Твоите родители незнаат дека си бремена, а пола форум знае?
Знам дека ти е тешко.
Но треба да размислиш малце со ладна глава дали ако мајка ти би била во твојата ситуација пред да се родиш ти би и го дала истиот совет тоест да го абортира?
Можеш да измислиш 101 оправдување дека абортусот е решение во конкретнава ситуација ама тоа нема да го смени фактот дека подоцна ќе осеќаш грижа на совест.
deteto,da go vidam i da se svrtat nekoi i da mi go odnesat sto e mozno podaleku od mene.
Пази, детето не е аморфна маса на крвни садови и ткива тоа е личност може не е сеуште оформена но тоа е личност која е Божја Креација.
Во моментов тебе ти е битно да не падне брука да го завршиш факултетот да си најдеш работа и да си ги го тераш животот по свое но тоа за мене е неодговорно.
Разбирам дека си под голем стрес но тоа е оправдување да донесеш лекомислена одлука која не се разликува многу од одлуката на твојот дечко.
Тој бега од одговорност истото го правиш и ти.
Нема разлика.
Во кои услови живеат децата во домот за деца без родители?
Според тебе подобро е детето да биде убиено отколку да живее во "мизерни услови"?
"цел живот да мислам на него"-
Цел живот ќе имаш трауми од злосторот што си го направила.
Жената не го создава детето таа е обичен инкубатор.
Човекот е Божја креација која си ти да одлучуваш за неговиот живот, Пилат?
Мене јасно ми е зошто го подржувате абортусот.
Ако го роди "копилето" ќе падне брука што ќе кажат комшиите.
Со абортусот мислите дека ќе го покриете срамот.
Верувај ми сета вода на планетава нема да го измие вашиот грев.
Слушај, доста тресеш глупости бог создавал луѓе, ти реков ми рече! Да не се ебела кур дете ќе имало сеа! Не ја обвинувам, и се сакало си се онадела! Да имала поддршка од дечкото (идиот на кој што убаво му било дур ја онадел, кој што свршил унатре на своја воља а знае какви се последиците од свршување внатре, кој што идел со неа 2 години и сеа заради ГРЕШКА НА ДВАЈЦАТА сватил дека не ја сака и ја отерал у пичку матер со зборовите НЕ МИ Е ГАЈЛЕ НИ ЗА ТЕБЕ НИ ЗА ТОА ШТО ГО НОСИШ) ќе го родела, ќе било се ок! А ти ако не можеш да и помогнеш не и одмагај! Не се праите хумани многу! Како можеш да убиеш нешто што не е родено???? Ај не дркај ти! Коа дркаш знаеш колку сперматозоиди исфрлаш??? Тоа се потенцијални ДЕЦА а ти ги УБИВАШ исто како шо го УБИВА она тој фетус! Така да
ПРВО: НЕ ТУПИ СО ГОСПОД!
ВТОРО: ОСТАЈ ЈА ДЕВОЈКАТА НА РААТ! НЕ ПИША ОНА ТУКА ЗА ТАКВИ КО ТЕБЕ САМО ДА И УТЕЖНУВАТ!
ТРЕТО: АКО СИ ХУМАН ГЛЕДАЈ И НА ХУМАНАТА РАБОТА ВО ОДНОС НА МЕПХАЛА! ЗАРЕМ Е ХУМАНО ОНА САМА ДА ГЛЕДА ДЕТЕ!? САМА ГО НАПРАИЛА ПА САМА ДА ГО ГЛЕДА?????
ЧЕТВРТО: И ВИКАШ ДА КАЖЕ НА РОДИТЕЛИТЕ... И ШО ДА ИМ РЕЧЕ?? МАМО, ТАТО, ПЕТКО (СТАНКО КАКО САКАТЕ НЕКОЕ ИМЕ НА ВОЛОТ ДАЈТЕ МУ ПО ВАША ЖЕЛБА) МЕ НАПУМПА И МЕ ОСТАИ АМА ЈА ЌЕ ГО РОДАМ ДЕТЕТО ЗАШО ЧОУЗЕН УАН ТАКА МИ КАЖА И ЌЕ СИ ГО УНИШТАМ МОЈОТ А ВОЕДНО И ЖИВОТОТ НА ТОА ДЕТЕ, НЕМА ДА СТУДИРАМ ПА БОЉЕ МИСЛЕТЕ КАКО ЌЕ МЕ ХРАНИТЕ ОТИ БЕЗ ФАКС РАБОТА НЕМА И ТОА ИМАВ ДА ВИ КАЖАМ.. НИШО БИТНО БЕ КОЛКУ ДА ЗНАЕТЕ...
Чоузен.. ти сигурно си мал брат, (помал и од мене дури) така да не ти замераваме ајде... само не пиши глупости другпат, ок хуманитарец??? Или дај нека го роди а ти помагај и да го чува....
Мепхала... на тебе само да ти посакам среќа при абортусот, да пројде без компликации, и другпат, памет у глава, без капче да не се онадите :smir: И уште нешто само! НЕМОЈ НИ СЛУЧАЈНО У ДРЖАВНА ДА АБОРТИРАШ!!!!! НАМЕСТО ДА АБОРТИРАШ ОНИ ЌЕ ТИ ИЗВАДАТ НЕКОЈ МАРСОВЕЦ ПРЕД ВРЕМЕ ЕЈ! Или у најбоље случај само ќе фатиш некоја болест пренеслива со тоа шо ќе идеш таму! Ова е озбилна ствар, пред се ради твоето здравје! Затоа не се штедат пари! Е сега проблемот е од кај да најдеш 150-200 евра ако не им кажеш на твоите... во секој случај, што и да правиш, со среќа :smir: Ако евентуално решиш да го родиш, се премислиш, и е машко, крсти го ко мене за да биде паметно и секси