Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
http://uk.eurosport.yahoo.com/football/world-cup/arsene-wenger/article/1099/
Ретко да не се согласувам во било што со Венгер , но ова мислење... некако не ми е јасно...
Ако играч спречи постигнување на погодок со игра со рака во сопствен шеснаесетник... нема причина за да НЕ биде досуден пенал..
Барам ваше мислење за ова?

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Сега ова не го сфаќам. Значи, да не биде досуден пенал ако играч игра со рака во својот шеснаесетник?
if a player unintentionally deflects the trajectory of the ball when he is trying to protect his goal, it's a penalty.
Па добро ако е несакајќи може да не се суди, ама ако топката оди во гол без разлика дали е намерно или ненамерно, секако дека ќе се суди.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Сега ова не го сфаќам. Значи, да не биде досуден пенал ако играч игра со рака во својот шеснаесетник?

Па добро ако е несакајќи може да не се суди, ама ако топката оди во гол без разлика дали е намерно или ненамерно, секако дека ќе се суди.
Јас сватив што значи ама читај го целиот текст .. сваќаш дека сепак бара да не се суди пенал во многу случаеви каде што се игра со рака... и многу една чудна изјава... може да ги тренираме играчите да целат кон рацете на противниците во шеснаесетникот ... а потоа кажува како по 10 минимум пасови треба и пак да не биде осигуран погодокот... малку не логична изјава :]
Сепак е мое мислење , затоа побарав мислења и од други членови :)

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Venger e filozof ! Ne glea deka mu e tapa ekipata i pak se buni za drugi raboti ! Glej prvo ti sredi si ja ekipata pa posle ! A ne da te tepa celzi na stamford bridge so taktika sekoja godina so go gazi ! mu ja dava igrata poso ima najak odbrana celzi i ja ceka strplivo sansata koja ke im ja otvorat na ubistvenite napagaci so gi imaat Malouda,Drogba ! A ovoj nasiov neznae taktika edna da napravi kako so treba da go sprovede toa so eden spic igra kako budala ! site na camak ovoj nemoze da pogodi ! NE kupuva golgeter so ke dava po 30 gola zima igraci so se team-work a so pozicija STRIKER ma aj te molam ! ODi si plis ! GUbi 1-0 ili 2-0 i pravi izmeni u 86 minuta !

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Venger e filozof ! Ne glea deka mu e tapa ekipata i pak se buni za drugi raboti ! Glej prvo ti sredi si ja ekipata pa posle ! A ne da te tepa celzi na stamford bridge so taktika sekoja godina so go gazi ! mu ja dava igrata poso ima najak odbrana celzi i ja ceka strplivo sansata koja ke im ja otvorat na ubistvenite napagaci so gi imaat Malouda,Drogba ! A ovoj nasiov neznae taktika edna da napravi kako so treba da go sprovede toa so eden spic igra kako budala ! site na camak ovoj nemoze da pogodi ! NE kupuva golgeter so ke dava po 30 gola zima igraci so se team-work a so pozicija STRIKER ma aj te molam ! ODi si plis ! GUbi 1-0 ili 2-0 i pravi izmeni u 86 minuta !
Сакаш да покренеме петиција?

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Овој пат... ќе ти реплицирам... Што кога го имаме тој убиствен шпиц... кога е нај малерозен и цело врмее ни е повреден?
Што кога на Волкот одлично му појде голгетерски , кога го повредија?
Дали ако потроши 40/50 милиони за некој играч... мислиш дека поради цената НЕМА да биде повреден? Па ако е така и РвП да му каже цена ќе се увериш дека е многу скап ... еден од нај скапите во нашиот состав но кога не се заштитени нашите играчи за разлика од некои од страна на судиите... не очекувај да се даваат по 30 погодоци од еден играч!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Нема маж... Хахахах..... Само прочитај по другите форуми, како те озборуваат и те прават будала.... Но, очигледно ја зборувале вистината....

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Венгер постави многу добра тактика, али се сложувам дека ни требаше напаѓач што знае да погоди. Имаме многу повредени, ќе дојдат и головите. Ваквите утакмици најмалку решаваат за титула.

И една многу лоша вест... Вермален може да оди на операција!

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Венгер постави многу добра тактика, али се сложувам дека ни требаше напаѓач што знае да погоди. Имаме многу повредени, ќе дојдат и головите. Ваквите утакмици најмалку решаваат за титула.

И една многу лоша вест... Вермален може да оди на операција!
Е тоа е лоша вест и тоа доста.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.367
Поени од реакции
12.792
се пуштам на форумов по подолго време,гледам има баагии спротиставени мислења!!!Ама се сложувам дека Венгер е тврдоглав неможе 4 пати по ред Челзи не тепа на ист начин.Вилшер со неговата добра игра ке настапува за Англија и за младите и за сениорите.И друго шо ме изнервира е со Скилачи беше капитен.:toe:

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
ако веќе мора да бидат прокнижени минус три бода секогаш кога играме против челзи, добро, ама неможам да поднесам губење бодови од второлигаши и кандидати со коефициент од 1,1 за испаѓање од премиер лигата. нема да ми биде гајле ако губиме од челзи а освојуваме титули, и 5-0 и 6-0, око нема да ми трепне. И ЈАС САКАМ ТИТУЛА, РЕДНО ВРЕМЕ Е ВЕЌЕ. ако е до играчите, тргај ги тие младите, создава играчи од светска класа за да освојуваат титули со други тимови, почнувам да мислам дека не само дресовите ни се слични со ајакс, и политиката го фаќа тој пат. или пак е време венгер да си замине или да добие ултиматум, титула или клоца, и тука се сомневам дека управата не ја интересираат титули туку само профитот, ќе видиме до кога ќе им доаѓа публика на стадион со таква намера.

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Abe Makedonec 7 daj link da procitam takvo nesto ! ?Goonerlife prasuvas so ako imame a ni e povreden !? koa veke znae i glea deka sekoj vtor mec mu se povreduva golgeterot treba da kupi i da ulozi vo drug ! a ne so eden da sedi i koa znae deka mu e povreden celo vreme ! GO drzat venger poso im nosi profit poradi nitu edna druga pricina ! Celzi ne dupi kako saka ! Na stamford brigde ni ja dadoa igrata i ne poebaa! Toa ti e !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom