Тестови за бременост

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Denes mu se javiv,mi kaza deka ne saka da znae nisto za mene ni pa za ova dete.I sto da pravam jas mu predloziv da se videme i da zboreme no toj zamina za sk i mi rece deka odi da se oslobodi od se i deka ic ne go interesira sto ke napravam.Lesno e da zborete deka roditelite ke mi pomognat i ke bidele srekni zar navistina go mislete toa ne znam..sto ke im recam kako sto kaza pogore tomislayer : МАМО, ТАТО, ПЕТКО (СТАНКО КАКО САКАТЕ НЕКОЕ ИМЕ НА ВОЛОТ ДАЈТЕ МУ ПО ВАША ЖЕЛБА) МЕ НАПУМПА И МЕ ОСТАИ АМА ЈА ЌЕ ГО РОДАМ ДЕТЕТО ЗАШО ЧОУЗЕН УАН ТАКА МИ КАЖА И ЌЕ СИ ГО УНИШТАМ МОЈОТ А ВОЕДНО И ЖИВОТОТ НА ТОА ДЕТЕ, НЕМА ДА СТУДИРАМ ПА БОЉЕ МИСЛЕТЕ КАКО ЌЕ МЕ ХРАНИТЕ ОТИ БЕЗ ФАКС РАБОТА НЕМА И ТОА ИМАВ ДА ВИ КАЖАМ.. НИШО БИТНО БЕ КОЛКУ ДА ЗНАЕТЕ...

Bas pateticno neli...lesno e da se kazuva sto da se pravi na tuga greska da go narecam no da ste vie na moe mesto neznam dali ne bi odlucele kako kako sto zborete deka ne bi abortirale,i najloso e da se reci mene toa nikogas nema da mi se sluci zasto ni jas ne ocekuvav da mi se sluci znaci koj ocekuva deckoto sto e so nea sto im cvetaat ruzi i se im e pogodeno,koi zborat i za brak i za deca..koga ke se sluci toa da ja ostavi.Toj ne e isplasen,i nema opravduvanje za toa sto me ostavi,bega od odgovornosta a jas tuka nisto ne mozam,kazav i predhodno site sme razlicni i znaeme kolku mozeme da izdrzime no jas ne sakam sama da gledam dete,ova ne e razvedenost ni pa maz mi umira,moeto dete ke nema tatko,koga ke go prasaat koj ti e tatko ke rece nemam tatko padnat sum od mars?Znaci mozete da me osuduvate deka ke unistam zivot ili bilo sto,veke zborev so toa seuste ne e zivot ima samo 3-4 nedeli do 5 planiram da se resam,ne ocekuvam deka ke me razberete,nekogas i samata ne se razbiram i premnogu mi e tesko i bez necie zborenje deka unistuvam zivot ili da odam da zboram povtorno so tatkoto.Za pomos ja imam bratucedka mi i sestra mi koja e postara od mene 5god. tie ke idet so mene i ke mi pomognat za finansii ne se grizam parite se najmal problem vo vakva kasa,a da i da ne zaboravam koga mu se javiv mi rece ako ti trebaat pari da se oslobodis kazi ke ti dadam...se razbira ne prifativ za sto mi se m,ene negovite pari mene mi treba razbiranje i ljubov od nego,se nadevav deka ke go prifati deteto,no toa ne se sluci i nikogas ne bi mu prostila a pari uste pomalku sakam da mi dade nisto od nego ne mi treba po seto ova sto mi go napravi.

Б

Бат Елохим

Гостин
јас нешто не разбирам.... а зошто пишуваш по форум?....
дечкото избегал.... што не е и толку неочекувано... и сеа?
прави тоа што си наумила и готово!
ми се чини дека бараше совет... или нешо така... и повеќето ти кажаа да збориш со родителите... а ти го вртиш истиот муабет!
Ако е тоа твојата одлука, ГОТОВО! Никој не те осудува, твој живот, твоја ствар! И да ти кажам најискрено, чувај си го за себе... не мора пола Македонија да знае што и како правиш... ако идеш на таа карта.... дека не сакаш никој да знае.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.834
Поени од реакции
20.279
Девојче, пред се ова е форум, плус ти сама си кажа дека имаш мака, нормлано е секој различен совет да ти даде, не лутејќи им се можеш сама да си одлучиш што е најпаметно и како треба да постапиш, нормално во консултација со твојте дома, како и да е ќе дознаат, вака ќе биде најубаво и нај неболно ти да им го кажеш тоа, колку и да е тешко, и срам да те фаќа тоа е тоа грешките се наши со нив живееме и тука сме да ги решиме, во живото често се наоѓаме на ивица на која треба да одлучиме каде и како ќе одиме, нормално кај тебе се работи плус уште едно суштество кое расте и се развива во тебе, колку си и дали си спремна да го родиш и чуваш тоа веќе ти треба сама да седнеш и убаво да размилиш, за да подоцна не ти биде мака како си постапила, затоа ти велам пак да си се отвориш на мајка ти, татко ти дома и со нивен совет да реагираш на целата ситуација, вака си сама и исплашена и можеш да посегнеш по решение за кое не си воопшто сиругрна дали е вистинското, бистар ум и ладна глава можат многу да ти помогнат.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Не слушај никој, само направи го тоа што одлучи. Лесно им е на сите да коментираат кога не им се случува тоа на нив. Ти најдобро си ја знаеш ситуацијата дома и не дозволивај никакви коментари да влијаат на тебе...
Абе што мајка би постирала тука ако не и е потребна помош!!!!Ако она си ја знае ситуацијата најдобро мислам нема ни да не замара да и даваме совети!Секој совет би бил добар..барем сме дале некое внимание и на крај кој ги шиша бе вие што зборат,глеј си тебе да ти е најубаво!СВАШТА!Брррррррррр.....

Немој да си увртиш во главата дека после абортусот нешто ке ти се случи, инфекции или нешто слично... Оди со позитивна мисла, се ќе помине во најдобар ред.... И немој после да имаш грижа на совеста... Можеби на тбоето бебе и не ми било судено да се роди. Што ако одлучиш да го родиш и после некое време имаш спонтан абортус?
Леле,леле,леле..... :nesvest: што и да напишам кхм...

Уште еднаш СВАШТА!Арно мама ми викаше,не секој што бара помош му е потребна помош,пола и повеќе барат само сожалување,додека проблемот веќе си го имат решено.

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Fala na sovetite. Наташа imas pravo,pisev ovde zasto mi bese potreben soven i fala na site sto mi pomognavte da odlucam na nekoj nacin,znaci ako znaev sto da pravam nemase da pisam tuka znam deka postovite se dobronamerni i sekoj ima pravo na svoe mislenje i ne baram nikakvo sozaluvanje zasto ne mi e potrebno,sepak sama sum si kriva toa e vistinata.Sakav samo da vi se zablagodaram na site sto pisevte i posvetivte vnimanie i ne bi sakala da se prepukuvate koj ima pravo,a koj nema.Fala.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Fala na sovetite. Наташа imas pravo,pisev ovde zasto mi bese potreben soven i fala na site sto mi pomognavte da odlucam na nekoj nacin,znaci ako znaev sto da pravam nemase da pisam tuka znam deka postovite se dobronamerni i sekoj ima pravo na svoe mislenje i ne baram nikakvo sozaluvanje zasto ne mi e potrebno,sepak sama sum si kriva toa e vistinata.Sakav samo da vi se zablagodaram na site sto pisevte i posvetivte vnimanie i ne bi sakala da se prepukuvate koj ima pravo,a koj nema.Fala.
За да се направи дете се потребни двајца, значи не си сама крива. Т.е. не е никој крив, доколку тоа било зачнато во една врска во која двајцата партнери се сакале. Друга работа е кој како реагира после еден ваков голем пресврт во неговиот испланиран живот. Некој се плаши, некој уште повеќе, некој нејќе да биде јак и да лиже тоа што плукнал, некој бега, некој индиректно бега, некој не размислува - а тоа сте двајцата. Мислам дека ова е моментот кој треба да ви го долови животот и да ви каже дека не треба само да знаете како да ги остварувате своите планови, туку и како да се справувате со сите ситуации кои не сте ги планирале.
Без оглед на твојата одлука која мене лично не ме засега, би сакала сепак да искоментирам тука. Ако си доволно зрела да признаеш своја непромисленост, зошто не си зрела и да размислиш малку повеќе? Ти не мислиш со ладна глава и ова што го правиш ти е во моменти на паника! А во такви моменти, ниту еден човек не може да донесе правила одлука за која нема да се кае. Како може воопшто да помислиш да одиш на абортус без консултација со родителите? Тие те посрале (извини на израз), а не заслужуваат да знаат што планираш да им направиш зад грб? Ако уште зависиш од нив, ако уште те ранат и школуваат, не мислиш дека треба прво нив да им се обратиш? Не се животни, луѓе се. Не може да се случи да те отфрлат и остават сама, без оглед како тоа тебе ти изгледа дека би било. Сигурно нема да ти кажат браво, но и да се случи да се сложат со абортус нека биде тоа со нивна помош. Мислиш ли дека е тоа плукни залепи? Ќе појдеш, ќе се исчистиш и супер ќе е се` после тоа? Ќе продолжиш со факултетот како ништо да не било, ќе фатиш друг дечко со кого нема да ти е страв да имаш секс, со кого ќе си најискрена и без проблем ќе му го кажеш овој дел од твојот живот, ќе продолжиш супер да се однесуваш со своите родители без грижа на совест за твојата тајна?
А и гледам дека те мачи околината. Мислиш дека околината нема да дознае дека си абортирала? Кажи ми искрено дали мислиш дека нема? Па, кога ќе се дознае тоа ... не мислиш дека полошо ќе си обележана? Иако не треба да те боли уво за никого, помисли и на тоа.
И некој претходно имаше спомнато за пу пу пу компликации кои може да те натераат да кажеш на твоите. Тогаш што? Можеш таа нивна разочараност од тебе да ја замислиш?

Туку, што е со родителите на дечкото? Сигурно знаат за тебе после толкава врска. Не се сети на нив? Мислиш дека и тие треба да не знаат како сите други блиски луѓе?
Многу брзаш без потреба и се уништуваш себе си со нервози и плачење, за пак да е голема веројатноста уште полошо да си поминеш. Не се брзај и собери сили за разговор со твоите родители. Ако татко ти е во потешка состојба, кажи и на мајка ти. Подобро ти е да размислуваш како тоа да го изведиш, отколку кај кој гинеколог да закажеш абортус.
Сто пати помисли пред ова, не трчај и не прави уште една грешка! Ако си чувствителна личност, ќе те изеде ситуацијата потоа. Немој да си дозволиш да дојде ден кога ќе си кажеш имам прекрасни родители зошто не им кажав, требаше да почекам сега гледам дека се` ќе се средеше и сл.
Знам дека џабе пишувам, ама не можев да одолеам. Башка би пишувала уште колку начини има да продолжиш и со детето, но барем за тоа можам да се воздржам.
Поздрав и секое добро ...

Член од
22 септември 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Моево прашање можеби не се вклопува во темава,но не знаев во која тема да пишам. Дали е можно ако девојката е невина а без односи се излие мало количество од машката течност врз вагината на девојката таа да забремени, а потоа девојката да изврши нормални хигиенски активности! ви благодарам однапред.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Моево прашање можеби не се вклопува во темава,но не знаев во која тема да пишам. Дали е можно ако девојката е невина а без односи се излие мало количество од машката течност врз вагината на девојката таа да забремени, а потоа девојката да изврши нормални хигиенски активности! ви благодарам однапред.
НЕ!

Аманте веќе -.- :uvo:

Член од
22 септември 2009
Мислења
16
Поени од реакции
1
Еве јас да ви кажам како лице кое има доволно познавање од областа на сексот и поопширно...Тестот како тест покажува после првиот ден,и после вториот и се натака до 9 месеци,секако најубаво ке знаес,ако ти се зголеми стомакот дека си трудна :) позз

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Jas na ovie testovi i ne bi veruvala mnogu no bi go napravila ,normalno ako sum vo takva situacija i potoa bi otisla na doctor :pipi:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
a vo sto se razlikuva?
Пф, во ништо. Нема врска, трае пократко и ептен ако внимаваш ќе забележиш дека нема некои „симптоми“ како болки во стомак и што и да се нормалните ствари што обично се дешаваат, ама... Тоа ептен ако се сомневаш па да приметиш нешто, генерално - не можеш да знаеш.

Член од
21 јуни 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
sakam da prasham...dosega nemav imano odnosi no pred nekoe vreme iako su maloletna 17 godini..imam dechko vekje 2 godini i imavme sex.Nikogash ne e svrshil vo mene,zashto se nadevam deka toa bi so pochustvuvala...no edna drugarka me isplashi deka ...ako ne svrshuval pred mene mozhelo da ostanam trudna...no toj sekogash ili izleze nadvor ili pak ne znam...epten sum ochajna i sakam da znam shto mislite...zasto ako sum trudna jas ne znam sto kje napravam...

Kajgana Shop

На врв Bottom