
Поени од реакции
22.756
Премногу го критикувате Бентнер. Точно е дека имаше шанса да го одлучи 1/4 финалистот(и го одлучи, ама лоша одлука направи:)), ама за само неколку минути на теренот, имаше шанса, нешто што Ван Перси не го направи цели 50-ина минути.
Фабрегас е човекот кој беше изгубен цел натпревар, капитенот, најдобриот играч, диригентот кога греши, цел оркестар е изгубен. Можеби Венгер требаше да го извади уште на полувреме.
Бусака херој на Барса? Признајте пораз, машки. Судиски грешки имаше и во Лондон, кој директно влијаеја на резултатот, ама ние ви честитавме и кажавме: Се гледаме на Камп Ноу.
Премногу се повторуваме, ама и јас како и повеќето фанови на Барселона ќе кажам дека Барса и Арсенал не требаше да се паднат уште во 1/8 финалето, има доста екипи од кои сте подобри а сега ќе играат во 1/4 финале, ама кога се работи за Арсенал и не знам дали веќе очекувате да имате среќа(после тие повреди, малери, баксузи).
Не знам дали ова ќе го сфатите како провокација или пофалба, само ќе кажам: Арсенал го игра најубавиот фудбал во Европа, после Барселона.

Kajgana Shop

На врв Bottom