Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Е фала за ова со рефреширањето на форумот. Интернет не делам со никој сам сум. Секогаш кога имам отворено browser, имам отворено два таба, еден со кајгана форумот, еден со бадијала форумот. И скоро на секој 5-10 минути правам рефреш, па ете и тука се троши по некој гигабајт. Еве баш приметувам, од кога го надминав лимитот, имам потрошено 2 гигабајти, а одтогаш освено кајгана,бадијала,и фејсбук, немам друго ништо отворено.
Дали имаш wireless рутер и дали снимаш торенти?

InTr0

138 bpm
Член од
28 јуни 2007
Мислења
90
Поени од реакции
8
И мене нема да ми стигнат 10ГБ. Затоа си имам земено пакет со 150ГБ.
Вклучен интернет сообраќај - Неограничен*

* За неограничениот интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 150 GB месечно. Под надминувањето на овој сообраќај, брзината на пристап се намалува на 64/64 kbps.

Демек неможеле да пишат дека е лимитиран пакетот на 150 гб им ебам политичарите!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Пред пред 2-3 недели го имав однесено компјутеров на чистење од вируси и откако си го зедов секогаш кога ќе го вклучам немам едно 5-6 мин пристап до интернет и после иам.Шо е работава????

Ми излегува следнава порака:

Error 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): The server could not be found.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
имам проблеми со бежичниот интернет. ми јавува дека поврзувањето беше неуспешно, и кај шо е сигналот за бежичниот, има извичник. и ми пишува No network access. Користам windows 7, и досега се си беше во ред. Се јавив на 0800.. и луѓето врска немат до шо можи да биди, ги напишав IP адресите, ама и то не помогна. А со кабел (мрежно) интернет има.

Член од
2 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Мора да крадат, не може вака. Гледам се што имам симнато, и кога ќе пресметам ми излегува дека за симнување сум потрошил околу 2 гигабајти. Во 15 дена дали имам прегледано 20 клипа, од по 3 минути, и еве на тоа стави уште 2 гига потрошено, тоа ти се 4 гигабајти. Игри на интернет никогаш не играм. Па можно ли е да се потрошат 6 гига од отварање страни, и тоа обични страни, еве како кајгана, некој други форуми, страни за фудбалски новости, и слично...
Bas denes eden prijatel mi kaza za ist problem. Ispadna virus:toe:. Go formatiral kompjuterot i sea nema maka. Inaku , mislam deka ako ne sibas torrenti, samo za surfanje, tesko deka se trosat 10GB.

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
може ли со мојот јузер нејм преку друг телефонски број да се поврзам на нет ??

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.315
дојде и август нш од ново ај и тој септември да видиме ама тешко сумљам...

P

Princ

Гостин
Ако не зголемат брзина (а нема, стигнат е врвот), ништо не правиме. Со што друго би не поткупиле? Секако нема да смалат цена...

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Дај нека покачат лимитот, друго и нема што кога брзината веке е таа

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
иде септември ваљда нови брзини/лимит

Член од
8 април 2008
Мислења
133
Поени од реакции
9
Пред пред 2-3 недели го имав однесено компјутеров на чистење од вируси и откако си го зедов секогаш кога ќе го вклучам немам едно 5-6 мин пристап до интернет и после иам.Шо е работава????

Ми излегува следнава порака:

Error 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): The server could not be found.
Тоа ти е дури да се конектира.

Kajgana Shop

На врв Bottom