Тестови за бременост

Б

Бат Елохим

Гостин
Сите календари за водење на бременоста започнуваат од последната менструација.
Една пријателка се породи и баш ја прашував водена и е бременоста од последната менструација.
од првиот ден на последната менструација се смета бременост, а термин за пораѓај од првиот ден на последната менструација се додаваат 40 недели + 7 дена...
 

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Јас верувам дека во понеделник кога ке се вратиш од гинеколог ке размислуваш поинаку.Кога ке ти ги каже сите можни несакани последици од абортусот, ке мораш да се запрашаш не дали го сакаш бебето, туку дали се сакаш себеси? Јас не те разубедувам од абортус заради плодот што го ностиш, туку заради самата себе, и твоето здравје.Што ако има компликации, викаат дека е покомплицирано кај жена што не родила, што ако не можеш да имаш потоа деца, што ако настане инфекција? Можеби и ти е страв да кажеш дома, но што ако искрне нешто и мора да се каже? Не дека сум песимист, или дека не им верувам на нашите доктори, ама секогаш постои ризик. Јас ти советувам да размислиш уште 100 пати, нема да бидеш прва што е самохрана мајка на факултет, тоа може да те направи посилна.
 
Б

Бат Елохим

Гостин
А и од кај знаеш... ако твиоте знаат за дечкото, па ваљда претпоставуваат дека си сексуално активна... не се од марс паднати...
тури кафе, седнете, и кажи им се!!!
Можат да викаат, да пиздат, да се дерат!! Нивни проблем!!! Ти си искрена и ништо не ти можат!!
Нема срам, не срам!!!
Тебе така те напраиле, не те донел штркот!!! Кажи им!!!

И батили срам... нема срам. Дете си им! Се би направиле за тебе!! повеќе од која и да е кокошка од другарка што ја имаш!!! Тоа ти гарантирам!
 
Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
A kako da im kazam deka decko mi me ostavi sama misles ke svatat ne nema da svatat,plus tatko mi pred 2 meseci mu praveja operacija od rak uste mojte glupi nevnimavanja im se dovolni.Fala sepak no sekoj znae na sto e sposoben a da bidam samohrana majka toa ne sum sposobna,koga bi imala podrska od tatkoto na deteto se ke bide poinaku zasto ni jas ne go opravduvam abortusot sekogas sum vikala deka podobro e da se omazis otkolku da abortiras,no vo mojot slucaj nema mazenje nema priznavanje na deteto,zasto decko mi kazuva deka deteto e od mars,ne bi mozela da go izdrzam toa,moze nekoja od vas moze no ne i jas ne sum tolku silna,a posledici znam deka ima no samo psihicki,me uverija deka ne e nisto strasno,i nema infekcii zasto posle toa postojat lekovi sepak ke go pravam vo privatna klinika dosta koja e sigurna ne bi si go rizikuvala zdravjeto za nisto
 

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Добро не ја оптоварувајте девојката си има решено, не е секој човек во иста ситуација па да можете да речете дека треба да го роди. Копиљот и раскинал, таа ќе го раѓа!! Лесно е да кажиш да. Зошто бе никој бар малку не размислува како е?
 

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
A vo koj svet zivees?Da go rodam,da me gledaat site so poduen stomak,da go nosam toa dete vo mene 9 meseci i posle tuku taka da go dadam?Tetka mi i tetin mi nemaat dete 5god se obiduvaat da posinat no ne im gi davaat,se im naogaat nekoja pricina a situirani se,dobri se misles lesno ode toa.Ne bi mozela da go rodam i da go dadam nemam srce da se otkazam od bebeto ako go vidam.Znam deka ne sum zrtva trebalo da mislam na toa koga sum se ebela izvinete na izrazot,no od kade da znam deka ke istece vo mene,ne mi bese prvpat i ne bev so nego od pred 1 den tuku 2 god.Mislev deka go znam no svativ deka nemam pojma nisto za nego.A i nemozam da im go napravam toa na moite roditeli da doznaat deka sum bremena pa posle da go porodam i da go dadam.Ne e samo toa ke si go unistam taka i toj zivot sto mi ostana..no nvm samo sakav da ti kazam deka ne bi podnesila da go rodam deteto,da go vidam i da se svrtat nekoi i da mi go odnesat sto e mozno podaleku od mene.
Твоите родители незнаат дека си бремена, а пола форум знае?
Знам дека ти е тешко.
Но треба да размислиш малце со ладна глава дали ако мајка ти би била во твојата ситуација пред да се родиш ти би и го дала истиот совет тоест да го абортира?
Можеш да измислиш 101 оправдување дека абортусот е решение во конкретнава ситуација ама тоа нема да го смени фактот дека подоцна ќе осеќаш грижа на совест.

deteto,da go vidam i da se svrtat nekoi i da mi go odnesat sto e mozno podaleku od mene.

Пази, детето не е аморфна маса на крвни садови и ткива тоа е личност може не е сеуште оформена но тоа е личност која е Божја Креација.
Во моментов тебе ти е битно да не падне брука да го завршиш факултетот да си најдеш работа и да си ги го тераш животот по свое но тоа за мене е неодговорно.
Разбирам дека си под голем стрес но тоа е оправдување да донесеш лекомислена одлука која не се разликува многу од одлуката на твојот дечко.
Тој бега од одговорност истото го правиш и ти.
Нема разлика.
 
Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Polesno e da podelis nesto so nekoj sto ne gi poznavas otkolku so bliskite za nesto vakvo.Ne jas nemam nikakva druga alternativa,toa mi e edinstveno resenie,bev denes na opst lekar znaci kaj maticen,mi kaza deka sega toa vo mene ne e dete i deka nema da bide bas abortus tuku ke bide cistenje zasto deteto se formiralo posle 2 mesec i ne begam jas od nikakva odgovornost kazuvam ne sum spremna za samohrana majka da bidam nemam uslovi za toa,nemam nikakavi uslovi ne mi e zavrsen fax pa da zemam da rabotam i slicno na sto da se oslonam,na drzavata,na koja drzava na koj moi,nemozam da im go napravam ova nikako znaci nema da go gledam ova dete da pate zasto znam deka ke pate nemam sto da mu ponudam,premnogu sum ogorcena i luta polna so bes najmnogu kon mene i posledno sto mi treba e nekoj da kazuva deka begam od odgovornost zasto ne znaes sto se mi se mota vo glava,ne znaes sto bev se podogotvena da napravam,se razbira vo ponedelnik koga ke odam na ginekolog ke vidam sto i kako...ke mu se javam i ke go prasam uste ednas..ako i posle toa mi rece da se gonam i jas i toa vo mene deka ne e negova griza.. nemam kade nemam nisto drugo osven toa,sepak ako go zacuvam kako samohrana majka bi si go unistila zivotot poveke otkolku sto mi e veke unisten a i na deteto..razmisli i ke vides deka e taka i ne se opravduvam zasto nemam opravduvanje toa go znam...samo sum realna duri pomisliv i da go rodam i da mu go tupam da si go gleda zasto toa i go zasluzuva no nemozam da go unistam zivotot na edno dete so takov kreten.
 

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Твоите родители незнаат дека си бремена, а пола форум знае?
Таа бара други искрени мислења кои можат да и помогнат во моментот, а најмалку од се и фале некој од дистанца да и дофрла и да ја напаѓа. Да и јас сум против абортус но според мене детето повеќе би страдало доколку биде родено во вакви околности, а и самата таа. Значи оваа не е баш обична одлука но таа е нејзина и само таа може да одлуче, а ние форумџиите овде сме да и дадеме само совет.
 
Б

Бат Елохим

Гостин
Таа бара други искрени мислења кои можат да и помогнат во моментот, а најмалку од се и фале некој од дистанца да и дофрла и да ја напаѓа. Да и јас сум против абортус но според мене детето повеќе би страдало доколку биде родено во вакви околности, а и самата таа. Значи оваа не е баш обична одлука но таа е нејзина и само таа може да одлуче, а ние форумџиите овде сме да и дадеме само совет.
Јас и давам совет: Збори со твоите!!! Најди го дечко ти и збори и со него!! Не е ова каснење 5 мин. па да се карате и ли како идиотка некоја 12 годишна да викаш дека не сакаш да го видиш!!!
Јави му се, побарај го!! Ова не е само твоја грешка (во наводници).А и не знаеш што носи утрото... може е збунет...не дека го оправдувам... ама некои машки се малку емотивно ретардирани...Ама не одлучувај ништо сама... мајка, татко, сестра...
А татко ти иако е опериран има воља за живот заради тебе... и гарант ќе биде тука за тебе.

Инаку извини вака што ти зборам... ама да си ми другарка и ќе те мавнам ако ме нервираш :toe:
 
P

Princ

Гостин
Mephala, прво смири се.
Не си толку млада, биолошки си во години кога раѓаш најздраво дете.
Знам дека најлесно ти е да го абортираш, ама имаш и други солуции.
Најди го дечко ти, разговарајте смирено (се пријавувам доброволно со калашњиков да ви стојам над глава, колку да не почнете да пиздите и да се дерете, наместо да РАЗГОВАРАТЕ како возрасни). Планови ние сите сме имале и имаме за нашиот живот, ама немаме моќ околностите да ги склопуваме со нашите планови. Силниот и храбар човек се приспособува на околностите.
Разговарајте, видете што ќе одлучите. Не барај он да е покрај тебе со тоа што ти ќе го одлучиш и утре да се спакува, барај и он да превземе дел од одговорноста и крајното решение. Абортираме? Океј, абортираме. Го раѓаме? Океј, ама до мене волу ниеден има да стоиш и да ме држиш за рака дур го раѓам.
Абортусот е "најлесното" решение во моментов, ама не заборавај дека не е единственото.
 

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Polesno e da podelis nesto so nekoj sto ne gi poznavas otkolku so bliskite za nesto vakvo.Ne jas nemam nikakva druga alternativa,toa mi e edinstveno resenie,bev denes na opst lekar znaci kaj maticen,mi kaza deka sega toa vo mene ne e dete i deka nema da bide bas abortus tuku ke bide cistenje zasto deteto se formiralo posle 2 mesec i ne begam jas od nikakva odgovornost kazuvam ne sum spremna za samohrana majka da bidam nemam uslovi za toa,nemam nikakavi uslovi ne mi e zavrsen fax pa da zemam da rabotam i slicno na sto da se oslonam,na drzavata,na koja drzava na koj moi,nemozam da im go napravam ova nikako znaci nema da go gledam ova dete da pate zasto znam deka ke pate nemam sto da mu ponudam,premnogu sum ogorcena i luta polna so bes najmnogu kon mene i posledno sto mi treba e nekoj da kazuva deka begam od odgovornost zasto ne znaes sto se mi se mota vo glava,ne znaes sto bev se podogotvena da napravam,se razbira vo ponedelnik koga ke odam na ginekolog ke vidam sto i kako...ke mu se javam i ke go prasam uste ednas..ako i posle toa mi rece da se gonam i jas i toa vo mene deka ne e negova griza.. nemam kade nemam nisto drugo osven toa,sepak ako go zacuvam kako samohrana majka bi si go unistila zivotot poveke otkolku sto mi e veke unisten a i na deteto..razmisli i ke vides deka e taka i ne se opravduvam zasto nemam opravduvanje toa go znam...samo sum realna duri pomisliv i da go rodam i da mu go tupam da si go gleda zasto toa i go zasluzuva no nemozam da go unistam zivotot na edno dete so takov kreten.
леле на таткото му е главата за капење кога го правел убаво му е било сигурно а сега бега така?:drk:
 

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Твоите родители незнаат дека си бремена, а пола форум знае?
Знам дека ти е тешко.
Но треба да размислиш малце со ладна глава дали ако мајка ти би била во твојата ситуација пред да се родиш ти би и го дала истиот совет тоест да го абортира?
Можеш да измислиш 101 оправдување дека абортусот е решение во конкретнава ситуација ама тоа нема да го смени фактот дека подоцна ќе осеќаш грижа на совест.

deteto,da go vidam i da se svrtat nekoi i da mi go odnesat sto e mozno podaleku od mene.

Пази, детето не е аморфна маса на крвни садови и ткива тоа е личност може не е сеуште оформена но тоа е личност која е Божја Креација.
Во моментов тебе ти е битно да не падне брука да го завршиш факултетот да си најдеш работа и да си ги го тераш животот по свое но тоа за мене е неодговорно.
Разбирам дека си под голем стрес но тоа е оправдување да донесеш лекомислена одлука која не се разликува многу од одлуката на твојот дечко.
Тој бега од одговорност истото го правиш и ти.
Нема разлика.
Во кои услови живеат децата во домот за деца без родители?
Според тебе подобро е детето да биде убиено отколку да живее во "мизерни услови"?
"цел живот да мислам на него"-
Цел живот ќе имаш трауми од злосторот што си го направила.
Жената не го создава детето таа е обичен инкубатор.
Човекот е Божја креација која си ти да одлучуваш за неговиот живот, Пилат?

Мене јасно ми е зошто го подржувате абортусот.
Ако го роди "копилето" ќе падне брука што ќе кажат комшиите.
Со абортусот мислите дека ќе го покриете срамот.
Верувај ми сета вода на планетава нема да го измие вашиот грев.
Слушај, доста тресеш глупости бог создавал луѓе, ти реков ми рече! Да не се ебела кур дете ќе имало сеа! Не ја обвинувам, и се сакало си се онадела! Да имала поддршка од дечкото (идиот на кој што убаво му било дур ја онадел, кој што свршил унатре на своја воља а знае какви се последиците од свршување внатре, кој што идел со неа 2 години и сеа заради ГРЕШКА НА ДВАЈЦАТА сватил дека не ја сака и ја отерал у пичку матер со зборовите НЕ МИ Е ГАЈЛЕ НИ ЗА ТЕБЕ НИ ЗА ТОА ШТО ГО НОСИШ) ќе го родела, ќе било се ок! А ти ако не можеш да и помогнеш не и одмагај! Не се праите хумани многу! Како можеш да убиеш нешто што не е родено???? Ај не дркај ти! Коа дркаш знаеш колку сперматозоиди исфрлаш??? Тоа се потенцијални ДЕЦА а ти ги УБИВАШ исто како шо го УБИВА она тој фетус! Така да
ПРВО: НЕ ТУПИ СО ГОСПОД!
ВТОРО: ОСТАЈ ЈА ДЕВОЈКАТА НА РААТ! НЕ ПИША ОНА ТУКА ЗА ТАКВИ КО ТЕБЕ САМО ДА И УТЕЖНУВАТ!
ТРЕТО: АКО СИ ХУМАН ГЛЕДАЈ И НА ХУМАНАТА РАБОТА ВО ОДНОС НА МЕПХАЛА! ЗАРЕМ Е ХУМАНО ОНА САМА ДА ГЛЕДА ДЕТЕ!? САМА ГО НАПРАИЛА ПА САМА ДА ГО ГЛЕДА?????
ЧЕТВРТО: И ВИКАШ ДА КАЖЕ НА РОДИТЕЛИТЕ... И ШО ДА ИМ РЕЧЕ?? МАМО, ТАТО, ПЕТКО (СТАНКО КАКО САКАТЕ НЕКОЕ ИМЕ НА ВОЛОТ ДАЈТЕ МУ ПО ВАША ЖЕЛБА) МЕ НАПУМПА И МЕ ОСТАИ АМА ЈА ЌЕ ГО РОДАМ ДЕТЕТО ЗАШО ЧОУЗЕН УАН ТАКА МИ КАЖА И ЌЕ СИ ГО УНИШТАМ МОЈОТ А ВОЕДНО И ЖИВОТОТ НА ТОА ДЕТЕ, НЕМА ДА СТУДИРАМ ПА БОЉЕ МИСЛЕТЕ КАКО ЌЕ МЕ ХРАНИТЕ ОТИ БЕЗ ФАКС РАБОТА НЕМА И ТОА ИМАВ ДА ВИ КАЖАМ.. НИШО БИТНО БЕ КОЛКУ ДА ЗНАЕТЕ...
Чоузен.. ти сигурно си мал брат, (помал и од мене дури) така да не ти замераваме ајде... само не пиши глупости другпат, ок хуманитарец??? Или дај нека го роди а ти помагај и да го чува....

Мепхала... на тебе само да ти посакам среќа при абортусот, да пројде без компликации, и другпат, памет у глава, без капче да не се онадите :smir: И уште нешто само! НЕМОЈ НИ СЛУЧАЈНО У ДРЖАВНА ДА АБОРТИРАШ!!!!! НАМЕСТО ДА АБОРТИРАШ ОНИ ЌЕ ТИ ИЗВАДАТ НЕКОЈ МАРСОВЕЦ ПРЕД ВРЕМЕ ЕЈ! Или у најбоље случај само ќе фатиш некоја болест пренеслива со тоа шо ќе идеш таму! Ова е озбилна ствар, пред се ради твоето здравје! Затоа не се штедат пари! Е сега проблемот е од кај да најдеш 150-200 евра ако не им кажеш на твоите... во секој случај, што и да правиш, со среќа :smir: Ако евентуално решиш да го родиш, се премислиш, и е машко, крсти го ко мене за да биде паметно и секси :)
 

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
На темава нема да ти помогнеме ни јас ни петко ни трејко,а најмалку овој што се ДЕРЕ над мојот пост!Единствената помош ќе ја добиеш од твоите родители.Разговарај повторно и со дечкото,може тоа било само страв повремен.Не се давај толку брзо!Не е абортусот единственото решение.Не прави фатални грешки по што ќе се каеш цел твој живот.Знам дека си во паника,ама пробај да размислиш со ладна глава така се донесуват правилните решенија.
Колку што прочитав со дечкото си веќе две години,побарај го дека тоа дете не е само твое.Родителите ти се единствените пријатели,другари,другарки се во едно кои знаат што е најдобро за тебе.

Ти посакувам многу храброст.
п.с.чистење е еднакво на абортус само збровите се различни.
 

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Прочитав дека татко ти бил болен па сега уште ова им фалело дома. Не моежш да знеш како ке реагира.Многу од девојките на твоја возраст, со подолга врска кои останале бремени, дома никој не ги натепал, туку за нивно изненадување, домашните биле срекни.Јас верувам дека ке имаш поддршка од дома огромна, дека ке се радуваат за новото внуче, и дека за ако не за 2 години за 3 ке завршиш факултет, и готово. Зошто да не можеш сама да одгледуваш дете, и веднаш се откажуваш? Што ако не дај боже , значи пак ке речам не дај боже, планирана бременост, брак, и таткото умира кога бебево се раѓа? И ти, одма, фрли детето оти сега си сама. Глупости. Сигурно дечкото е преплашен, ама има и за тоа начин да се реши со него.Прво реши, детето е поважно од факултетот, ке имаш и потешки одлуки во животот, не смееш да се откажуваш!
 

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Го одобрував абортусот до пред некој месец...но, не повеќе...
Ама сепак...дете не може да расте без татко. Што ќе му рече, тетко ти умре пред да се родиш? А всушност да е седнат на кафе или пијанчење некаде.
Ова е страшно комплицирана ситуација. Штом така ја оставил и избегал, што и преостанува друго да прави...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom