- Член од
- 6 мај 2008
- Мислења
- 1.842
- Поени од реакции
- 499
In Wenger I Trust - незнам за вас
за медиумската подршка или поточно речено неподршка во право си, а тоа се должи мислам пред се затоа што не го сметаат арсенал за типичен англиски клуб (има многу странци пред се французи а и не го игра нивниот англиски фудбал со нафрлувања и чист физикус). Не си приметил дека кога игра арсенал со тимови од долната табела противничките тимови се екстра мотивирани (како да играат против тим од друга држава), плус се и многу груби на што се должат голем број повреди, а верувај такво нешто не се случува кога игра челзи и манчестер јунајтед.Па како прво ни требаат лекари, сто пати е речено дека оваа генерација е најталентирана досега, а јас тврдам дека имаме подобар тим и од барса (за манчестер и челзи е веќе јасно) само што арсенал игра во премиер лига не во примера каде има дваипол сериозни тима што можат да им се спротистават на гигантите. Второ, мислам дека медиумската маргинализација има удел во ова, како пример по првото коло од ЛШ на еден англиски сајт (не се сеќавам кој) пишуваше "Челзи ја прегази Жилина со 4-1, а исто така Арсенал ја победи Брага со 6-0", а за нашиве весници и спортски емисии и програми и да не зборувам.
Ако сакаат резултати им треба поголема подршка дома и во странство, во секоја предсезонска прогноза за арсенал предвидуваат дека нема да се квалификува ни во ЛШ а тотенхем е секогаш подобро рангиран 2-3 а завршува 7-8 освен лани, тоа ни треба и нас да стане некој и да каже дека арсенал ќе освои ЛШ или сл. па макар и не било така, некогаш ќе освоиме, СИГУРЕН СУМ jea:
Ти или не сфакаш или не сакаш да сфатиш ?Ги читам последниве неколку страници и не можам да се изначудам како успевате да се задоволите со просечноста (као дека секогаш сме близу до врвот секогаш се бориме но на крај со празни раце остануваме.)
Зарем треба сите да станеме медиокритети и да се задоволуваме со самото тоа што сме близу до врвот, јас велам не, ние заслужуваме да бидеме на врвот и треба да дискутираме за тоа што ни недостасува и што треба да се промени за да стигнеме до таму, а не да бараме оправдување и да се задоволуваме со просечноста и обичноста. Арсенал е далеку од просечен тим и тоа сите го знаеме епа ајде да покажеме позитивна енергија и да не се задоволуваме со тоа што сме близу до врвот туку да бидеме на него!!!
Венгер да го пронајде ?? Тој не е лекар... Тој таму нема надгледност... Компетентните во клубот тоа го бараат.... Венгер може само да учествува, но тој како да знае кој лекар да го одбери.... Немојте вакви глупости...Со регулирање на повредите , јасно е дека ќе имаме компатабилен тим во секој сегмент од теренот а со добра игра на одбраната очигледно и голманот ќе нема голем број на удари кон голот со што нема дамора да се резили Алмунија.
Ама кога нешто не оди - НЕ ОДИ!
Сите најдобри играчи ни се повредени освен Арша , јас гарантирам дека он не ни ќе се повреди! зашто? - Поради тоа што Арша седи , сите други 9 трчаат и бркаат и умираат по терен , тој игра само кога има топка во нозе ... што е некои 10 минути од мечот другите 80 одмара...
Да не навлегувам во коментирањето на стилот на игра на Арша , зборот ми беше потребата од најдобар медицински тим што Венгер може да го пронајде... и тоа што побрзо да се стори!
Синоќа ни Сања не настапи за Франција поради повреда... уште еден несигурен за следниот меч... неможе на полошо да оди а? - Навивањето за Арсенал ми укажало дека...секогаш ДА може.
Имам почит кон Венгер , не сакам никој додека е свесен што прави да го промени.
Имам почит кон овој моментален состав , и верувам во тимот , знам дека може да освоиме барем 1 титула оваа сезона и нема да се предомислам се додека не останеме без ниедна можна солуција , без теоретска шанса!
А за повредите ... тука нема што јас , ниту било кој од фан клубов да помогне... само нашиот стручен штаб... ако не се засилиме во тој поглед неможеме ништо на терен ми се чини зашто утакмиците против тимови како : Бирмингем , Хал , Стоук ..... влегуваме со претпазливост зашто знаеме... тие одат да скршат нозе на : Цеск , Насри , РвП ....
Тоа е... Не можам да им докажам, а и повеке не се ни трудам... Шо сакаат нека си мислат !леле леле,ве читам и ви се смеем..па дајте не тропајте глупости бре,Венгер бил крив
Статистички до март месец минатата сезона имавме најмалку примени удари кон голот, а процентуално Алмунија беше во топ 3 отпозади со одбрани, така да не ти држи вода муабетов..Со регулирање на повредите , јасно е дека ќе имаме компатабилен тим во секој сегмент од теренот а со добра игра на одбраната очигледно и голманот ќе нема голем број на удари кон голот со што нема дамора да се резили Алмунија.
Ама кога нешто не оди - НЕ ОДИ!
Сите најдобри играчи ни се повредени освен Арша , јас гарантирам дека он не ни ќе се повреди! зашто? - Поради тоа што Арша седи , сите други 9 трчаат и бркаат и умираат по терен , тој игра само кога има топка во нозе ... што е некои 10 минути од мечот другите 80 одмара...
Да не навлегувам во коментирањето на стилот на игра на Арша , зборот ми беше потребата од најдобар медицински тим што Венгер може да го пронајде... и тоа што побрзо да се стори!
Синоќа ни Сања не настапи за Франција поради повреда... уште еден несигурен за следниот меч... неможе на полошо да оди а? - Навивањето за Арсенал ми укажало дека...секогаш ДА може.
Имам почит кон Венгер , не сакам никој додека е свесен што прави да го промени.
Имам почит кон овој моментален состав , и верувам во тимот , знам дека може да освоиме барем 1 титула оваа сезона и нема да се предомислам се додека не останеме без ниедна можна солуција , без теоретска шанса!
А за повредите ... тука нема што јас , ниту било кој од фан клубов да помогне... само нашиот стручен штаб... ако не се засилиме во тој поглед неможеме ништо на терен ми се чини зашто утакмиците против тимови како : Бирмингем , Хал , Стоук ..... влегуваме со претпазливост зашто знаеме... тие одат да скршат нозе на : Цеск , Насри , РвП ....
Венгер има две биографии, сите тие цитати на блогот се од првата, т.е старата биографија... И нормално, една биографија има преку 350 страници, а таму се само најинтересните детали.... Да не треба да ги преведувам цели ? Во месец ноември ке бидете сведоци на извадоци од новата биографија на Венгер.....Знам дека сме во криза и дека се случиле могу промени во клубот но тоа не значи да се задоволиме со сегашната ситуација, јас а верувам и сите ќе бидеме вистински задоволни кога ќе освоиме некоја голема титула а се до тогаш ќе продолжам да верувам во работата на Венгер затоа што тој е вистинскиот човек за нас впрочем и тој верувам знае дека она што му недостасува на нашиот тим (победничкиот менталитет) ќе се обиде да го поправи.
п.с. каде спомнува во биографијата венгер дека оваа или евентуално наредната година би биле тешки за арсенал??? (го прочитав делот во твојот блог но такво нешто не видов) - до македонец 7?????
Tocno ! Aj za lids opravdano padna poradi dolgovi ! arsenal nemal dolgovi prethodno osven venger koa go naprai stadionot ! Juventus go butna mafija radi mesteni utakmici ko bozem inter gi nemase mesteno ali on ostana,posto juventus bese najakiot klub u italija i nemozese ziva sila da go smeni tamu i sve osvojuvase Taka da pak ne e od dolgovi ! MIlan kako propadnal milan ziti se? So carlo 3 finalija 2 osvoija taka nesto bese sto e propadnatoto ? si otide dojde nov trener donese zasiluvanja i milan e stariot da se uigraat fali ! Drugo sto kazuvas za godinite del piero igral na 37,Van Der Sar na 40,Toti na 38,Nesta,Gigs,Skols,Puyol, toa se ikoni na klubovite toa se motivatori koi ostanaa vo nivniot klub i koi ja vodat igrata na timovite zatoa i imaat nekoi uspesi i se drzat ! A arsenal ??? NEma takva ikona so ke drzi kontorla ! KOa imase Bergkamp,Vieira,Henry i kompanija bea uspesni barem po 1 titula nosea vo vitrinite ! zatoa kjutete ! Ne zborete za teski vreminja arsenal gi nemal osven promena na generacijata so e normalna pojava !Man utd,Celzi,barca,real,milan,juve,inter,bayern zar ovie nemaat dolgovi ???? Nie nemame nikakvi pa pak se pouspesni od nas ! Veke dve sezoni sve u + pa nikakov air ! Problemot e venger so deca koi trcaat sekoj tret den na utakmica sekoj den trening i sekoja sezona po 60 utakmici normalno e da ti otkazat nozete da ima cesti povredi itn ! Ali "Pametniot" Venger ne mu trebaat zasiluvanja !Ти или не сфакаш или не сакаш да сфатиш ?
Сме близу, ама какви времиња беа за нас.... Реков се сменаа многу работи и останавме на врвот... За тоа треба да му бидеме благодарни на Венгер, што не сме како Лидс, Ливерпул, Милан, Јувентус..... Тој не оддржа горе, иако имаше екстремно тешки моменти во клубот.... Менувања на директори, играчи, цели генерации, стадиони, лекари... И што со тоа ? Повторно останавме горе..... Уште оваа и наредната би биле доста тешки години, тоа и го кажува Венгер го неговата биографија и е свесен за тоа....
Ниту се правдаме ниту се задоволуваме.... Но, кога ке погледнам што им се случило на другите големи клубови, во нивните тешки периоди, а што во нашиот тежок период, пресреќен сум..
За тоа сигурно, но мора и да го цениме тоа што тој не не напушти, кога можеше, а тогаш, е тогаш Арсенал никој не би знаел каде би бил... Сигурно не каде е сега... Или шампион или 24 екипа во Англсика Блу Сквер лига, запад.... Тоа е релевантна работа..
--- надополнето ---
Венгер да го пронајде ?? Тој не е лекар... Тој таму нема надгледност... Компетентните во клубот тоа го бараат.... Венгер може само да учествува, но тој како да знае кој лекар да го одбери.... Немојте вакви глупости...